Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17
Nie wiem czy zaglądał tu ktoś kto lubi gry fabularne typu WAMPIR MASKARADA,ale jeśli tak to niech da znać.Dnia dzisiejszego stałam się posiadaczką podręcznika do wyżej wspomnianej gry.Mam spore rozeznanie w klimacie ale potrzebuję konsultacji ze "starszym" mistrzem gry.Wcześniej grałam w śRódziemie bo wszystcy moi znajomi wolą fantasy.Mało kto z nich lubi świat mroku.jeśli ktoś jest to niech da znać.
Emalia
Ja też swego czasu grałem w Vampire. Nie wiem czy mógłbym Ci wiele pomóc, ponieważ to było dość dawno, no i nie przeszedłem tej gry, a to za sprawą dość słabego kompa, który musi mi słózyć do tej pory

No, ja jestem fanatycznym graczem Warhammera FRP...
SML napisał(a):Ja też swego czasu grałem w Vampire. Nie wiem czy mógłbym Ci wiele pomóc, ponieważ to było dość dawno, no i nie przeszedłem tej gry, a to za sprawą dość słabego kompa, który musi mi słózyć do tej pory 
tu chodzilo chyba o grę fabularna , o RPG a nie cRPG

czyli nie na kompa tylko na żywo, ja grywam od czasu do czasu w DnD, ale nie ma czasu zeby dokladniej sie podszkolic...
Przeniosłam temat, bardziej pasuje w off - topicu ;]
Co do RPGów, ja mam podręcznik do Wampira : Mrocznych Wieków - nie chciałam Maskarady, wole inny okres niż współczesność.
A jeżeli chodzi o inne systemy to grałam w Warmłotka, a już wkrótce chcę prowadzić "Legendę 5 Kręgów"

z RPG to gram tylko w DnD, ale troche czasu mi brakuje i ludzi wiec teraz chce zaczac karcianke - WarCry pozbierac.. :], w ogole kiedys zbieralem Warhammera 40.000
niech żyje stary poczciwy WARHAMMER
!!!!!!!!!!! Bueghaha!!!!!!!!!!!!
a cRPG? Może wypowiecie się cosik na temat np Wrót Baldura?
przeniesienie systemu Deungeons & Dragons na komputer nie bylo dobrym pomyslem, no ale dobrze sie sprzedawal.. ja zdecydowanie wole D&D w realu.
cRPG powinno wygladac tak jak Ghotic 2 czy tam 1
Nie ani ghotic ani inne nie mają takiego prawdziwego c R P G owegu klimatu jak te starsze (baldours, icewind dale, planescape etc.)
jak dla mnie to gothic to to jest swietnie spartolona gra...nie wiem co za patały ja robiły ale nie mogłem jej strawic

A grał ktoś w neuroshima ? bardzo fajny polski rpg w realiach follout'a !
Moi znajomi grali, ja siedziałam i się przyglądałam bo nie przekonywała mnie jakoś sf ... ale muszę przyznać, że całkiem niezła gra ;]
Pewnie, że niezła. Polak, a potrafi 8)
Piorun napisał(a):Nie ani ghotic ani inne nie mają takiego prawdziwego c R P G owegu klimatu jak te starsze (baldours, icewind dale, planescape etc.)
jak dla mnie najlepsza fabule ma morrowind(z dodatkami) z tych nowszych... neverwinter nights tez fajne

, no ale bg i id to klasyka

Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17