03-17-2005, 10:08 PM
03-17-2005, 10:10 PM
wiek VIII-XI czyli wikingow
03-17-2005, 10:12 PM
moglem sie domyslec 

03-17-2005, 10:14 PM
ja na razie staram sie zasluzyc by mnie przyjeli
ale wikingow i skandynawie zawsze uwielbialam 

03-17-2005, 10:15 PM
najlepszy, wikingowie byli fajni, mieli swietne lodki, mam nadzieje ze macie u siebie tez takie? 

03-17-2005, 10:15 PM
Moze tak jeszcze z 2 strony czaciku? co? I jeszcze krotsze odpowiedzi, marnujecie sie normalnie ^^
Geez ^^"
Co by calkowicie OT nie robic, to ja mam w Tychach bodajze Stowarzyszenie Bractwo Rycerskie Puszczy Pszczyńskiej -> http://www.brpp.pl/ ;)
Geez ^^"
Co by calkowicie OT nie robic, to ja mam w Tychach bodajze Stowarzyszenie Bractwo Rycerskie Puszczy Pszczyńskiej -> http://www.brpp.pl/ ;)
03-17-2005, 10:16 PM
nie
to male bractwo nie zabardzo dostep do wody jest a koszt historycznego drakkara to lepiej nie mowic 

03-17-2005, 10:29 PM
Jedyny o jakim slyszalem to Jormsborg i byl calkiem niedawno zwodowany. w tym roku mam zamiar wybrac sie na Wolin, jeszczem nigdy tam nie zawital a slyszalem wiele dobrego o tej imprezie. Ogolnie lubie akcenty skandynawskie w odtwarzaniu historii, lubie tez okres wczesnosreniowieczny lecz wole raczej bractwa nieco pozniejsze XII,XIII poczatek XIV (templarzy), myslalem tez nad excaliburem (wkoncu to najwieksze bractwo) ale roznie udzie o nim mowia. Slyszalem nawet ze byl jakis rozlam i wszystko sie posypalo, ale to chyba marne plotki.
Acridu nie denerwuj sie ^^
Acridu nie denerwuj sie ^^
03-17-2005, 10:32 PM
tez mam nadzieje wybrac sie na Wolin w tym roku
mi sie wydaje ze lepsze sa mniejsze bractwa bo wszystkich znasz przynajmniej i moze byc naprawde fajnie. mnie najbardziej jakos ciagnie do wikingow bo mi ani mieczem ni toporem robic nie uchodzi i tak
a tam bede szamanem 

Arion
03-18-2005, 12:13 AM
Wikingowie są świetni, ale jednak to nie moje datowanie... A kraje skandynawskie istniały przecież także w średniowieczy pełbyn, jak i późnym ^^;
W każdym razie okres krucjat, XIV/XVw. i wiek XVII to moje wymarzone okresy do odtwarzania, narazie jednak skupiam się na tym drugim :)
...i odtwarzanie katoliczki i panny prawej, stanowczej acz niewinnej i nieskazitelnej bywa niezwykle przyjemne... jak dobre RPG XD
W każdym razie okres krucjat, XIV/XVw. i wiek XVII to moje wymarzone okresy do odtwarzania, narazie jednak skupiam się na tym drugim :)
...i odtwarzanie katoliczki i panny prawej, stanowczej acz niewinnej i nieskazitelnej bywa niezwykle przyjemne... jak dobre RPG XD
03-18-2005, 07:44 AM
"niewinnej i nieskazitelnej" ? ? ? ?
hock:

03-19-2005, 02:45 PM
No wiec stalo sie - po treningu, w ktorym goscinnie uczestniczylem, nie moge ustac na nogach ;]. Templarzy to dobry wybor i raczej przy nim pozostane :]. Tylko martwi mnie rzecz jedna - pod grunwaldem sa stawiani naprzeciw bialorusinom aaale zanim dopuszcza mnie do walki w turnieju mina lata
(chodzi o skompletowanie ekwipunku ^^...no chyba ze pozycze...;d).

03-19-2005, 03:23 PM
a co obecnie posiadasz z ekwipunku??
03-19-2005, 03:38 PM
praktycznie nic - poltorak i tarcza (ktora tak na dobra sprawe nie nadaje sie do walki bo sie zaraz rozleci), a potrzebne mi glownie ciuszki, przeszywalnica i cala reszta
butyi bede mial w przeciagu miesiaca, habit tez ale na reszte mnie nie stac..

Arion
03-19-2005, 07:18 PM
Neth, spokojnie... Templarzy są rewelacyjni w boju, jeśli sami Tobie nie opowiadali, to poowiadam Tobie sama ;) A Diabeł jest podobno dowódcą Chorągwi Pomezańskiej pod Grunwaldem ;) W każdym razie z Templarami nie zginiesz i do zobaczenia na grunwaldzkich polach miejmy nadzieję :)
A moja chorągiew zmieniła dowódcę i się robi druga Mazowiecka Sola :| Co oznacza, że my się tam nie kwalifikujemy chociażby czasowo [ok. 1430], eh :(
aha - i najważniejsze są ciuchy. nie musisz mieć zbroi, by pojechać na turniej, ale ubrania tak ;) co do części garderoby możemy się zgadać ;P
A moja chorągiew zmieniła dowódcę i się robi druga Mazowiecka Sola :| Co oznacza, że my się tam nie kwalifikujemy chociażby czasowo [ok. 1430], eh :(
aha - i najważniejsze są ciuchy. nie musisz mieć zbroi, by pojechać na turniej, ale ubrania tak ;) co do części garderoby możemy się zgadać ;P