• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Wasza wizja państwa/świata

http://wiadomosci.onet.pl/1224255,11,item.html

taka wizja mi sie podoba Big Grin poza tym to chyba pierwszy dobry pomysł naszego nowego premiera Smile
We Are Defenders Of The Faith...
Odpowiedz

Trafną kampanię sobie robi...
Odpowiedz

a jednak sie udało Big Grin 23 czerwca koniec zmagań Smile 1 dobra decyzja Kazika heh - oby nie ostatnia Wink
We Are Defenders Of The Faith...
Odpowiedz

Co sądzicie o obcnej sytuacji w Polskim Parlamencie ? Jak oceniacie przyszłość Polski ? Czy Pojdziecie Na ewetualne przedterminowe/powtórzone wybory ?
Odpowiedz

The Stig napisał(a):Co sądzicie o obcnej sytuacji w Polskim Parlamencie ? Jak oceniacie przyszłość Polski ? Czy Pojdziecie Na ewetualne przedterminowe/powtórzone wybory ?

żenada, ich już w ogóle nie obchodzi ten kraj, banda kretynów. Napisze to jasno i wyraźnie: za SLD BYŁO LEPIEJ! Na ewentualne powtórzone wybory pójde, jak na każde.
KelThuz napisał(a):estem pieprzonym fanatykiem ATARI, zwalczam amigowców od roku 1989. Amigowcy to plaga świata, lewica wśród komputerowców, no i oczywiście skrajne pedalstwo
Odpowiedz

Tomash napisał(a):
The Stig napisał(a):Co sądzicie o obcnej sytuacji w Polskim Parlamencie ? Jak oceniacie przyszłość Polski ? Czy Pojdziecie Na ewetualne przedterminowe/powtórzone wybory ?

żenada, ich już w ogóle nie obchodzi ten kraj, banda kretynów. Napisze to jasno i wyraźnie: za SLD BYŁO LEPIEJ! Na ewentualne powtórzone wybory pójde, jak na każde.
Za SLD już w ogóle było do dupy, banda postkomustycznych buziobrajów!! Jak sobie przypomnę Leszka Skurwiela, który z uśmiechem od ucha do ucha oznajmił:
Cytat:Rodacy, niestety musimy zacisnąć pasa SmileSmileSmile
to mam ochotę rzucać krzesłami o ściany.
[Obrazek: bustersMini.jpg]
Odpowiedz

Tylko zauważ ze za rządów SLD Polska sie dzwignęła, po tym co zostawił AWS. Bo jak AWS kończył rządy to była wyjebana dziura budżetowa. SLD z biegiem czasu ją łatał, do czasu w którym to dwie kaczki obięły panowanie. I teraz znowu porządzi prawica, rozpierdoli całe państwo i za 4 lata do władzy dojdzie lewica po to aby ratować Polskę. I tak bedzie dopóki Polska ogłosi upadłość Wink A wracająć do wspołeczesności to moje zdanie jest takie: Panowie Kaczorki kojarzą mi sie z takimi dwoma małymi hitlerkami, które to chcą zawładnąć całą Polską. Ich sie powinno wyeliminować a panowanie powinno objąć PO ewetualnie SLD z SDPL. Nowe wybory mogą przyczynić sie do wyjebania PSL, Lepperiady i LPR z sejmu. Jeśli by sie tak stało i pozostały by tylko 3 główne partie to myśle ze w Polsce z biegiem czasu moze byc coraz lepiej. Kolicja PiS (Przerażenie i Strach Smile) z PSL, LPR czytez z Samoobroną do niczego nie prowadzi, ponieważ po uchwaleniu budżetu, mniejsze partie bedą chciały realizować takze swoje projekty, które to nie bedą popierane przez ich koalicjanta czyli PiS. Spowoduje to kolejną burze i kolejne spory. Jak już ma byc koalicja to nie budzetowa, programowa tylko poprostu rządowa - od początku do końca !
Odpowiedz

