12-24-2004, 11:49 PM
12-24-2004, 11:51 PM
Mefox napisał(a):2. Iron Maiden![]()
![]()
![]()
![]()
5. Slipknot![]()
![]()
![]()
Jakim u diabła cudem chcesz to zaliczyć do Thrashu??? :?
12-25-2004, 12:24 AM
Kolejny burak. Nie piszcie takich bzdur bo oczy bola od czytania postow w stylu "Moj top5 thrash to: korn, slipknot, rhapsody, manowar i soad". Czy wy dobrze macie w glowach? Jak kurwa nie znacie podstawowych pojec, nie wiecie co dane kapele prezentuja i sluchacie 2 zespolow na krzyz to lepiej jest milczec w temacie niz robic z siebie blazna. Rzeklem.
12-25-2004, 01:15 PM
moja piatka to
Testament
Megadeth
Kreator
Anthrax
Slayer
w dokladnie takiej kolejnosci
Testament
Megadeth
Kreator
Anthrax
Slayer
w dokladnie takiej kolejnosci
12-26-2004, 02:14 PM

12-30-2004, 12:09 PM
a oto i piątka:
1. SLAYER
2. METALLICA
3. TESTAMENT
4. KREATOR
5. DESTRUCTION

1. SLAYER
2. METALLICA
3. TESTAMENT
4. KREATOR
5. DESTRUCTION

01-04-2005, 02:49 PM
1. Sepultura (only Max Cavalera)
2. Acid Drinkers
3. Exodus
4. Slayer
5. Metallica (only Cliff Burton)
2. Acid Drinkers
3. Exodus
4. Slayer
5. Metallica (only Cliff Burton)
01-04-2005, 10:43 PM
Mroczny_Jezdziec napisał(a):1. Sepultura (only Max Cavalera)"Arise" w roku wydania, została uznana za najlepsząpłytę death metalową.
Cytat:2. Acid DrinkersAcidzi nigdy nie byli zespołem thrashowym. Jedynie "Are you a rebel?" możnaby na siłęlekko pod thrash podciągnąć, ale też nie do końca. Acids to po prostu jajcarski heavy wymieszany z kabaretem i innymi smaczkami.
01-04-2005, 10:57 PM
Atreju napisał(a):Acidzi nigdy nie byli zespołem thrashowym. Jedynie "Are you a rebel?" możnaby na siłęlekko pod thrash podciągnąć, ale też nie do końca. Acids to po prostu jajcarski heavy
To widocznie niesłyszałeś Infernal Connection, Broken Head czy Rock Is Not Enough. Niepowiedziałbym, że to jest heavy.
ps. Niewiem czy wiesz ale Sepultura jest uznawana za jednego z niewielu prekursorów thrash metalu
01-04-2005, 11:54 PM
Mroczny_Jezdziec napisał(a):Hahaha... ale sięuśmiałem. Ja, swego czasu największy maniak Acids w Polsce miałbym nieznać ich płyt... dobre 8)Atreju napisał(a):Acidzi nigdy nie byli zespołem thrashowym. Jedynie "Are you a rebel?" możnaby na siłęlekko pod thrash podciągnąć, ale też nie do końca. Acids to po prostu jajcarski heavy
To widocznie niesłyszałeś Infernal Connection, Broken Head czy Rock Is Not Enough. Niepowiedziałbym, że to jest heavy.
IC to połączenie thrashu z HC, ale napweno nie czysty thrash. Broken head to również w żadnym wypadku nie jest thrash, tylko jakieś "nowomodne pierdy", że o Acidofilli nie wspomnę. Pamiętam pewien komentarz z Radia, w którym pewien koleś powiedział, że Acids chyba chcą zostać nazwani polskim Kornem... coś w tym było

Cytat:Niewiem czy wiesz ale Sepultura jest uznawana za jednego z niewielu prekursorów thrash metaluLudzie, pomóżcie mi wstać, na podłodze jest tak zimno

Kolejny dowcip (ty z kabaretu jesteś jakiegoś?).
Sepultura jednym z prekursorów thrashu... o ja nie mogie, chyba zaraz jebnę i nie wstanę. To thrash powstawał niby dopieero od połowy lat 80-tych? Sepa wydała debiut w 85 roku, więc zastanów siękilka razy zanim coś palniesz.
01-05-2005, 12:01 AM
Pierwsze podwaliny pod thrash podłożył Venom, a prawdziwy początek thrashu to wydanie Kill 'Em All przez Metallikę. Pierwsze zespoły pficjalnie thrashowe to Metallika, Slayer, Exodus. O Sepulturze nikomu się jeszcze wtedy nie śniło...
hock:

