- Liczba postów:
- 935
- Liczba wątków:
- 28
- Reputacja:
-
0
Hmm zawsze je lubiłam ;] Ale teraz nawet bardziej niż kiedyś ;]
Ulubiony autor ? Tadeusz Różewicz - chylę głowę.
Potem jeszcze :
Konstanty Ildefons Gałczyński
Maria Pawlikowska-Jasnorzewska
a inni to tylko pojedyńcze wiersze.
Nie wygrywa wielkiej batalii ten, kto poprzestanie na prostocie lwa. Trzeba być do tego na równi lwem i lisem, który wyczuwa sieć.
Niccolo Machiavelli
- Liczba postów:
- 63
- Liczba wątków:
- 3
- Reputacja:
-
0
a ja lubie wiersze, ale to musi byc cos idealnego, zeby mi sie spodobalo,musi miec cos w sobie, zebym do niego powrocila....
- Liczba postów:
- 27
- Liczba wątków:
- 0
- Reputacja:
-
0
ogólnie lubie wiersze, ale ... jakos zadko sie w nie zaglebiam, nie mam jakichs ulubionych autorow co by niby mieli trafiac do mjego serca, moze dlatego ze jakos nie szukam w wierszach zadnego przeslania poprostu je czytam, czasami ...
... El Pataralaxa Yolaci Matabe Nomiji Mononusa Olora Jinayo Anujelareda ...
- Liczba postów:
- 10
- Liczba wątków:
- 1
- Reputacja:
-
0
Staff ''los'' , Norwid ''W Weronie'', Leśmian, Tuwim, Tetmajer.. Jednak bardziej koncentruje sie na wierszach moich znajomych pelnych bólu i nienawisci
. Dla mnie wiersz dobry znaczy wiersz pisany o prawdziwych nieszczesciach jakie w zyciu nam sie przytrafiaja, o bezsensownosci naszcyh staran, dązen ,celów..
Cytat:, zeby mi sie spodobalo,musi miec cos w sobie, zebym do niego powrocila....
wiesz ja do wierszy nigdy nie powracam sadze ze wiersz jest mistrzostwem samym w sobie jesli po przeczytaniu go jeden raz lapiesz przeslanie i nie musisz wracac do niego
moge go czytac po 5 razy w ciagu dnia ale pozniej nie wracam do niego (chyba ze musze komus go pokazac)..
Pozdrawiam
^o^Cuz Qlka in this
house, ."Quod me nutrit me destruit"
- Liczba postów:
- 862
- Liczba wątków:
- 7
- Reputacja:
-
0
Nie przepadam za wierszami, aczkolwiek lubię poezję śpiewaną w wykonaniu Ewy Demarczyk <- RESPECT.
- Liczba postów:
- 3
- Liczba wątków:
- 0
- Reputacja:
-
0
ja lubie Blake'a oraz Edgar'a Allan'a Poe'a... ogolnie wszystko co jest tajemnicze, wrecz mroczne oraz nieprzewidywalne
- Liczba postów:
- 935
- Liczba wątków:
- 28
- Reputacja:
-
0
Miło, miło - większość czyta wiersze
Hmm muszę zacząć czytać wiersze autorów zagranicznych - czemu nie :]
Nie wygrywa wielkiej batalii ten, kto poprzestanie na prostocie lwa. Trzeba być do tego na równi lwem i lisem, który wyczuwa sieć.
Niccolo Machiavelli
- Liczba postów:
- 27
- Liczba wątków:
- 0
- Reputacja:
-
0
Prisca nie licz mnie do tych czytajacych
... ja cos czytne jak mi w rece wpadnie, tak srednio raz na pol roku ;] no hyba ze cos na polskim jest to wtedy ewntualnie
... ale to sa wiersze ktore ocenilbym raczej jako niefajne
- Liczba postów:
- 935
- Liczba wątków:
- 28
- Reputacja:
-
0
Nithel napisał(a):Prisca nie licz mnie do tych czytajacych ... ja cos czytne jak mi w rece wpadnie, tak srednio raz na pol roku ;] no hyba ze cos na polskim jest to wtedy ewntualnie ... ale to sa wiersze ktore ocenilbym raczej jako niefajne
Ok
Już nie będę, tylko nie bij
hehe
Hmm u nas w szkole wiersze nie są zbyt ciekawe, aczkolwiek zdarzają się wyjątki od reguły.
Niccolo Machiavelli
- Liczba postów:
- 27
- Liczba wątków:
- 0
- Reputacja:
-
0
nie no bic nie bede ... gdziezbym smial ... kobiete ?
;] ...
zdazyla sie teraz chwila ze mi wiersz wpadl w ręce ;] nawet fajny, autorstwa Ch. Baudelaire (wlasciwie to nawet nie wiem jak ma na imie pisalo tyko ch.
) "Przemiany Wampira", moral z niego dla mnie byl cos w stylu "strzez sie kobiety"... wiec lepiej bić nie będe ...