Nie będę się rozpisywał bo na niereformowalnych lewakow nie mam czasu i chęci bo i tak ich się nie da przekonać. Więc powiem: niepomnym na doświadczenia przeszłosci naszego kraju oraz innych w których zagościl kiedyś komunizm LEWAKOM MÓWIMY TUTAJ STANOWCZE NIE !!! Protoplaści SLD czyli PZPR poprzez swoje półwieczne rzady sa głównymi winowajcami dzisiejszego stanu kraju i nie da się tego naprawić przez kilka lat, zwłaszcza że rządzą często poskomuniści. A co do twojej oceny stanu kraju po rzadach SLD to nie mam pytań - albo jesteś synkiem warszawskiego aparatczyka czy innego starachowickeigo barona albo jesteś po prostu ślepy bądź tylko zaslepiony. Powtarzam: lewakom proponuję zapoznać się z historią CCCP, CHRLD, KRLD czy polpotowskiej Kampuczy a potem z tą wiedzą sami sobie strzelą w łeb, jeśli dotrze do nich ogrom zła poczynionego przez komunistów i ich ideologicznych spadkobierców działających pod parawanem mlodych twarzy typu Olejniczak(czyli SLD)...
Odpowiedz

Nie jestem bynajmniej żadnym lewakiem, tylko stwierdzam oczywisty fakt, że pod rządami tych wstrętnych komuchów ludzie nie byli o krok od wyjścia na ulice i rozpierdolenia sejmu w pizdu, a tak jest teraz, ponadto ludkowie z sld to jednak politycy(i nieważne jakimi są chvjami) i przynajmniej nie robili nam siary na całym świecie, tak jak to obecni kretyni robia. PiS i im podobni to banda bezprogramowych, bezideowych krętaczy w jeszcze gorszym wydaniu niż sld i sdpl, i tego się będe trzymał.
KelThuz napisał(a):estem pieprzonym fanatykiem ATARI, zwalczam amigowców od roku 1989. Amigowcy to plaga świata, lewica wśród komputerowców, no i oczywiście skrajne pedalstwo
Odpowiedz

Na razie nowe rzady to jest mimo wszystko chaos, bo jak wprowadzic jakakolwiek reforme, podczas gdy chyba kazde stronnictwo ma rozna opinie na dany temat. Jak beda przedterminowe wybory, to oczywiscie PiS wygra je wiekszoscia glosow, a inne partie teraz sie boja o swoja pozycje, totez zapewne przystapia do koalicji.
Mi sie to nie podoba, ze wzgledu na polityke gospodarcza PiS, tym bardziej nie podobaja sie poprawki, ktore chce wniesc Samoobrona i LPR w zamian za przystapienie do ewentualnej koalicji (podniesienie zasilkow dla bezrobotnych (Lepper) i emerytur (Giertych)). Ale i tak zadnych gruntownych reform nie bedzie, bo te moglyby przeprowadzic jedynie Samoobrona, na ktora na szczescie wiekszosc Polakow nie zaglosuje, no i Korwin, ale ten juz sie z polityki ponoc wycofal. Czyli bedzie tak jak bylo - zamet, poza tym, male, ale glosne i mimo wszystko dosc uciazliwe ustawy socjalne. (Moze dlatego mi sie to nie podoba, ze jestem z klasy sredniej, hehehe)

Poza tym, wkurza mnie juz to porownywanie Kaczynskich do nie wiadomo kogo. Zgadza sie, zapewne nic nie zrobia, podobnie jak wiekszosc politykow, ale porownania ich z Hitlerem sa bezzasadne. Wiekszosc ludzi jest pewno jeszcze uprzedzona (czy rozgoryczona) po ogolnonarodowej panice powyborczej, poniewaz ich 'yntelygencki' (mimo ze do samego Tuska wlasciwie nic nie mam, natomiast do czesci jego elektoratu - TAK) kandydat przegral wybory. I nie chodzi tu o poparcie wobec kandydata PiS (bo Kaczynskiego nie popieram, Tuska zreszta tez), tylko bardziej smieszy mnie zjawisko spoleczne. Nie podoba mi sie ani program PO (np. nie odpowiada mi wprowadzenie euro), ani PiS (zbyt socjalny), ani zadnej innej partii, ktora obecnie jest w parlamencie badz ma realne szanse dostania sie tamze w przyszlych wyborach.
Odpowiedz

