Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: HORRORY
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Ja też nie pamiętam, które mi się podobały;]
Ale.. horrory są the best:]
Szkoda tylko, że coraz częściej w horrorach ilość krwi i flaczków góruje nad klimatem. A moim ulubionym horrorem jest Blair Witch Project Angry
a oglądaliście texas chainsaw mascre...(tego remaka) film średnio do bani hehe ale jest jedna super śmieszna scena mianowicie jak letherface goni z piłą ta dziewczyne po lecie i z piły lecą metry sześcienne białego jak śnieg dymu ... -piękne
Jeśli polecicie mi coś, co mnie przestraszy... Wink na horrorach zwykle nudzę się śmiertelnie, chyba, ze jakiś ma ciekawe rozwiązania w fabule. Egzorcysta sprawił, że poruszyłam powieką, Cube miał coś w sobie, ale nie jako horror. Za inne nawet nie chcę się brać, bo wszystkie nowe produkcje przypominają mi hollywoodzki, wtórny do bólu festiwal przestraszonych pięknotek. Komedie, innym słowem.
Niedawno w telewizji dawali "Coś". Super film - mroczny klimat, dużo rzygliwych scen, ciekawa fabuła. No klasyk po prostu Smile
chyba najleprzy horror jaki widzialem to 'www strach'. Lecial kiedys na HBO. Podobal mi sie dlatego ze film byl troche chory i dziwnie sie czulo jak sie go ogladalo. Kto nie widzial niech zaluje...
1-"Oszukac przeznaczenie"
2-"Statek widmo"
krew, flaczki, klimat - swoją drogą... ale horror musi mieć to coś...
lubię oglądać Halloween 20 years later - owszem -gdyby wszystkie horrory były tak mało przerażające i tak (trzeba to powiedzieć) komercyjne to nikt na świecie nie znałby słowa "strach"... ale w tym filmie jak dla mnie występuje "TOCOŚ", a konkretnie twarz Michaela Myersa... (szczerze? - jak dla mnie przyjemniaczek... serio!)
ale i tak bardziej przerażająca jest wirtualna rzeczywistość moich snów...
Ja z moja sliczna mamy fiola na punkcie starszych horrorow i wszystkich Stephena KingaSmile
"Martwica mózgu" Big Grin Big Grin Big Grin
Aż wstyd się przyznać, ale uwielbiam "Interview with the vampire"... Czytałam książkę, treść-bogatsza, lepsza(w książce), ale język w niej jest ubogi i słaby... Czytałam całą "Kronikę...". Coś dla miłośników świata vampirów...

Jeżeli chodzio klasykę lubię "Martwe zło". Pierwsza część - horror o kiepskich efektach, Druga - parogia w tej dziedzinie, III - kompletne polewki, Monty Python'a... ale to klasyka... Dalej - "Dracula"(oczywiście...)...
Sądzę, że teraz ciężko trafić na 'dobry' horror. Osobiście podobał mi się "Statek widmo" (niezłe zdjęcia) , no i "Przegowiednia"....
Sabelle napisał(a):Aż wstyd się przyznać, ale uwielbiam "Interview with the vampire".

wcale nie wstyd. Wywiad z wampirem to jedna z najlepszych ekranizacji hmn 'swiata wampirow' jakie kiedykolwiek widzialem. Ksiazki niestety nie dane mi bylo przeczytac Tongue

statekx napisał(a):a z moja sliczna mamy fiola na punkcie starszych horrorow i wszystkich Stephena KingaSmile

Uwielbiam S. Kinga i klimat jaki potrafi stworzyc. Najlepsza ekranizacja jego powiesci jest chyba Zielona Mila.

Best King napisał(a):Niedawno w telewizji dawali "Coś". Super film - mroczny klimat, dużo rzygliwych scen, ciekawa fabuła.

Zgadza sie. Pamietam jak kiedys z ojcem siedzielismy (ja z wypiekami na twarzy)i ogladalismy zafascynowani 'Cos' :]. Choc film byl krwawy (a tego akurat nie cenie w horrorach) to podobal mi sie i nadal podoba.

Scully napisał(a):Jeśli polecicie mi coś, co mnie przestraszy... Wink na horrorach zwykle nudzę się śmiertelnie, chyba, ze jakiś ma ciekawe rozwiązania w fabule.

nie oczekuj od filmu, ze przyprawi cie o zawal serca ze strachu WinkJa horrory traktuje raczej jako dobra zabawe. Strach tez moze byc przyjemny - pod warunkiem , ze ma sie na mysli pozytywny strach Big Grin (nie wiem czy ktos zalapie o co mi chodzi Tongue )

PS
Jednym z horrorow przy ktorym sie balem byl Omen. Swietny film ktory mial w sobie cos przerazajacego...
Pierwsza część była najlepsza, utwierdziła mnie w przekonaniu żeby nie ufać małym dzieciom Tongue
Większość osób, które znam nieznoszą tego filmu. Osobiście oprucz książki i filmu dane mi było zetknąć się z komiksem. Podobno ma zostać również zekranizowany w postaci animu...
Zapoznając się z tym wszystkim można uznać, że każda z tych form przedstawia różne historie... Książka jest bardziej rozbudowana, zawiera o wiele więcej wątków, jest wiele więcej bohaterów. W/g recenzentów książka jest nakierowana na homoseksualizm. Argumentują to zaistniałym w ks. nowatorskim zjawiskiem tworzenia się więzi między Lestatem, Louisem i Armandem.... Dla mnie wcale to nie jest takie wyraziste... No, niby w samej książce jest tylko jedna bohaterka (nie mówiąc o postaciach epizodycznych, jnp. dziewczyny w tawernie). Sądzę, że film raczej nie jest adaptacją, lecz raczej ekranizacją na motywach książki. Jeżeli ktoś oglądał film i czuje niedosyt polecam przeczytać książkę ( nawet nie prubujcie oglądać "Queen Of The Damned" ("Królowa potępionych"), film wogóle nie umywa się do całości...masakra). Miłej lektury
Muszę również wspomnieć o genialnej muzyce Goldenthala. Cudownie wkomponowuje się w całość ( osobiście podobają mi się utwory "Libera Me"(z początku filmu), no i oczyiście niezła przeróbka i interpretacja jednej z moich ulubionych piosenek Rollling Stones'ów ""Sympathy for the devil" w wykonaniu GUNS N' ROSES (Z KOŃCA FILMU).

Miłej lektury.

Sabelle
Poltergeist napisał(a):
Scully napisał(a):Jeśli polecicie mi coś, co mnie przestraszy... Wink na horrorach zwykle nudzę się śmiertelnie, chyba, ze jakiś ma ciekawe rozwiązania w fabule.

nie oczekuj od filmu, ze przyprawi cie o zawal serca ze strachu WinkJa horrory traktuje raczej jako dobra zabawe. Strach tez moze byc przyjemny - pod warunkiem , ze ma sie na mysli pozytywny strach Big Grin (nie wiem czy ktos zalapie o co mi chodzi Tongue )
nu, a jak ktoś nie ma żadnego strachu tylko liczenie, ile już trupa się pościeliło i wyłapywanie, ile pomyłek popełniono przy reanimacji? Wink
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14