Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Ulubiony browar
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18
Warka Strong albo Kasztelan.
Hmm...Frater jest niezły...I z tego samego browaru piwko o wdzięcznej nazwie Król Artur Wink Ogólnie lubię te mocniejsze (a mówcie sobie,że profanacja prawdziwego piwa),np.Warka Strong,Specjal,Belfast czy najmocniejszy z nich (ale moim zdaniem bardzo smaczny) Wojak Wink
Calmwater, a Kapra piłeś ?
Rhonwen napisał(a):Żubr, Tyskie i VIP Smile

He, he, he... za VIPa to jestem pełen podziwu. Nie byłem w stanie go przetrawić mimo uprzedniego zaprawienia się czterema warkami pstrąg... Gratuluje silnej woli i samozaparcia Big Grin

No a jak pić do Budweisera Laughing, Palma czy innego Franchiskanera... czy też tego co za rogiem stoi...

Generalizując to dużo tych pijalnych piwek jest... no może z wyjątkiem TYSKIEGO...

Choć ostatnio trafiłem na Obołoń Biełyje, Pszennyje Niefiltrowanyje Smile Ukraiński browar od niedawna nawet w III Najjaśniejszej do kupienia. Polecam w ramach małego eksperymentu Smile
Cranmer napisał(a):Generalizując to dużo tych pijalnych piwek jest... no może z wyjątkiem TYSKIEGO...

Choć ostatnio trafiłem na Obołoń Biełyje, Pszennyje Niefiltrowanyje Smile Ukraiński browar od niedawna nawet w III Najjaśniejszej do kupienia. Polecam w ramach małego eksperymentu Smile
Tyskie sie ostatnio popsulo, ale ogolnie niezle jest, przynajmniej Ksiazece, bo Gronie to IMHO siki Weroniki.
Co do ukrainskich niefiltrowanych, to pilam i bardzo mi smakowalo, mimo iz zdazylo sie wygazowac. Laughing
Cytat:Tyskie sie ostatnio popsulo, ale ogolnie niezle jest, przynajmniej Ksiazece, bo Gronie to IMHO siki Weroniki.

No zgodnie z tezą, iż o gustach się nie dyskutuje kwestię TYSKIEGO zdecydowanie przemilczę Smile Choć z pewnością do członków
fan-clubu tego, tak zwanego, piwka nie należę Laughing

Cytat:Co do ukrainskich niefiltrowanych, to pilam i bardzo mi smakowalo, mimo iz zdazylo sie wygazowac. Laughing

Prawda, że niezłe piwko? Tydzień w Kijowie na tym żyłem, bo to jedyne ichnie strawne piwko. Na szczęście produkcja wódeczek idzie im znacznie lepiej (patrze Nemiroff Midowa z percem, zwana także percofką Big Grin)
Bardzo dobre. O wodce sie nie bede wypowiadac, bo juz nie pije :? Ale slyszalam, ze Nemiroff miodowy z papryczka rzeczywiscie jest bardzo dobry.
Z "mocniejszych" trunkow lubie Gin i Baileys'a Laughing
w sumie mi wszystko jedno co pije.nie jestem degustatorem i pije by sie upodlic.czasami zdarza mi sie z kims tam wypic jedno czy dwa ale rzadko.bo po takiej ilosci lapie mula.
a jak juz pije zeby sie spic, to czesto rezygnuje z jakosci na rzecz ilosci : )
Cranmer napisał(a):He, he, he... za VIPa to jestem pełen podziwu. Nie byłem w stanie go przetrawić mimo uprzedniego zaprawienia się czterema warkami pstrąg... Gratuluje silnej woli i samozaparcia Big Grin
E tam, to że piwo jest tanie i z biedronki niekoniecznie znaczy, że jest sikowate, kwestia uprzedzeń i otwarcie przyznam, że wolę VIPa od np Tatry, Żywca czy Warki

co do Ukraińskich piw do dobre jest "Lwowskie" Smile
WARKA STRONG!
Moje typy : Żubr , Warka Strong , Żywiec i Okocim mocne . A za butelkowym i puszkowym Tyskim zdecydowanie nie przepadam , bo lane jeszcze da się wypić
Kapra? Nie,nia miałem przyjemności Sad Sądzisz,że powinienem?Chyba poszukam...Tylko czy to się w naszych sklepach dostanie?
ja pierdziele musze wam to powiedziec dzis bylem w wawce wlaze do sklepu biore zywca nie zauwazylem ceny w kasie pyka mi kod a tam kurwa 3,45 zl! Crying or Very Sadw zyciu nie zaplacilem takiej ceny za to piwo byl to dla mnie szok juz mialem oddac jej tego browara ale za bardzo mnie suszylo ale 3,45!?? paranoja Rolleyes
Calmwater napisał(a):Kapra? Nie,nia miałem przyjemności Sad Sądzisz,że powinienem?Chyba poszukam...Tylko czy to się w naszych sklepach dostanie?
Heweliusz Kaper
made in Gdańsk Wink
A bo ja wiem, jakie jest moje ulubione? Wink. W samotności wolę wino, w dobrym towarzystwie każde piwo jest dobre Smile. Czy to Warka, czy Żywiec (co do którego niefajności byłam przekonana do pewnego miłego wypadu do knajpki Big Grin) czy też inne
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18