Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
Atreju napisał(a):No to kolejny twój niezbyt udany dowcip. Ty chcesz mnie dokształcać? Dobre sobie
Nie martw się, magistrów polonistyki nie trzeba dokształcać, a takim właśnie magistrem będę już niedługo.
Wykrztałcenie nie zawsze idzie w parze z iteligencją i wychowaniem.
Jeżeli uważasz, że Sepultura nie miała wpływu na thrash i nie jest jej przedstawicielem to ty tu żarty opowiadasz. I kto tu się niepotrafi do błędu przyznać. Co z tego, że będziesz magistrem, ja chodzę do liceum, może i wiedzę masz na pewne tematy większą ale sam się dziwię, że wykrztałceni ludzie są takimi chamami niepotrafiącymi kuturalnie podyskutować. Czasami się dziwie, że wśród metalowców jest tyle debili. Jeżeli uważasz, że stara Sepultura nie jest prekursorem, przedstawicielem thrashu to niby czego?
Mroczny_Jezdziec napisał(a):Wykrztałcenie nie zawsze idzie w parze z iteligencją i wychowaniem.
Cieszę się, że to rozumiesz. Może wyciągniesz z tego wnioski.
Cytat:Jeżeli uważasz, że Sepultura nie miała wpływu na thrash i nie jest jej przedstawicielem to ty tu żarty opowiadasz. I kto tu się niepotrafi do błędu przyznać.
Wskaż mi moment, w którym napisałem, że Sepultura nie jest przedstawicielem thrashu. Zaczęło sięod tego, że napisałem iż "Arise" zostało uznane najlepszą płytą death metalową, w roku wydania. Nic nie wspomniałem, że zatem jest to death a nie thrash.
Wpływ na thrash napewno jakiś miała, ale mieć wpływ na coś, a być czegoś prekursorem to dwie zupełnie inne kwestie. Bo prekursor, to dokładnie ktoś, kto cośnowego zapoczątkowuje, daje początek jakiemuśnowemu nurtowi, stylowi i w tym momencie sięmylisz, twierdząc, że Sepultura dała opczątek thrashowi. Twoja definicja prekursora jest nieprecyzyjna. Prekursor - twórca, pomysłodawca, dający początek czemuś, a Sepultura absolutnie nie dała początku thrash metalowi. Przedstawiciel to nie prekursor !!!
Cytat:Co z tego, że będziesz magistrem, ja chodzę do liceum, może i wiedzę masz na pewne tematy większą ale sam się dziwię, że wykrztałceni ludzie są takimi chamami niepotrafiącymi kuturalnie podyskutować. Czasami się dziwie, że wśród metalowców jest tyle debili.
Chamami? Nie przypominam sobie, abym cię obraził jakimś wyzwiskiem, jedynie bardzo mnie rozbawiłęś swoją niewiedzą i twardym obstawaniem przy błędnych teoriach, bo twoja teoria jest niestety błędna. Powtarzam... prekursor, to ktośkto daje czemuś początek, nie przedstawiciel czegoś i Sepultura absolutnie prekursorem thrashu nie jest, natomiast sąnimi wspomniany już Venom (Metallica się na nich wzorowała, zresztą Venom byli również prekursorami black metalu, ale to już bajka na inny wieczór), Exodus i inni.
ja nie wiem, moze jakis niedoksztalcony jestem... ale prekursor, a przedstawiciel to dwie rozne rzeczy jak dla mnie...
prostym jezykiem goscia z liceum to bym powiedzial, ze prekursor to postac, w tym wypadku zespol, ktory zapoczatkowal, pierwszy wpadl na pomysl czegos, w tym wypadku grania tego rodzaju muzyki.
Sepultura zaczela w 85 roku... i wowczas sie ten gatunek muzyczny juz niezle trzymal... wiec Sepultura nie moze byc prekursorem...
za to przedstawicielem jak najbardziej...
ale to nie ona zapoczatkowala tego typu granie...
jak dla mnie pierwszy byl Venom...
Tomash napisał(a):2. Exumer
no tak, wiedzialem, ze cos w swoim zestawieniu pominalem, jedna z najlepszych kapel na niemieckiej scenie z lat 80 tych, "Possessed By Fire" niszczy
od siebie dodam jeszcze holenderski Mandator, wydali dwie plytki, do tej pory sluchalem tylko jednej pt. "Perfect Progeny", pomimo slabej jakosci nagran, muzyka zawarta na tej plycie jest fenomenalna, polecam chociaz bedzie pewnie z problem ze znalezieniem tych nagran (nawet w mp3) ale dla chcacego nic trudnego
The Rasmus i Evanescence oczywiście.
A tak na serio to jestem ograniczona jeżeli chodzi o ten gatunek, więc mój trashowy nr 1 to Slayer.
1 Pantera
2 Slayer
3 Metallica
4 Testament
5 hm.. nie wiem
Witam serdecznie!
1. scena Bay Area (E, V, D, F, T, LR, M, M, DA)
2. thrash z Los Angeles (A, S, E, HT, DA)
3. niemiecki thrash (Despair, Vendetta, Deathrov, Paradox, nowe Tankardy, Sodom, Kreator)
4. rodzimy thrash (Horrorscope, Wilczy Pająk, Kat)
5. Overkill i ...wschodnie wybrzeże USA
literki chyba potraficie rozszyfrować?
Ja nie potrafie, ale jest Slayer- jest dobrze :]
1.SLAYER
2.Kreator
3.Metallica (dopoki sie nie zesrala)
Metallica
Nuclear Assault
Destruction
Sadus
Dark Angel
Kolejność przypadkowa
jakos nie przyuwazylem nigdzie Megadeth, a warte jest umieszczenia w tym "rankingu"
Tomek/Nevermore napisał(a):literki chyba potraficie rozszyfrować?
nie
1. E- Exodus, V- Vio-lence, D- Defiance, F- Forbidden, T- Testament, LR- Laaz Rockit, M- Mordred, M- Metallica/ Megadeth, DA- Death Angel
2. A- Abatoir, S- Slayer, E- Evildead, HT- Holy Terror, DA- Dark Angel
3. wszystko jasne
4. jw.
5. jw.
obszerniejsze informacje- Pure Metal nr 3

Nie biore pod uwage power metalu
1. Slayer
2. Exodus
3. Testament
4. Death Angel
5. Annihilator
i tak w ramach bonusa

, kolejnosc obojetna
6.Sacred Reich
7.Dark Angel
8. Overkill
9. Anthrax
10. Nuclear Assault
11.Coroner
12.Megadeth
13. Mekong Delta
14.Exumer
15.Forbidden
16.Sepultura
17.Kreator
18.Destruction
19.Assassin
20. Voivod
21.Metallica
22.Defiance
23.Onslaught
24.Vio-lence
25.Nasty Savage
to by byla mniej wiecej moja I liga thrashu.
zapomnialbym jeszcze
25.5-Laaz Rockit
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13