Tomash moja powyższa wypowiedź nie była bro Boże skierowana do Ciebie tylko do Stiga, ktory uważa że SLD to zbawcy RP. Dodam iż nie popieram PiSu, ani tym bardziej Samoobrony czy LPRu oraz tego co się teraz dzieje. Ale po prostu nigdy nie daruję komunistom zapóźnienia gospodarczego które zawdzięczamy ich pólwiekowym rzadom
Odpowiedz

buubi napisał(a):Tomash moja powyższa wypowiedź nie była bro Boże skierowana do Ciebie tylko do Stiga, ktory uważa że SLD to zbawcy RP. Dodam iż nie popieram PiSu, ani tym bardziej Samoobrony czy LPRu oraz tego co się teraz dzieje. Ale po prostu nigdy nie daruję komunistom zapóźnienia gospodarczego które zawdzięczamy ich pólwiekowym rzadom

to zostało Ci PO Wink Wydaje mi się że zacofanie gospodarki spowodowane było nie SLD tylko naszą daleko idącą historią naszego państwa. Pamietajmy że początki wieku XIX to czas w którym Polska zaczęłą kwitnąć, gdzie inne państwa (dzisiejsze "potegi") były juz dosc mocno rozwinięte. Nie dość ze robiory nas dobiły to jeszcze Polska powojenna (lata 50 i 60 te) które to poraz kolejny zamiast dla siebie to zyło i pracowało dla ZSRR.
Odpowiedz

buubi napisał(a):Nie będę się rozpisywał bo na niereformowalnych lewakow nie mam czasu i chęci bo i tak ich się nie da przekonać.
a jednak sie rozpisałes Smile
Cytat:Więc powiem: niepomnym na doświadczenia przeszłosci naszego kraju
Jakie doświadczenia?Konkretnie.
Cytat: oraz innych krajóww których zagościl kiedyś komunizm LEWAKOM MÓWIMY TUTAJ STANOWCZE NIE !!!
Inne kraje mnie mało obchodzą,mowmy o Polsce.
Cytat:Protoplaści SLD czyli PZPR poprzez swoje półwieczne rzady sa głównymi winowajcami dzisiejszego stanu kraju i nie da się tego naprawić przez kilka lat
Buubi,zawsze Cię szanowałem jako usera rozsądnego i inteligentnego, w zasadzie nigdy nie pierdoliłes bez sensu...aż do tej chwili.Przepraszam,ale rządy komuchów trwały pól wieku,owszem,ale komuna padła 17 lat temu.Czyż nie?Tak więc to nie jest "kilka lat"tylko 1/3 tego czasu ,jaki rządziła w polsce PZPR.
Cytat:właszcza że rządzą często poskomuniści.
A owszem,ale przemianowani na ultrakatolików
Cytat: Powtarzam: lewakom proponuję zapoznać się z historią CCCP, CHRLD, KRLD czy polpotowskiej Kampuczy a potem z tą wiedzą sami sobie strzelą w łeb, jeśli dotrze do nich ogrom zła poczynionego przez komunistów i ich ideologicznych spadkobierców działających pod parawanem mlodych twarzy typu Olejniczak(czyli SLD)...
Gówno mnie obchodzi sowietski sojuz,chiny czy kambodża,mówmy o polsce.Było mi dane zyć jakiś czas w poprzednim ustroju i choć różowo nie było,to nie sposób porównywac sytuację w naszym kraju do tego co było w CCCP czy ChRL ,nie mowiąc juz o Kambodży.
Co do Olejniczaka ,mojej sympatii nie budzi ale nie dlatego bynajmniej ze jest "spadkobiercą" PZPR-u
Cytat:Ale po prostu nigdy nie daruję komunistom zapóźnienia gospodarczego które zawdzięczamy ich pólwiekowym rzadom

