Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Gitarzyści
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
nie zwracam większą uwagę na to kto gra Tongue ale osoby, które mi zaimponowały grą na gitarze to:

- Corey Beaulieu (Trivium)
- Glenn Tipton (Judas Priest)
- Jimi Hendrix
jak możecie zapominać o Jeffie Watersie z Annihilatora gośc wymiata
Loskens napisał(a):jak możecie zapominać o Jeffie Watersie z Annihilatora gośc wymiata

kurwa jak mnie to wkurwia jak ktos ma pretensje, iz kogos nie wymienil. Po prostu nikomu sie podoba i tyle. Tobie sie podoba to go wymien i chuj.
Swoją drogą żeby wymienić Cobaina, to już chyba trzeba być głuchym (bądź nie wiedzieć nawet, co to jest tapping Wink )
aXe Rose napisał(a):Swoją drogą żeby wymienić Cobaina, to już chyba trzeba być głuchym (bądź nie wiedzieć nawet, co to jest tapping ;) )

Moze jakims wirtuozem gitary to on nie byl, ale melodie skladal ladne ;)
Tak sie zastanawialem i doszlem do wniosku ze wychwalacie tu slasha a wrzucacie tak na Kirka ktory według mnie jest lepszy od Slasha(ktorego gre tez oczywiscie lubie zeby nie było.)
Krzychun napisał(a):Tak sie zastanawialem i doszlem do wniosku ze wychwalacie tu slasha a wrzucacie tak na Kirka ktory według mnie jest lepszy od Slasha(ktorego gre tez oczywiscie lubie zeby nie było.)

I Kirk i Slash sa na swiatowym poziomie,nie ma sensu klocic sie to gra lepiej.Wogole wszelkie topiki w ktorych tematem sa "pojedynki" pomiedzy gitarzystami/basistami/bebniarzami sa bez sensu.
Aha i pisze sie "doszedlem" a nie "doszlem".
Krzychun napisał(a):Tak sie zastanawialem i doszlem do wniosku ze wychwalacie tu slasha a wrzucacie tak na Kirka ktory według mnie jest lepszy od Slasha(ktorego gre tez oczywiscie lubie zeby nie było.)

Nie lubimy Hammeta bo jest latynosem :!:
Oczywiscie joke Wink
Nie daze do zadnego pojedynku ale denerwuje mnie jak ludzie wyciagaja Slasha nad Hendrixa, Page'a a o Kirku mowi sie ze jest uwazany za wybitnego gitarzyste tylko dla tego ze gra w Metallice.

Ale i tak i Slasha i Kirka na głowe bije James:p
Powinno Cie raczej denerwowac, ze malo kto pisal tu o polskich gitarzystach. Tak jakbysmy nie mieli kim sie pochwalic.
Krzychun napisał(a):Nie daze do zadnego pojedynku ale denerwuje mnie jak ludzie wyciagaja Slasha nad Hendrixa, Page'a a o Kirku mowi sie ze jest uwazany za wybitnego gitarzyste tylko dla tego ze gra w Metallice.

Ale i tak i Slasha i Kirka na głowe bije James:p
A ich wszystkich kładzie Schuldiner 8)

EDIT: A właściwie kładł Sad
Slash
Gilmoure
Jimmy Page
Janick Gers
David Murray
Adrian Smith

(ciężko wybrac jednego z nich wiec pisze 3 zeby nikogo nie skrzywdzić Smile )
Właściwei często mozna usłyszeć opinie że Gers nic nie gra, tylko biega po scenie... i moze w IM tak jest, ale u Gillana grał całkiem nieźle
Dance Of Death napisał(a):Janick Gers
David Murray
Adrian Smith

Ja bym chyba jednak wybrał Adriana Smitha z racji iż ma najdłuższy i chyba nieprzerwany staż w Ironach (Janick doszedł dość późno i jak dla mnie wcześniejsze płyty były lepsze, zaś David miał sporą przerwę)
Tomash napisał(a):Właściwei często mozna usłyszeć opinie że Gers nic nie gra, tylko biega po scenie... i moze w IM tak jest, ale u Gillana grał całkiem nieźle

tez sie czesto zastanawiam kto w danej chwili udaje gre na gitarze Smile - fajna zabawa podczas oglądania koncertu Smile

buubi napisał(a):
Dance Of Death napisał(a):Janick Gers
David Murray
Adrian Smith

Ja bym chyba jednak wybrał Adriana Smitha z racji iż ma najdłuższy i chyba nieprzerwany staż w Ironach (Janick doszedł dość późno i jak dla mnie wcześniejsze płyty były lepsze, zaś David miał sporą przerwę)

Przydało by sie zrobienie jakiegos zestawienia albumów i składu do danego albumu, bo nawet czyatając biografie jest sie ciezko w tym połapać (z gitarzystami) Smile

Ja sie kierowałem robieniem show na koncertach przez tych panów a szczególnie na Live am Ring z graniem nogą na gitarce Smile

A jesli brac cały przekrój IM to trza byłoby wymienic wszystkich bo co płyta to zawsze jakas dobra solówa i dobre riffy Smile
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11