Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Anarchista pacyfista satanista
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
SPoCo napisał(a):powiedzcie mi jedno: czy wasze katechetki/ksieza/pingwiny tez wmawiaja wam ze "pocalunek przed slubem to grzech, po slubie zreszta tez, a jak chlopak wlozy dziewczynie reke pod bluzke to sie po wsze czasy bedzie smazyl w piekle..."?
Gdyby tak było to po mnie Szatan osobiście by się pofatygował, i to z wielką karetą, chociaż mam dopiero 17 lat Wink
whatsername napisał(a):Prawda , kościół to instytucja finansowa , a księża nie są już z powołania tylko z chęci zysku......kurde im się całkiem dobrze powodzi..... :?
W sumie tak, ale nie wszystkim, nie uogólniajmy. Ja nie mam zamiaru wszem i wobec krzyczeć, że nie wierze w Boga, czy cokolwiek... Od czasu bierzmowania mój pogląd na wiarę całkiem sie zmienił i jest hmmm dosć dziwny, ale nieważne. I na pewno nie mam zamiaru obrażać niczyich uczuć religijnych, bez wzgledu, czy wierzę, czy nie. No a religia jest cudowna! mamy takiego młodego egzaltowanego księdza, z którym sie tak smiesznie dyskutuje... Można go wpedzać w slepe zaułki, prybijać do muru, a i tak ci się wywinie nawijając na całkiem inny temat...

Anonymous

Tuomasss napisał(a):
deathless napisał(a):I właśnie dlatego nie wierzę w kościół.
Dzisiaj się będę czepiał:
W (K)kościół się nie wierzy, on jest - to raz. Dwa, kościół pisany z małej litery to budynek (tu już nie ma w co wierzyć, bo go widać). Trzy, Kościół z dużej litery to wspólnota ludzi wierzących w Boga. A tak w ogóle to Kościół jest po prostu instytucją finansową Tongue Możesz wierzyć w Boga, Jezusa czy w kogo tam chcesz, ale w (k)Kościół wierzyć nie nie ma sensu.
zgadzam się
DeMoN.|. napisał(a):
Tuomasss napisał(a):
W (K)kościół się nie wierzy, on jest - to raz. Dwa, kościół pisany z małej litery to budynek (tu już nie ma w co wierzyć, bo go widać). Trzy, Kościół z dużej litery to wspólnota ludzi wierzących w Boga. A tak w ogóle to Kościół jest po prostu instytucją finansową Tongue Możesz wierzyć w Boga, Jezusa czy w kogo tam chcesz, ale w (k)Kościół wierzyć nie nie ma sensu.
zgadzam się
wierzyć w (K/k)ościół, to taka metonimia oznaczająca:
wierzyć w idee głoszone przez (K/k)ościół Smile

Anonymous

aXe Rose napisał(a):
DeMoN.|. napisał(a):
Tuomasss napisał(a):
zgadzam się
idee które są często niestety ale spaczone...
DeMoN.|. napisał(a):
aXe Rose napisał(a):
DeMoN.|. napisał(a):
Tuomasss napisał(a):
zgadzam się
idee które są często niestety ale spaczone...
Zawsze mówię, że jeśli Jezus istnieje i siedzi po prawicy Ojca, to dostaje cholery, jak widzi, co klechy zrobiły z Jego religią...
aXe Rose napisał(a):wierzyć w (K/k)ościół, to taka metonimia oznaczająca:

Zależy jak patrzeć, dla jednych może być to powyższe, a dla innych jeszcze co innego=]
aXe Rose napisał(a):Do bierzmowania szedłem jeszcze dość wierzący. Szczerze mówiąc zaraz po tym śniętym sakramencie zacząłem tracić wiarę. W tej chwili jestem ateistą, a na religię chodzę jako postać polemiczna w dyskusjach z księdzem Wink

Like this^^ tyle, że jak do bierzmowania będę szedł (niestety siła wyższa) ale będąc ateistą.
w "kosciol" to ja tez nie wierze bo jak mozna wierzyc w instytucje, stworzona przez niedoskonalych ludzi.. ja wierze w pierwotna religie - wyplywajac prosto od Boga, nie potrzeba mi do tego ksiezy,kosciolow,czy lekcji religii.....
pozatym nie podoba mi sie ze kosciol miesza sie m.in. do polityki
:?
Dzeyla napisał(a):pozatym nie podoba mi sie ze kosciol miesza sie m.in. do polityki

Też tego nie lubię, ale niebezpiecznie używać uogólnień, bo na Kościół składaja się równiez dobrzy i uczciwi ludzie...
hier_kommt_die_sonne napisał(a):
Dzeyla napisał(a):pozatym nie podoba mi sie ze kosciol miesza sie m.in. do polityki

Też tego nie lubię, ale niebezpiecznie używać uogólnień, bo na Kościół składaja się równiez dobrzy i uczciwi ludzie...

Oczywiście , ale oni stanowia bardzo mały odsetek ....
oczywiscie masz racje...jakkolwiek nie mozna zaprzeczyc ze w kosciele nastapil kryzys...
whatsername napisał(a):Oczywiście , ale oni stanowia bardzo mały odsetek ....

Zdaje mi sie że nie. WG mnie jest tak, ze mamy trochę silnych osobowości i zwykłych szarych szubrawców jak w kazdej dziedzinie, ale w porównaniu z ilościa całego kleru to niewiele i nie można oceniać ogółu na podstawie jednostek: P
Emma napisał(a):jak dla mnie totalna bzdura
Masz całkowitą rację, dla mnie też
wszystkich do piachu.
A stwierdzenie że black metalowiec = satanista to brednia, bzdura, curwa (edit) - ile można? co wchodze na jakiś temat widze kretyńskie wypowiedzi.

edit2: LaVey był ciotą, gejem, zarabiającym kasę na ludziach z wyższych sfer. Ten kto zajmuje się odprawianiem jego tępych rytuałów lub robieniem amuletów na podstawie np. Goetia, musi mieć pod kopułą wbity pendzior. (to do tego co pierdolił że jest bliżsczy LaVey'owi)
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12