Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Wasza wizja państwa/świata
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Czyż będzie lepszy komentarz do tych słów Jałokima niż -> Laughing
Cytat:Ci, co są niezadowoleni z wyników ostatnich wyborów, pewnie widzieli, że obecne "elity" zostały wybrane przez lud, a najbardziej poparły ich regiony o najniższych współczynnikach wykształcenia
- nie przesadzaj- na PiS głosowało 40% inteligencji- nie jest to wiekszosc ale o czyms to swiadczy- poza tym nie mozesz przekreślać Narodu który cię żywi i odnosić sie do nich z pogarda. i nie mowie tutaj o moherach.
wilk_fenriz napisał(a):nie przesadzaj- na PiS głosowało 40% inteligencji
A skąd masz takie dane?
co to znaczy "inteligencji"? Obecnie klasy uleły poważnemu zatarciu
TA inteligencja to pewnie te wszystkie lewackie mendy by marksistowskich uczelaniach, czy inne dziwactwo, poza tm dane są zapewne z dupy. Ogólnie- chvjowy argument.
Return - dokładnie. Fenriz - chyba niezbyt szczęśliwie zinterpretoałeś słowo lud. Chyba je przeinterpretowałeś: bo pogardy zawarto w mym poście tyle, co trucizny w zapałce Big Grin .
uzyłem słowa "inteligencja" nawiązując do postu Yngvilda- zgadzam sie z Necro ze kazdy dziś inaczej rozumie to słowo i inaczej je postrzega tak więc- inteligencja szeroko rozumiana w dzisiejszym "znaczeniu"

Cytat:TA inteligencja to pewnie te wszystkie lewackie mendy by marksistowskich uczelaniach, czy inne dziwactwo, poza tm dane są zapewne z dupy. Ogólnie- chvjowy argument.
- w sumie gówno mnie obchodzą polityczne preferencje forumowiczów- ale odpowiedz mi jak to jest ze osoba słuchająca RAC wspiera liberałów ? bo po twoim poscie zrozumiałem iz raczej przychylasz sie na strone zachodu. co wiecej mowisz o lewakach i komuchach a zapominasz ze to zachód hołduje zasadom "byt kształtuje swiadomosc" i ze "wszyscy sa równi". tak wiec wspierajac partie liberalna wspierasz tym promarksistowskim zasadom jednocześnie je potępiajac.

Cytat:Chyba je przeinterpretowałeś: bo pogardy zawarto w mym poście tyle, co trucizny w zapałce
- a wiec w porządku Tongue
wilk_fenriz napisał(a):- w sumie gówno mnie obchodzą polityczne preferencje forumowiczów- ale odpowiedz mi jak to jest ze osoba słuchająca RAC wspiera liberałów ?

a odróżniasz takie pojęcia jak konserwatywny-liberał/paleokonserwatysta/klasyczny liberał , amer. liberal, a lewicowy liberał (czyli pseudoliberał de facto)

Cytat: bo po twoim poscie zrozumiałem iz raczej przychylasz sie na strone zachodu. co wiecej mowisz o lewakach i komuchach a zapominasz ze to zachód hołduje zasadom "byt kształtuje swiadomosc" i ze "wszyscy sa równi"

nie zawsze tak było, potęga Zachodu zrodziła się gdy panował tam klasyczny liberalizm i konserwatyzm obyczajowy przy wolnorynkowych mechanizmach gospodarczych. Teraz lewackie mendy żerują na dorobku XIX-wiecznych liberałów i kapitalistów, przeżerając go i siejąc jad rozkładu.

Cytat:. tak wiec wspierajac partie liberalna wspierasz tym promarksistowskim zasadom jednocześnie je potępiajac.

nie wiem o czym pierdolisz
Cytat:a odróżniasz takie pojęcia jak konserwatywny-liberał/paleokonserwatysta/klasyczny liberał , amer. liberal, a lewicowy liberał (czyli pseudoliberał de facto)
- pojęcie tradycjonalizmu oraz konserwatyzmu jest mi bardzo dobrze znane; jestem zwolennikiem tego typu rozwiązań. pytanie zadałem Returnowi tymczasem potraktowałeś to jakby były to moje osobiste poglądy.