Taaa? To pomyśl chociażby o tym,jak szybko odbudowano kraj po wojnie.Dziś cos takiego byłoby niemozliwe.Pomyśl o tym ze w PRL-u jak było ,tak było,ale po ulicach nie było widac bezdomnych,dresów,a generalnie przestępczośc była DUZO mniejsza niz obecnie!! Pomyśl o tym ze po 1989 nasz zapóźnienie gospodarcze nie tylko specjalnie sie nie zmniejszyło ale do tego jescze z roku na rok postępuje coraz większa klerykalizacja naszego kraju.
Zeby nie było wątpliwosci - nie chce powrotu dawnego ustroju.Staram sie jedynie zachować minimum obiektywizmu
A co do naszego zapóźnienia to ono zaczęło sie dużo wczesniej....jakies 400 lat temu...Ale to juz temat z innej beczki
Odpowiedz

Cytat:Tylko zauważ ze za rządów SLD Polska sie dzwignęła, po tym co zostawił AWS. Bo jak AWS kończył rządy to była wyjebana dziura budżetowa. SLD z biegiem czasu ją łatał, do czasu w którym to dwie kaczki obięły panowanie.
Rotfl.

Jeśli łataniem dziury budżetowej nazwać zwiększającą się z każdym rokiem przepaść pomiędzy dochodami przeciętnego obywatela, a podatkami, jakie musi on płacić, to faktycznie, dużo SLD zrobiło. Tylko, że nie tędy droga. Miast okradać uczciwych ludzi, powinno się ukręcić bata na wielką armię biurokratów i urzędasów, którzy biorą niebotyczne sumy praktycznie za pierdzenie w stołki.

Co gorsza - zamiast powstrzymać pustoszące kraj reformy złodziejskiej bandy Krzaklewskiego, rząd pana Millera jeszcze bardziej pchnął je do przodu, rozpierdalając w największym stopniu służbę zdrowia oraz edukację.

A kluczowym elementem "naprawy" naszej sytuacji budżetowej, dokonanej przez SLD był plan Hausnera - faktycznie, dźwignął kraj jak sam skurwysyn :?

Tomash napisał(a):Nie jestem bynajmniej żadnym lewakiem, tylko stwierdzam oczywisty fakt, że pod rządami tych wstrętnych komuchów ludzie nie byli o krok od wyjścia na ulice i rozpierdolenia sejmu w pizdu, a tak jest teraz, ponadto ludkowie z sld to jednak politycy(i nieważne jakimi są chvjami) i przynajmniej nie robili nam siary na całym świecie, tak jak to obecni kretyni robia. PiS i im podobni to banda bezprogramowych, bezideowych krętaczy w jeszcze gorszym wydaniu niż sld i sdpl, i tego się będe trzymał.
Zauważ, że kaczory dopiero zaczęły rządy, i ta sytuacja, jaką w tej chwili mamy, to właśnie pozostałości po ekipie SLD. A jakoś te rządy nie powstrzymały Chamoobrony czy LPR przed robieniem wiochy w sejmie, tak samo jak zresztą teraz nie powstrzymuje ich PiSs. Co do rozpierdolenia sejmu - czy to nie za kadencji SLD zdarzały się kwiatki jak np. ten pod tytułem: "naćpany Janowski"? Wink Nie wspomnę już o powołaniu Komisji Śledczych, które były totalnym niewypałem na skalę światową.

Faktem jest, że w pierwszej kolejności pod sąd powinny trafić partie LPR i Samoobora. To, co odpierdalają wieśniaki i niedouczeni pseudointelektualiści z tych obozów, stanowi niemalże asumpt ażeby ich wszystkich powiesić. Nie sposób jednak nie zauważyć, że komuchy z SLD też mają dużo na sumieniu...
[Obrazek: bustersMini.jpg]
Odpowiedz

A mi ostatnio rzygać się chce jak tylko włączę bądź spojrzę w wiadomości uświadamiając sobie perspektywy na przyszłość... więc wyjątkowo tego typu dysputy mam w swym jakże szacownym i czcigodnym odbycie...
Rotfl'n'lol
Odpowiedz