• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Black Metal a Szatan

Osobiście nie jestem satanistą (szerze wierzę w katolickiego Boga, choć jestem przeciwnikiem Kościoła jako instytucji).

Jednak co do satanistów, błędne jest twierdzenie, że dla nich szatan jest bogiem. Dla satanisty bogiem jest on sam, postać szatana to albo wyłącznie figura, coś jakby symbol wolności od nakazów boskich, albo też coś w rodzaju medium, pośredniczącego w obrzędach czysto okultystycznych i magicznych.
[Obrazek: bustersMini.jpg]

Axe Rose - nie zawsze, punkt widzenia ktory przedstawiles jest zgodny z pogladem w biblii szatana, jak dla mnie, ta ksiazka jest zupelnie bezwartosciowa (no moze piekielnymi imionami Smile )

Satanizm jest tak elastyczną i przystosowującą się do człowieka religią/filozofią, że odmian satanizmu jest tyle samo ile ludzi w niego wierzących. To tylko potwierdza fakt, żę człowiek powinien mieć własne poglądy, idee oraz kodeks moralny i nie można kazać mu przestrzegać przykazań niezgodnych z jego naturą.

kSIąŻę krzyŻtof napisał(a):jA niE wyTYKAm iLe I kto JakIch RObi bŁĘdóW interPuNkcYJnYch, I teGO sameGO wyMAGAm. cHYBa żE PRZY CZytaNIu PrzegRZewa SIE co nIEKtóRym zwÓj w BAńce
Punkt 6 regulaminu forum

Cytat:Punkt 6 regulaminu forum
JAk Echo...
Bring about the change so quickly
Bring about the terror’s night
Bring about the blood of lovers
Bring about the smell of fright

aXe Rose napisał(a):Jednak co do satanistów, błędne jest twierdzenie, że dla nich szatan jest bogiem. Dla satanisty bogiem jest on sam, postać szatana to albo wyłącznie figura, coś jakby symbol wolności od nakazów boskich, albo też coś w rodzaju medium, pośredniczącego w obrzędach czysto okultystycznych i magicznych.
No jakbym La Veya czytał...Sam na to wpadłeś kolego,czy ściągnąłeś z "Biblii satanistycznej" ?
When there's no more room in hell...
the dead will walk the Earth

CZyTaŁEM troCHE tego LaVeya, alE przeBRNĄć Przez Te wszystKie PIeRdoŁy niE dAŁem rady, Tak saMO JaK niE da Rady PrzeczyTAĆ całeGO "Mein Kampf".
JeŚLi to Jest istOta SataNIzmu, To moJE zdANIe BrzMI - Pan Francuz Napisał To SuGEStYWNIE. I to WszYSTko. OT, grafOman.
A JEŻeli KtoŚ juŻ czuJE poTrzebĘ SiĘgania Po tego TypU poZYcje, To Na PEWno dOPAsuJE do SIEBie PrzYmioTy PrawdziWEgo SaTanisty, jakIE AUtOR WYlicza. I STĄD saTANIŚci. MyŚLę soBie - NIe LuBIĘ boGA, szUKaM czegoŚ inNEgo - bach Biblia SZatana, czyTAm - MATko, Tu piszĄ o mniE!
I TYLE na TEmat SataNIsTÓw, Którzy PrzeczyTAjA tĘ ksIĄżuchnĘ, Z Testamentu ApokalipSę św. JAna, NaUczĄ siĘ paru cyTatÓW, któRe powTArzaĆ bĘDą przy kaŻdej okazji, WYpijĄ jEden czy dwa bROwaRY na cMEntArzu, a PŁaczĄ JAK CHomik Umrze, AlBo W dzIÓb dostaNĄ.

kSIąŻę krzyŻtof napisał(a):CZyTaŁEM troCHE tego LaVeya, alE przeBRNĄć Przez Te wszystKie PIeRdoŁy niE dAŁem rady, Tak saMO JaK niE da Rady PrzeczyTAĆ całeGO "Mein Kampf".
JeŚLi to Jest istOta SataNIzmu, To moJE zdANIe BrzMI - Pan Francuz Napisał To SuGEStYWNIE. I to WszYSTko. OT, grafOman.
A JEŻeli KtoŚ juŻ czuJE poTrzebĘ SiĘgania Po tego TypU poZYcje, To Na PEWno dOPAsuJE do SIEBie PrzYmioTy PrawdziWEgo SaTanisty, jakIE AUtOR WYlicza. I STĄD saTANIŚci. MyŚLę soBie - NIe LuBIĘ boGA, szUKaM czegoŚ inNEgo - bach Biblia SZatana, czyTAm - MATko, Tu piszĄ o mniE!
I TYLE na TEmat SataNIsTÓw, Którzy PrzeczyTAjA tĘ ksIĄżuchnĘ, Z Testamentu ApokalipSę św. JAna, NaUczĄ siĘ paru cyTatÓW, któRe powTArzaĆ bĘDą przy kaŻdej okazji, WYpijĄ jEden czy dwa bROwaRY na cMEntArzu, a PŁaczĄ JAK CHomik Umrze, AlBo W dzIÓb dostaNĄ.

popieram :]

Cytat:CZyTaŁEM troCHE tego LaVeya, alE przeBRNĄć Przez Te wszystKie PIeRdoŁy niE dAŁem rady, Tak saMO JaK niE da Rady PrzeczyTAĆ całeGO "Mein Kampf".

Ale ja tego nigdy nie czytałem z zamiarem "szukania czegoś nowego", jedynie z ciekawości. I jak już napisałem, za satanistę się nie uważam.
[Obrazek: bustersMini.jpg]

Dziwnie jest wierzyć w szatana a nie wierzyć w boga. Ja... cóż. Ani to ani to nie przypada mi do gustu.

ASTAROTH666 napisał(a):Dziwnie jest wierzyć w szatana a nie wierzyć w boga. Ja... cóż. Ani to ani to nie przypada mi do gustu.
Taa... a 666 to tak żeby było trendy, luzacko, mhrocznie, true i w pytę Laughing

My szataniści na garnuszku mamusi... Laughing Laughing Laughing

ALE od BiEżMOWANIA żEśmY WszyScy nIE poszli...

kSIąŻę krzyŻtof napisał(a):ALE od BiEżMOWANIA żEśmY WszyScy nIE poszli...
O Pierwszej Komunii Świetej nie wspominając Wink
A mimo, że Boga nie lubimy to Boże Narodzenie jest SPOX ze względu na prezenty Laughing

Nightal napisał(a):A mimo, że Boga nie lubimy to Boże Narodzenie jest SPOX ze względu na prezenty Laughing
No i jak tu być prawdziwym blacmaniakiem szatanistą ?
Wątek zamknięty