Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Bractwa Rycerskie
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Czy ktoś z forumowiczów należy do jakiegoś Bractwa Rycerskiego???
Jęsli tak to niech się wypowie, a jeśli nie....to też niech się wypowie Big Grin
Ja nie jestem w zadnym bractwie.
Ale mój brat jest juz od kilku lat Big Grin
Należy do bractwa Vikingów "Jomsborg Viking Hird"
http://www.jomsborg.pl/ Smile
Fajna zabawa. Chociaż raz na bitwie stracił zęba :/ (tarcza odbiła mu prosto w szczęke) ale luzik... ma nowego Big Grin
Hair of the dog napisał(a):hahahahahaheheheheheheheheheheheheheheheh
buahahahahahahahahahahahaha RYCERZE Big Grin Big Grin Big Grin LOL LOL LOL LOL

no to sie wypowiedzialem

Faktycznie...ambitna wypowiedź :?

Owszem Rycerze...i co w tym takiego śmiesznego??
Ja chciałbym ale chyba mi się to nie uda Sad .
Ale może kiedyś.
hehee no sam fakt..."rycerze"...hmm nie wiem no ale to jest przeciez smieszne...kolesie w rajtuzach i zbrojach bawia sie mieczami...dla mnie glupota po prostuBig Grini tyle

Arion

Ja należę ;P Konwent Rycerski Miasta Olsztyn i Sagitta Dei - zdromadzenie Beginek wraz z rycerstwem przybocznym. Nieoficjalnie do Związku Wdów po Zawiszy Czarnym i Miłośniczek Mężczyzn w opuszczonych nogawicach :>
I tak odrazu, żeby uniknąć późniejszych niedowierzających pytań - wbrew pozorom kobiety w bractwach mogą robić mnóstwo, to zależy tylko i wyłącznie od ich chęci Smile

Kalin: to pozdrów bardzo gorąco Big Grin Po cichu liczę na upusty przy kupowaniu miodu w przyszłym sezonie :}~~~

Hair of the dog: nie rozumiem co tak zabawnego widzisz w przynależności do bractw? Owszem, zabawa jest przednia, atmosfery biesiad i obozowania mogłoby pozazdrościć wiele towarzystw skupiających ludzi o wspólnych zainteresowaniach.
Ale oprócz zabawy przynależność do ruchu rycerskiego niesie za sobą wiele innych kwestii. Przede wszystkim odtwarza się historię, w pewnym momencie zainteresowanie przechodzi w najczystsze studia historyczne, przeglądanie wykopalisk i dokopywanie się do bezpośrednich źródeł informacji. Co więcej w momencie założenia stroju historycznego, wcielamy się w epokę. Jeżeli ktoś traktuje to jako pasję, to nie będzie się zachowywał jak skończony gówniarz, a potraktuje to na poważnie, bo musisz wiedzieć, że zachowanie określane jako "nierycerskie" jest silnie bojkotowane w ruchu rycerskim. I na pewno bractwa rycerskie nie są zabawą w sensie, w jakim to ująłeś. Jesteś w bractwie? Brałeś udział kiedyś w turnieju nie jako widz, ale uczestnik? Założyłeś kiedyś strój średniowieczny, uszyty przez siebie albo walczyłeś w wyklepanych własnoręcznie blachach? A może harowałeś przez cały rok, pracując nad wszelkimi akcesoriami i własnymi umiejętnościami, by wynagrodzić sobie tymi kilkoma miesiącami w sezonie?
Bo jeśli nie, to oświadczam, że niewiele wiesz o Ruchu Rycerskim, a w związku z tym nie masz prawa do jego krytyki.

A tak na marginesie dodam, że mężczyźni w średniowiecznych łaszkach niezwykle mnie pociągają ;]~~
moj kolega nalezy/nalezal (nie wiem bo juz nie mam z nim kontaktu), ale bardzo mu to odpowiadalo i czesto w trakcie szkoly chodzil ze znajomymi w ciuszkach z tego bractwa Smile
wygladali... inaczej... Big Grin
Cytat:A tak na marginesie dodam, że mężczyźni w średniowiecznych łaszkach niezwykle mnie pociągają ;]~~
Cholera chyba będe musiał pogadać z bratem co by spróbował mnie tam jakoś w kręcić, w takim razie Big Grin Tongue

A o upusty się nie martw Big Grin Wink

Arion

Ależ proszę bardzo... Szeregi Beginek zawsze rycerzy, kupców, mnichów, pustelników, jak i bardów wszelakich z otwartymi ramionami powitać w swym gronie z przyjemnością raczą ;}

A co do tych upustów - trzymam za słowo :> Co jak co, ale o takich rzeczach nie zapominam XD
Jeśli chodzi o rycerzy czy wikingów to dla mnie jest to arcywibitnie śmieszne Mr. Green
Nie rozumiem tego wogóle.Bieganie w śmiesznych ciuszka z kawałkiem metalu w garści...
No i do tego ten viking metal typu Ulver, Otyg albo inne badziewie Mad

Błłłłłłeeeeee Evil or Very Mad
Ja bym chcial miec srednowieczna katane i zbroje Japonska ale to w cenie nowego samochodu Laughing A bractwa fajne sa bija sie i wogole Laughing
Cytat:A tak na marginesie dodam, że mężczyźni w średniowiecznych łaszkach niezwykle mnie pociągają ;]~~

<Poszedł szyć tunikę i klecić kółka do kolczugi>
Big Grin
Durną jest ta zabawa w średniowiecze...wszystkim zwolennikom proponuje wybudowanie szałasu w lesie i zamieszkanie tamże...z pewnością poczujecie klimat...osobiście wole korzysztać z owoców teraźniejszości...
Na razie nie należę, ale mam nadzieję, że w przyszłości mi się uda. Uwielbiam to. Miecze, zbroje, walki, tańce średniowieczne. Świetny klimacik.
Mam nadzieję, że za jakiś czas uda mi się gdzieś wkręcić.
jak narazie w połowie należący do Bractwa Komturii Gdańskiej. bluźnicie=P, zarówno rycerstwo jak i vikigowie to zajebiste pasje
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12