01-05-2005, 12:06 AM
No też o tym właśnie mówię. Kiedy Sepultura wydawala jeszcze demówki w 85 to taki np Slayer miał już na koncie 3 studyjne albumy oraz koncertówkę. Sepa prekursorem thrashu... dowcip miesiąca 

01-05-2005, 12:09 AM
Atreju napisał(a):Ja, swego czasu największy maniak Acids w Polsce
BUHAHAHAHA!!! Największy maniak w Polsce.
Atreju napisał(a):Kolejny dowcip (ty z kabaretu jesteś jakiegoś?).
Zacząłeś mnie obrażać i pokazałeś w tym momencie swoje 13letnie oblicze. Napewno tyle masz bo poważny człowiek tak się niewypowiada. sam jesteś z kaberetu uważając się za... BUHAHAHAHA!!! największego maniaka Acids.
A co do Sepultury to jakbyś poczytał troche książek i gazet to po pierwsze wiedział byś, że Sepultura jest prekursorem thrashu a po drugie wiedział byś co znaczy słowo prekursor.
01-05-2005, 12:31 AM
prekursor - poprzednik; zwiastun; przedstawiciel.
Etym. - łac. praecursor 'jw.; chorąży; straż przednia; szpieg' od praecurrere 'biec przodem; wyprzedzać; przewyższać'; zob. pre-; currere, zob. kurs.
Wziąłem ten wyraz z mojego słownika aby dokrztałcić byłego najsławniejszego fana Acid Drinkers w polsce (atreju). Wogóle człowieku kij ci w oko bo swym intelektem i wypowiedziami przypominasz mi to co wychodzi z mojej najmroczniejszej części ciała.
Etym. - łac. praecursor 'jw.; chorąży; straż przednia; szpieg' od praecurrere 'biec przodem; wyprzedzać; przewyższać'; zob. pre-; currere, zob. kurs.
Wziąłem ten wyraz z mojego słownika aby dokrztałcić byłego najsławniejszego fana Acid Drinkers w polsce (atreju). Wogóle człowieku kij ci w oko bo swym intelektem i wypowiedziami przypominasz mi to co wychodzi z mojej najmroczniejszej części ciała.
01-05-2005, 01:49 PM
Cytat:Zacząłeś mnie obrażać i pokazałeś w tym momencie swoje 13letnie oblicze. Napewno tyle masz bo poważny człowiek tak się niewypowiada.Każdy, kto widzi, że ktoś pieprzy głupoty i wstydzi się do błędu przyznać tak by zareagował. Nie mam 13 lat... o tym w dalszej części mojego posta

Cytat:A co do Sepultury to jakbyś poczytał troche książek i gazet to po pierwsze wiedział byś, że Sepultura jest prekursorem thrashu a po drugie wiedział byś co znaczy słowo prekursor.Włąśnie chodzi o to, że nie jest prekursorem, bo thrashi istniał jużod cholery czasu, zanim powstało coś takiego jak Sepultura, więc każdy myślący człowiek powiedziałby, że to debilizm twierdizć inaczej.
Cytat:prekursor - poprzednik; zwiastun; przedstawiciel.I Sepultura jest niby tym poprzednikiem, zwiastunem? Po raz kolejny przecież powtarzam, że Sepultura nie może być żadnym poprzednikiem, skoro cośjużistniało zanim Sepultura powstał nawet. Prekursor to ktoś, kto się przyczynił do powstania czegoś, więc po raz kolejny odsyłąm do historii :!:
Cytat:Wziąłem ten wyraz z mojego słownika aby dokrztałcić byłego najsławniejszego fana Acid Drinkers w polsce (atreju).No to kolejny twój niezbyt udany dowcip. Ty chcesz mnie dokształcać? Dobre sobie

Cytat:Wogóle człowieku kij ci w oko bo swym intelektem i wypowiedziami przypominasz mi to co wychodzi z mojej najmroczniejszej części ciała.Coś mówiłeś o wieku?