Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Gitarzyści
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Anonymous

Kai Hansen, Karl Logan, Marty Friedman, Dave Mustaine, Luca Turilli, Kirk Hammet
*Bang* Zapomnialem o panu LaRocque.. Grajek lepszy od Schuldinera.. =)
Gilmour, Hammett (taki sentyment), Jones + Chancellor(Tool potęgą jest i basta :]), Slash oczywiście...
Podobnie jak z wokalistami w większości ograniczam się do muzyki jaką gitarzyści grają nie interesując się jak się nazywają.
Saul Hudson napisał(a):NIe , Cobain tylko genialnie robił dobre wrażenie Wink TAk na prawdę był marny
To ze nie wyp***alal szesnastek w tempie 300bpm jak chocby pan Vai to nie znaczy ze byl marny, tworzyl swietne melodie, a w muzyce prostota tez moze byc piekna (ps nirvane i cobaina srednio lubie ale szanuje za to co zrobili)
Ja wiem , że nie w szybkości siła , jest wielu innych wspaniałych gitarzystów , którzy nie grają szybko , ale za to z wielką finezją . A po prostu nie lubię Kombajna i całej Nirvany ( może za wyjątkiem Smells like a teen spirit) , nie podchodzi mi i nie lubię jak z kogoś robi się boga tylko dlatego , że umarł . Moim zdaniem był on przeciętnym wokalistą i gitarzystą , ale za to dobrym frointmanem . Możecie się ze mną nie zgodzić , mozęcie mnie zbluzgać , ale tak właśnie myślę .
tez nei lubie Kurta i Nirvany i zgadzam sie, cala smierc wytworzyla legende buntownika i wogole, ale Kurt nie był marnym gitarzysta IMHO Smile heh moze sie czepilem glupio, nevermind, eot
Mi się gra Piotra Luczyka podoba Smile
DeMoN.|. napisał(a):Kai Hansen, Karl Logan, Marty Friedman, Dave Mustaine, Luca Turilli, Kirk Hammet

No wkońcu ktoś wspomniał o Luce Turilli! Jak miło!!!
To ja dorzucę jeszcze Jona Shaffera Laughing

Anonymous

Katiria napisał(a):
DeMoN.|. napisał(a):Kai Hansen, Karl Logan, Marty Friedman, Dave Mustaine, Luca Turilli, Kirk Hammet

No wkońcu ktoś wspomniał o Luce Turilli! Jak miło!!!
To ja dorzucę jeszcze Jona Shaffera Laughing
no a jak mogło być inaczej. przecież Luca to świetny gitarzysta i kompozytor (chodzi o jego solowy projekt)
ale sie powtarzaja ci grajkowie...granie jak najszybszych solowek jest glupie...ja wole gre chociazby gitarzysty Mogwai, jesli ktos w ogole kojarzy ta kapele

ZOMO
ci powtarzający się grajkowie nietylko też potrafią grać najszybsze solówki, ale przede wszystkim posiadają talent kompozytorski a grać dobrze potrafią dlatego by najlepiej wyrazić to co w nich siedzi.no i liczy sie też osobowość (przynamniej według mnie tak to wygląda...)

ZOMO
Zapomniałem o dwóch gitarzystach dla mnie bardzo ważnych - John Frusciante i Flea z RHCP.
yyy.... Flea jest basistą
No jest, tak samo podałem basistę z Tool'a :/ A to basista nie jest gitarzystą?
Jak najbardziej jest Tongue

W szkole muzycznej jestem na wydziale Perkusja-Gitara miałem do wyboru elektryka bądź akustyka... A gdzie tu bas?! Widać ludzie inaczej to szufladkują.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11