Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Wasza wizja państwa/świata
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Vomitor napisał(a):
Dance Of Death napisał(a):(lata 1918-1989 ciezko nazwac niepodległymi)
]]

Uzasadnij.....?

jakies 2-3 posty wyzej pisze... Laughing
Własnie ze nie Laughing Sam nie rozumiesz co piszesz Laughing DODaizm pelną gebą Laughing
skoro nie rozumiecie to co ja sie bede pocić Laughing do podstawówki sie prosze cofnąć...

ide spać...
Ja już nie mam sił..... dać debila na odstrzał i przerobić na karmę do kotów a jakiś pożytek może z tego będzie.
Vomitor napisał(a):Ja już nie mam sił..... dać debila na odstrzał i przerobić na karmę do kotów a jakiś pożytek może z tego będzie.

to idz wezmą cie bez castingu Laughing lol
Dance Of Death napisał(a):skoro nie rozumiecie to co ja sie bede pocić Laughing do podstawówki sie prosze cofnąć...

racja.. jest to conditio sine qua non aby cię zrozumieć.
Dance Of Death napisał(a):skoro nie rozumiecie to co ja sie bede pocić Laughing do podstawówki sie prosze cofnąć...

ide spać...
LOL,tym sposobem zdradził swoj wiek Laughing
Wracając do... bo jednak nie umiem się wypowiadać o tym, kto jest głupszy, wybaczcieWinkSmile. Racja, roboty przymusowe to jest rozwiązanie. Nie powinno być czegoś takiego, jak prawa więźnia (nie mówię o prawach jeńców wojennych, to inna sprawa), bo dawanie praw ludziom, którzy żyją z nimi w poważnym konflikcie, jest czymś chorym. Tylko, że byłoby to niejako usankcjonowaniem prawnym niewolnictwa. I prowadziłoby do nadużyć, coś w rodzaju: trzeba wybudować nowy mur (chińskiWink, przykładowoWink, więc zamkniemy paru ludzi dodatkowo, niekoniecznie za coś. Czyli znowu - cały system opiera się na odpowiedzialności władz. A o coś takiego trudno - wszędzie i w każdym wypadku. A co do demokracji... czy nie sądzicie, że przyznawanie głosów wedle wykształcenia (np. podstawowe - 1 głos, średnie - 2 itp.), byłoby odpowiedzią na głupotę większości, która jest problemem tego ustroju ( i nie tylko ustroju zresztąNeutral)? Ci, co są niezadowoleni z wyników ostatnich wyborów, pewnie widzieli, że obecne "elity" zostały wybrane przez lud, a najbardziej poparły ich regiony o najniższych współczynnikach wykształcenia. Zresztą, było widać, do kogo kierowali niektórzy populiści swoje hasła wyborcze... i tak dalej. Tradycyjnie już spytam: Co sądzicie?
Dance Of Death napisał(a):a jesli chodzi o afery i oglne kradzieże to powinni lapki przycinać każdy tysiąc to palec Big Grin a kazde 10 tyś i zwyz to rączka...

Powiedz mi, ile masz mp3 w swojej "kolekcji"?

Sugeruję poczytać jakikolwiek podręcznik z histry, w którym znajdziesz informacje o okresie międzywojennym w Polsce (choćby książkę z podstawówki), a dopiero potem się wypowiadać.
Yngvild napisał(a):Wracając do... bo jednak nie umiem się wypowiadać o tym, kto jest głupszy, wybaczcieWinkSmile. Racja, roboty przymusowe to jest rozwiązanie. Nie powinno być czegoś takiego, jak prawa więźnia (nie mówię o prawach jeńców wojennych, to inna sprawa), bo dawanie praw ludziom, którzy żyją z nimi w poważnym konflikcie, jest czymś chorym. Tylko, że byłoby to niejako usankcjonowaniem prawnym niewolnictwa. I prowadziłoby do nadużyć, coś w rodzaju: trzeba wybudować nowy mur (chińskiWink, przykładowoWink, więc zamkniemy paru ludzi dodatkowo, niekoniecznie za coś

jeśli ZNIESIONE ZOSTANIE PAŃSTWO, to nadużyć nie będzie i wszystko "regulowane" będzie na drodze dobrowolnych umów w wolnorynkowym środowisku.

