Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: --- Monstrum - słyszeliście o tym zespole ? ---
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Anonymous

MasterGrucha napisał(a):Najlepszy jest moment "włożyć kask, buty, skóre i..." Big Grin
"stalowym koniem gonic świat" też jest dobre, i "z nadzieją budzisz się co dnia" Big Grin
Byłem na koncercie MonstruM w tarnowskim klubie "Przepraszam" - grali nieźle, jeden z lepszych koncertów, choć koncertu Misterii nic nie pobije... Właśnie, co do tego, że o Misterii cicho... Ta kapela nie isneje już od pewnego czasu... Heh, i to chyba dlatego nic o Nich nie słychać ^^' (dobra, bo rozpisuję się off topic) Klip do "Wolności smak" to piękna komedia... Chłopcy na motorach, hehe... I te scenki w lesie Big Grin

Anonymous

a dziś jest koncert u nas w rzeszowskim klubie Rejs. Może się ktoś wybiera?

Dokładnie jest to trasa Chainsaw (promująca ich płytę) ale zagrają Krusher i MonstruM 8)
DeMoN.|. napisał(a):a dziś jest koncert u nas w rzeszowskim klubie Rejs. Może się ktoś wybiera?

Dokładnie jest to trasa Chainsaw (promująca ich płytę) ale zagrają Krusher i MonstruM 8)

zdaj relacje. jakie covery MonstruM gra i jak im wychodzi Hail & Kill albo inny Manowar na 3 gitary Big Grin

Anonymous

ok, masz to jak w banku.

MonstruM gra głównie: Carry On i Kings Of Metal (wiadomo), Fear Of The Dark (także wiadomo czyje)
Wątpię żeby grali jakieś inne covery
Hmmm... Rzeszów niedaleko... może sie wybiorę... może..
W Chorzowie oprócz wyżej wymienionych zagrali chyba jeszcze coś Manowar, i prawie na pewno breaking the law.

Anonymous

hier_kommt_die_sonne napisał(a):Hmmm... Rzeszów niedaleko... może sie wybiorę... może..
to jeśli będziesz, to roapoznasz mnie po tym że mam gips na lewej ręcę Evil or Very Mad
Tomash napisał(a):W Chorzowie oprócz wyżej wymienionych zagrali chyba jeszcze coś Manowar, i prawie na pewno breaking the law.
więc jaka to mogła być piosenka? nie pamiętasz?
hmmm, u nas grają tylko Carry On i Kings Of Metal
a może dziś zaskoczą i zagrają jakiś inny cover Angry
----------------------------------
już tylko 3 godziny Angry
Naprawde nie wiem, bo to było w październiku bodajże :? zresztą nie znam aż tak dobrze dyskografii Manowar, poza tym pieprzyć covery, ważne że własne numery mają świetne :!:

Anonymous

A więc: koncert miał się zacząć o 18:30. Oczywiście nie zaczął się punktualnie tylko z półgodzinnym opóźnieniem.
Jako pierwszy zagrał Krusher. Grali swoje utwory, ale także "Creeping Death" Metallicy oraz "Born to be wild". Krusher rozkręcił wszystkich.
Następne miało grać MonstruM i oczywiście wszystkich ogarnęła wielka euforia Smile. Pierwszą piosenką którą zagrali
-"wolności smak" (nie musze chyba recenzować tego, wystarczy ściągnąć z ich strony, lub kupić płytę), następnie
-"metalowy miecz" (tak jak wcześniej).
-"Bramy świata" - szybko, mocno, świetnie.
-"Kamienna Łza" - jak wyżej, poszli na całego Smile
-"Po drugiej stronie lustra" (podobnie jak w pierwszych dwóch przypadkach).
-"Zamknięty w posągu złudzeń" - brawa, śpiew publiczności razem z Mariuszem, super (moim zdaniem można tę piosenkę uznać za swoisty hymn MonstruM). Teraz przyszedł czas na coś z nowej płyty:
-"Głosy Straconych Chwil" - szybki początek, chwilowe zwolnienie tempa i znów szybki refren, publiczność szaleje, młyny itp.
Niestety to była ostatnia zapowiedzana piosenka, ale po głośnym, nieustającym krzyku fanów: "MonstruM, MonstruM..." wyszli i zagrali (uwaga hołd dla KRÓLÓW :!: )
-"carry on" - czułem jakby to nie koncert MonstruM tylko ManOwaR'a. Wszyscy śpiewają, po wolnym początku, mocno i szybko. Solo zagrane (moim zdaniem) bezbłędnie, jeszcze kilka razy "carry on, carry on, forever carry on" i niestety koniec. Już mają schodzić ze sceny i zakończyć występ, ale jeszcze bardziej słyszalne i donośne: MonstruM, MonstruM..., i fear of the dark............" :!: i zagrali Smile Angry . Przy wolnej partii wszyscy śpiewali "oooooooooooo ooooooo oooooooooo ooooooooooo oooo" Wink (prawie jak na Rock In Rio Big Grin). I to był już naprawdę koniec Sad . Ale teraz publiczność wykazała swe umiejętności wokalne i zaśpiewaliśmy "100 lat" 8) . MonstruM się żegnało z nami, podawali ręce. Ogólnie koncert był zajebisty. Może trochę krótki, no ale... Oby więcej takich. Angry

PS: kolejność granych utworów może być zła
Wink Tongue
Ale się rozpisałem, prawie jak wypracowanie Big Grin

Tomash napisał(a):nie znam aż tak dobrze dyskografii Manowar
więc, proponuję się lepiej zapoznać, bo naprawdę warto Angry

Marcowe koncerty :

-Środa, 16 Mar 2005, 20:00 - Lublin - Centrum Kultury - Trasa z Chainsaw promująca ich nowy album (c:10zł)

-Piątek, 18 Mar 2005, 20:00 - Jarosław - Klub TNT - wstęp wolny - zagramy z Cremaster
ehh, fear of the dark ... wiocha... mogli Hail & Kill przyjebac na 3 gitary, to bylby kult

Anonymous

KelThuz napisał(a):ehh, fear of the dark ... wiocha... mogli Hail & Kill przyjebac na 3 gitary, to bylby kult
nie wiocha..................... kult Big Grin
nie grają (jeszcze) "sław i rżnij", może kiedyś Smile
A co Sorcerer gra "Hail & Kill" ?
DeMoN.|. napisał(a):A co Sorcerer gra "Hail & Kill" ?

nie no, co ty, przecież Mayhayron gra Hail & Kill. My gramy "Andrzej oddaj rower!" Angry

Anonymous

KelThuz napisał(a):
DeMoN.|. napisał(a):A co Sorcerer gra "Hail & Kill" ?
My gramy "Andrzej oddaj rower!" Angry
Question a co to? Question
fajny jest monstrum, spodobalo mi sie,
9 kwiecień - KRAKÓW - Loch Nesss grają: Witchking, MonstruM, Mayhayron, MonstruM, Detox - postaram sie tam byc
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9