Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: --- Monstrum - słyszeliście o tym zespole ? ---
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Manowar to monolit, nie to samo co Metallica która penetruje teraz chyba z 10 styl grania.

A co do grania na 3 gitary to lepiej to brzmi niż gra Sorcerera. Ale to moje zdanie więc się nie wściekaj.

A co do zespołu Sorcerer to właśnie sobie odsłuchuje te kawałki z My Space i są <ok> Graliście kiedyś w Rzeszowie? Zobaczyłbym was na żywo.
sylvicious napisał(a):A co do grania na 3 gitary to lepiej to brzmi niż gra Sorcerera. Ale to moje zdanie więc się nie wściekaj.

sorry, ale nie brzmi, może dlatego, że w Sorcerer gitary szły zawsze metalowo Laughing Jeden riff z Discipline niszczy całą dyskografię większości kapel heavy w tym kraju :>

Cytat:A co do zespołu Sorcerer to właśnie sobie odsłuchuje te kawałki z My Space i są <ok> Graliście kiedyś w Rzeszowie? Zobaczyłbym was na żywo.

graliśmy podczas trasy z Grzegorzem Kupczykiem + Kruk 12 lutego 2006, Winter Metal Fest w Rejsie, z Archeon jeszcze. Przyszło 20 osób. Pewnie nie słuchałeś wtedy jeszcze metalu albo poszedłeś za darmochę na Zalefa.
Ja metalu zacząłem słuchać przez taki zespół, który już niestety nie istnieje ASTAROT, znasz?
sylvicious napisał(a):Ja metalu zacząłem słuchać przez taki zespół, który już niestety nie istnieje ASTAROT, znasz?

nikomu nie znany rzeszowski heavy/thrash? Big Grin

wolę Astharoth :>
No, o nich mi chodzi Smile Klasyka rzeszowskiego grania. Szkoda, że się rozpadli wtedy gdy zaczęli odchodzić od łojenia w stronę fajnego heavy metalu. No ale ich gitarzysta gra teraz w MonstruM, chociaż już nie mają takich fajnych kawałków jak Astarot - chociaż to pewnie przez moje sentymenty taki pogląd.
Za horyzontem ciszy w pyte płykta, swojego czasu ja katowałem. Nie wiem jak ich nowy material ale podobno cos tam o papieżu jest czy cuś Rolleyes
hymn stali rzeszow dobry Surprised
Nowy materiał jest bardziej rockowy, nie ma już na nim tekstów w stylu "Kapłani metalu", bardziej dojrzały tekstowo jest. Jest piosenka o papieżu, o II wojnie światowej, o przemijalności życia i takie tam pierdoły. Płyta jest ok, ale mi i tak najbardziej stare demka sie podobają Smile
sylvicious napisał(a):Jest piosenka o papieżu
Czyli teraz White Black Metal graja,tak?
Rock osadzony w heavy metalowej tradycji Smile Hm po prostu grają swoje, czy to ważne do jakiej szuflady ich wsadzimy? Gadanie o "true pure metal 100%" to żenada.
sylvicious napisał(a):Gadanie o "true pure metal 100%" to żenada.

jak ktos tylko gada bo nie umie grac True Pure Metalu, to faktycznie żenada!
A co to jest true metal?
Wieczysty Odynie chroń tę zbłąkaną duszę.
no, bylam wczoraj na koncercie i musze powiedziec ze zadowolona jestem niezmiernie. Ktos tam w kulki polecial bo Sapros mial jeszcze grac i nie gral, ale kij. Monstrum imo brzmi lepiej na zywo niz na plycie, w ogole fajna atmosfera byla popiwkowalam sobie i powydzieralam pape Surprised
sylvicious napisał(a):Nowy materiał jest bardziej rockowy, nie ma już na nim tekstów w stylu "Kapłani metalu", bardziej dojrzały tekstowo jest. Jest piosenka o papieżu, o II wojnie światowej, o przemijalności życia i takie tam pierdoły. Płyta jest ok, ale mi i tak najbardziej stare demka sie podobają Smile
do dupy, kapłani byli pvre i trve, a teraz już ich mogę olać, tym bardziej, że zroczeli, won
Valciu - byłam kilka razy i zawsze stare killery dobrze wypadały, a przy tych dojrzałych (przejrzałych?) smutach zaczynały się zapalniczki tudzież globalna żenada.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9