Atreju napisał(a):Kwadratowe riffy są wtedy, kiedy muzyk gra na gitarze kostką w kształcie kwadratu. Wiadomo, że tradycyjne kostki są trójkątne i mają brzmienie takie, jakie każdy słyszy. Natomiast gdy gra się kostką kwadratową, brzmienie riffów również jest dużo odmienne, od trójątnego... wtedy mówimy o riffach kwadratowych
hock:
szczęść boże i niech bóg ma cię w opiece
aXe Rose napisał(a):fetus napisał(a):nigdy nie lubiłem definicji każdy to odbiera innaczej są jednak fakty z drugiej strony ale nie muszę ich brac pod uwagę podtrzymuje swoją subiektywną opinię uznając dla samego siebie ze nie bede brał w tym gatunku METALLICA?MEGADETH za podstawy thrashu mam swoich bogów.
Toż to solipsyzm..
janse powinnismy przebudować definicje thrashu bo ja tak chce, nie o to chodzi.
1. KREATOR
2. Sodom
3. Slayer
4. Testament
5. Exodus
dokładnie tak !!! taki skład top 5 definiuje również dla mnie prawdziwe oblicze thrashu.
fetus napisał(a):nie zlaiczam metallica/megadeth do thrashu i daltego zasługuje na miano debila, niech bedzie.
Dokładnie tak. I rzucając wymyślonymi zarzutami w Metallikę, dajesz tylko wyraz swojemu debilizmowi i bezgranicznej ignorancji.
warsadal napisał(a):fetus napisał(a):nie zlaiczam metallica/megadeth do thrashu i daltego zasługuje na miano debila, niech bedzie.
Dokładnie tak. I rzucając wymyślonymi zarzutami w Metallikę, dajesz tylko wyraz swojemu debilizmowi i bezgranicznej ignorancji.
po prostu ta kapela nie jest w moim top 5 i nie bedzie, nie lubie metallica i tyleż mojogo wyrazu pheeheh, kupa śmiechu ale szanuje że ludzie cenią ich wczesny dorobek. Wtedy starali się grać metal teraz już im przeszło i czynią co czynią. Ale nadal ich nie lubie. Bezgranicznie, tobie też pewnie nie wszytko się podoba?
1. Slayer
2. Testament
3. Exodus
4. Sadus
5. Exhorder
... jeszcze mugłbym coś dodać ale skoro 5 to 5 .. .
1. Kat
2. Metallica
3. Slayer
4. Turbo
5. Kreator
1. Slayer / Sepultura (cholera nie moge sie zdecydowac)
2. Exodus
3. Kat
4. Sodom
5. Kreator
ReTuRn napisał(a):Debil to mało powiedziane w smie, ale dobry i taki mały krok autokrytyki...
No bo co powiecie, jak ja wyskoczę z tekstem, ze Salvadore Dali to nie surrealizm, tylko impresjonizm? JA bym zabił śmiechem :>
ładny przykład z Dalim, tylko ze jego oficjalnie "wyrzucono" z kręgu surrealistów, co nie zmienia faktów ze dla wiekszosci ludzi Dali=surrealizm...
co do samego top5... juz sie chyba wypowiadalem, ale zrobie to jeszcze raz, bo sie nie moge powstrzymac:
1.Testament
2.Overkill
3.Pantera
4.VENOM(zadna meta, to naprawde jest poczatek thrashu)
5.Sodom(Ausgebombt i te sprawy rownie przyjemne)
do thrashu czesto jest tez zaliczany niemiecki Grave Digger... nie wiem, czy to juz thrash, czy jeszcze heavy, co nie zmienia faktu ze ma kapela potencjał i kilka rozwalajacych kawalkow tez (patrz: the reaper, tunes of war). za tym, ze to thrash przemawia chyba fakt, ze kiedys zespol ten odbyl dosc duza trasa koncertowa z jak najbardziej thrashowym (nich ktos sprobuje zaprzeczyc) Destruction. Tyle na teraz
Kamil napisał(a):ReTuRn napisał(a):Debil to mało powiedziane w smie, ale dobry i taki mały krok autokrytyki...
No bo co powiecie, jak ja wyskoczę z tekstem, ze Salvadore Dali to nie surrealizm, tylko impresjonizm? JA bym zabił śmiechem :>
ładny przykład z Dalim, tylko ze jego oficjalnie "wyrzucono" z kręgu surrealistów, co nie zmienia faktów ze dla wiekszosci ludzi Dali=surrealizm...
co do samego top5... juz sie chyba wypowiadalem, ale zrobie to jeszcze raz, bo sie nie moge powstrzymac:
1.Testament
2.Overkill
3.Pantera
4.VENOM(zadna meta, to naprawde jest poczatek thrashu)
5.Sodom(Ausgebombt i te sprawy rownie przyjemne)
do thrashu czesto jest tez zaliczany niemiecki Grave Digger... nie wiem, czy to juz thrash, czy jeszcze heavy, co nie zmienia faktu ze ma kapela potencjał i kilka rozwalajacych kawalkow tez (patrz: the reaper, tunes of war). za tym, ze to thrash przemawia chyba fakt, ze kiedys zespol ten odbyl dosc duza trasa koncertowa z jak najbardziej thrashowym (nich ktos sprobuje zaprzeczyc) Destruction. Tyle na teraz
wiesz destruction to ... haha nie powiem
1. Slayer
2. TestAmenT
3. Exodus
4. Exumer
5. Vio-lence
Ktore z plyt tych zespolow masz na oryginalach ?
Moje 5 thrash
Metallica
PanterA
Testament
^Tych zespołow słucham regularnie
Po za tym
Death Angel
Venom
Tych od czasu do czasu.