Cytat:nie wiem o czym pierdolisz

Cytat:Teraz lewackie mendy żerują na dorobku XIX-wiecznych liberałów i kapitalistów, przeżerając go i siejąc jad rozkładu.
właśnie o tym pierdole Big Grin
Cytat:- pojęcie tradycjonalizmu oraz konserwatyzmu jest mi bardzo dobrze znane; jestem zwolennikiem tego typu rozwiązań. pytanie zadałem Returnowi tymczasem potraktowałeś to jakby były to moje osobiste poglądy.

Tradycjonalizm- pięknie (wzglednie konserwatyzm). Teraz do tego członu dodajemy drugi- liberalizm i wychodzi nam konserwatywny liberalizm, czyli jedyna prawicowa koncepcja. Z tego, co wiem, niejednokrotnie w RAC'u przewija się tak liberalizm (wolność!), jak i konserwatyzm (tego nie trza udowadniać), więc w czym problem? To, że część sceny jest NS-owska, to już ich osobisty problem, grunt, ze w tekstach żadnych prototalitarnych stwierdzeń nie ma (darujmy sobie słynna Narodowy Socjalizm Honoru, bo to akurat wyjątek w twórczości tego zespołu...)
no i o tego typu odpowiedz mi chodziło
Skoro więc o to chodziło, a nikt nie wytoczył argumentów tak ostatecznych, jak pług lub twoja stara Laughing, zadam następne pytanie. A co sądzicie o wojnach prowadzonych przez państwo Waszego pomysłu? A może pokój? Osobiście uważam, że wojna jest dla człowieka całkowicie naturalna, prawidłowa, a pacyfizm jest ideologią nielogiczną i wsteczną. A jakie Wasze zdanie?
wojna między współczesnymi państwami juz naturalna nie jest, jest masowym mordem, gdyż czym innym może być to, że demokratycznie wybrany rząd, który winien troszczyć się o swoich obywateli (wyborców) wysyła ich masowo na pewną śmierć w ramach realizacji bynajmniej nie interesów tychże obywateli. Pół biedy, gdy armia jest wyłącznie zawodowa.
W ustroju niedemokratycznym, monarchicznym jest kompletnie inaczej - to król/władca prowadzi swoje wojny, kupując ze swego skarbca najemników i uzbrojenie, i ryzykuje tym samym niczym zwykły przedsiębiorca na wolnym rynku Smile. Wojny są w ten sposób ograniczone pod względem dokonywanych zniszczeń, i gospodarka nie upada.
W najlepszym ustroju, w Naturalnym Porządku, wojny są najrzadsze, gdyż istnieje wolny handel, wolny przepływ dóbr i usług, oraz ludzi, dzięki czemu współpraca międzyludzka jest najłatwiejsza i nie istnieją wojny o zasoby. Najwyżej jakieś aryjskie plemie wytnie w pień czarnoskórych intruzów, masowo rabujących przygraniczne wioski, ale masowych wojen nie ma, bo po co? Lepiej jest handlować i produkować w spokoju, wszyscy się na tym wzbogacą na dłuższą metę.
Balcerowicz Musi Odejść !!! Laughing
KelThuz: ano coś w tym rodzaju. Po części muszę się zgodzić. Zwłaszcza z tym zdaniem o masowych mordach. Zastanawiałam się, po wysłaniu tejże wiadomości w eter, czy w łeb się nie walnąć i nie napisać jeszcze jednego: jestem za powrotem do stali, nie bomb i wszystkich tych innych współczesnych cudów, jako ostatecznych argumentów. Walczyć winni żołnierze i wojowie, a ostawić w spokoju ludność cywilną. Oczywiście wiem, że moje wizje mają tyle realizmu, ile jest mądrości w przeciętnym słuchaczu radia Ma_Ryja, niemniej jednak... tak wg. mnie byłoby prawidłowo. Dance of Death: Tak! To jest kat narodu polskiego!!!! Laughing Laughing Laughing
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15