Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
The Stig napisał(a):ReTuRn napisał(a):Cytat:to znaczy ze nic nie wiesz i nie wypowiadaj sie w temacie
Nieinaczej, nie wiem, czemu ludziom power kojarzy się z pedalskim graniem i wiejskimi melodiami, a nie z melodyjnym thrashem, względnie epickim potężnym graniem, a nie jakimś pitu, pitu. Zaś właśnie za podręcznikowy power można by uznać MCh...
ale po co ty pierdolisz i wymądrzasz sie skoro prawdziwi znawcy (nie ja nie ty i te całe forum bo tutaj sa same popierdólki) okreslają ich muzyke jako Power Metal.
jacy znawcy ?
The Stig napisał(a):ale po co ty pierdolisz i wymądrzasz sie skoro prawdziwi znawcy okreslają ich muzyke jako Power Metal.
"Nie wydaje mnie się"
Cytat:(nie ja nie ty i te całe forum bo tutaj sa same popierdólki)
Nie ma to jak samego siebie nazwać popierdółką, ale masz rację, pogratulować samokrytyki.
Rozumiem,że już ustaliliśmy, że jest to melodic heavy w najlepszym wypadku?
Ogólnie przydałby się temat, gdzie kilku wiedzących (Tomash, Nevermore, może jeszcze kilka postaci) wyłożyłyby podstawy do określeń tychże gatunków. Sam też nieraz się gubię (i do dziś nie wiem, co do speed, bo słyszałem już to jako określenie:
a) Tylko niemieckiego poweru
b) Czegoś w stylu wczesnego BG
c) Inne określenie thrashu
I mam pusto w głowie.
DZięki z góry, a niechaj żyje OFFTOP!
Odpowiedź b, jak cholera.
Tak się bałem że ktoś się powoła na metal archives bo metal archives nieraz ssie jaja i często jak ktoś nie umie argumentować to powołuje się na ma jakby je robił herr gott
NA metal archives większość wpisów jest baaaardzo dobrze zakwalifikowana, poza tym artykuł na powermetal.pl rozwiewa wszelkie wątpliwości
A b jak cholera to też tak bym to odbierał najpredzej, jednakże musi być zawsze jakieś ale, więc przydałyby się jeszcze opinię osób kilku jeszcze ;>
ale kiedyś gdzieś tam na pewnym forum była dyskusja nt. tego, kto rozpoczął heavy metal. Wszyscy mówili, że Black Sabbath, ja twierdziłem że BS u swoich początków heavy metalu nie grał (zresztą zawsze się od niego odcinali) i wskazywałem na Accept i Judas Priest. Wg nich opinia metal archives była decydująca i mogli ją swobodnie podeprzeć słowami "haha, twierdzisz, że wiesz lepiej od nich? Ha! Ha-ha!". Od tego czasu mam awersję do MA. Wybacz.
SuicideKaiten napisał(a):ale kiedyś gdzieś tam na pewnym forum była dyskusja nt. tego, kto rozpoczął heavy metal. Wszyscy mówili, że Black Sabbath, ja twierdziłem że BS u swoich początków heavy metalu nie grał (zresztą zawsze się od niego odcinali) i wskazywałem na Accept i Judas Priest. Wg nich opinia metal archives była decydująca i mogli ją swobodnie podeprzeć słowami "haha, twierdzisz, że wiesz lepiej od nich? Ha! Ha-ha!". Od tego czasu mam awersję do MA. Wybacz.
Przecież tu było to samo! metal archives to świetna strona ale pierdoły też tam są, i to w dużej ilości.
Tomash napisał(a):Przecież tu było to samo! metal archives to świetna strona ale pierdoły też tam są, i to w dużej ilości.
Poczytałem tutejszy temat o BS i mam dość po tym całym Necrobloodzie
"Spirits low - yes, life is shit! I thought You understood."
Tekst napisany przez jednych z następców BS z albumu dedykowanego "to the greatest band of all times - Black Sabbath"
Ale to tylko taka dygresja
Boze co za problem kto gdzie zaszufladkuje (jak ja tego nienawidze) Hammerfalla czy jakis inny zespol. Dla mnie to power, dla kogos niech bedzie heavy i co z tego? Tak bardzo Was to boli, ze ktos sobie inaczej zespol przypisuje? Taka krzywde Wam to robi? Poczytajcie jeszcze raz te Wasze posty i sie sami z siebie pośmiejcie... Jakos w dziale Gothic nie ma takich problemow... Co najwyzej ktos powie ze dla niego to nie gothic itp. ale po co od razu sie wyklocac?
Jakby sie zaraz podniosly glosy ze to ja zaczelam to od razu na sprostowanie... Chcialam przemuwic do rozumu panu ambivalentowi i innym ludziom jego pokroju ale co ja moge wobec zla calego swiata? Z tego co tu widac raczej nic wiec jak chcecie to zyjcie sobie w tym swoim autystycznym swiecie z pudelkiem czarnych kredek pod pachą.
Milo mi, ze chociaż The Stig jest normalny...
A co do samego zespołu Hammerfall to dla mnie dalej będzie to power - bo powera maja niewątpliwie i dalej bede uznawala go za najleprza powerowa kapele jaka znam i to jest MOJAÂŽ opinia... All rights reservedÂŽ...
Gaga napisał(a):A co do samego zespołu Hammerfall to dla mnie dalej będzie to power - bo powera maja
Post dnia?
Muszę powiedzieć, ze całokształt to niezła beka, nie tylko wyróżniony cytat. W sumie szkoda czasu na gadanie z gościem.
A Assassin to death bo ich muzyka niesie śmierć, fuck you
Cytat:Boze co za problem kto gdzie zaszufladkuje (jak ja tego nienawidze) Hammerfalla czy jakis inny zespol. Dla mnie to power, dla kogos niech bedzie heavy i co z tego? Tak bardzo Was to boli, ze ktos sobie inaczej zespol przypisuje? Taka krzywde Wam to robi? Poczytajcie jeszcze raz te Wasze posty i sie sami z siebie pośmiejcie...
A Slayer to heavy, Manowar to thrash a Mahem to NWOBHM. Masz racje ! To nie ma znaczenia !
Cytat:przemuwic do rozumu panu ambivalentowi i innym ludziom jego pokroju
najpierw popracuj troche z ksiazkami.
Cytat:ale co ja moge wobec zla calego swiata?
Czuje ta sama bezsilnosc wobec Twej glupoty.
Cytat:Milo mi, ze chociaż The Stig jest normalny...
Zdecydowany kandydat na ROTFL roku.
Cytat:A co do samego zespołu Hammerfall to dla mnie dalej będzie to power - bo powera maja niewątpliwie
Wiesz ale to chyba nie od Ciebie zalezy jak sie co nazywa.
Cytat:i dalej bede uznawala go za najleprza powerowa kapele jaka znam i to jest MOJA® opinia...
Proponuje nowa akcje "Debilom STOP".
Ambivalent napisał(a):Proponuje nowa akcje "Debilom STOP".
to w takim razie wyjdz stąd...
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15