Cytat:. Czyli znowu - cały system opiera się na odpowiedzialności władz

a ta odpowiedzialność nie zostanie wykreowana ot tak z powietrza, trzeba na nią kilkuset lat ewolucji społecznej w warunkach wolnorynkowych i libertariańskich.

Cytat: A co do demokracji... czy nie sądzicie, że przyznawanie głosów wedle wykształcenia (np. podstawowe - 1 głos, średnie - 2 itp.), byłoby odpowiedzią na głupotę większości, która jest problemem tego ustroju ( i nie tylko ustroju zresztąNeutral)?

to nic nie da w takiej sytuacji, jaką mamy w Polsce (bardzo wątła klasa średnia , czyli ci, którzy utrzymują to państwo a są przezeń wykorzystywani na maksa). Umocniłoby to władzę komuchów, postkomuchów i lewaków wszelkiej maści, którzy wykształcenie zdobyli na marksistowskich uczelniach. Demokrację należy zaorać, i restytuować monarchię w postaci dyktatury wolnorynkowej, która mogłaby wytworzyć silną klasę średnią w przeciągu kilku pokoleń, która zajęłaby się "rządzeniem", czyli ochroną Prawa Naturalnego.
Tylko czy taka koncepcja w ogóle ma szansę istnienia. Czy to ma szansę wprowadzenia, jeśli jakiekolwiek ograniczenie demokracji wywołuje wrzask, oburzenie, histerię i lęk przed totalitaryzmem. Wielce cholernie humanitarna (aż do rzyguTongue) UE (tfu! unifikacja narodów - TFU!!) drze się na państwa, w których są obozy pracy, bo przecież "ojej! to jest złeee!", to co dopiero po wprowadzeniu ustroju innego, niż demokratyczny? Co dopiero po wprowadzeniu innych, rozsądnych zmian? A zniesienie państwa... cóż, w jaki sposób byłoby to możliwe do przeprowadzenia? I, co ważniejsze, kiedy?
Elvis napisał(a):
Dance Of Death napisał(a):a jesli chodzi o afery i oglne kradzieże to powinni lapki przycinać każdy tysiąc to palec Big Grin a kazde 10 tyś i zwyz to rączka...

Powiedz mi, ile masz mp3 w swojej "kolekcji"?

hehe dokładnie to jakies 7 dni Laughing
Czytanie glupote tego typa staje sie powoli nuzace :?
Yngvild napisał(a):Tylko czy taka koncepcja w ogóle ma szansę istnienia. Czy to ma szansę wprowadzenia, jeśli jakiekolwiek ograniczenie demokracji wywołuje wrzask, oburzenie, histerię i lęk przed totalitaryzmem. Wielce cholernie humanitarna (aż do rzyguTongue) UE (tfu! unifikacja narodów - TFU!!) drze się na państwa, w których są obozy pracy, bo przecież "ojej! to jest złeee!", to co dopiero po wprowadzeniu ustroju innego, niż demokratyczny? Co dopiero po wprowadzeniu innych, rozsądnych zmian? A zniesienie państwa... cóż, w jaki sposób byłoby to możliwe do przeprowadzenia? I, co ważniejsze, kiedy?

jako ze caly zachodni swiat w niedlugim czasie zbankrutuje ekonomicznie jak i demograficznie, upadek tej cywilizacji jest nieunikniony. Oddolne ruchy rozsadza skostniale struktury zamordystycznego reżimu i nastąpi era chaosu, z której wyłoni się Nowy Ład !!! KRÓLESTWO STALI NA ZIEMI!!!
KelThuz napisał(a):nastąpi era chaosu, z której wyłoni się Nowy Ład !!! KRÓLESTWO STALI NA ZIEMI!!!
to + twoja ksywa kjarzy mi sie z dialogiem Arthas'a wypowiedzianym na koniec filmiku kończącego kampanie ludzi w WC III (RoC): "To królestwo upadnie, a z jego popiołów powstanie nowy porządek, który zatrzęsie światem w posadach..."
Laughing
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15