• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

The White Stripes

Pete_Doherty_89 napisał(a):może jeszcze Jolien
A co to? Na żadnej z czterech płyt tego utworu nie słyszałem.
Odpowiedz

Cover jakiejś piosenki country, leci w radiu flash dość często, to jest nagranie koncertowe, chyba jest na nowym DVD
KelThuz napisał(a):estem pieprzonym fanatykiem ATARI, zwalczam amigowców od roku 1989. Amigowcy to plaga świata, lewica wśród komputerowców, no i oczywiście skrajne pedalstwo
Odpowiedz

JOLENE jak jużSmile nuta swietna... no i nie powiedziałbym, że country... raczej rockowa Smile nutka jak juz mowilem swietna...
Odpowiedz

Balthor napisał(a):JOLENE jak jużSmile nuta swietna... no i nie powiedziałbym, że country... raczej rockowa Smile nutka jak juz mowilem swietna...

Ale oryginał był śpiewany przez niejaką Dolly Parton, która wykonuje ni mniej ni więcej tylko country Tongue nie napisałem że ta wersja to country,
(tak samo jak ciężko porównać np. oryginał piosenki "life is life" z wersją Laibach)
KelThuz napisał(a):estem pieprzonym fanatykiem ATARI, zwalczam amigowców od roku 1989. Amigowcy to plaga świata, lewica wśród komputerowców, no i oczywiście skrajne pedalstwo
Odpowiedz

Balthor napisał(a):JOLENE jak jużSmile nuta swietna... no i nie powiedziałbym, że country... raczej rockowa Smile nutka jak juz mowilem swietna...
Więc chyba będę musiał gdzieś tego utworu poszukać, najlepiej samego dvd (jeśli rzeczywiście to na nim jest wykonanie). Tak jak i filmu "Kawa i papierosy" (to w luźnym tłumaczeniu, a pewnie mądrzy Polacy wymyślili jakiś inny tytuł), oglądał ktoś? Tam z tego, co wiem wystąpili Meg i Jack, a muzycznie też coś do filmu stworzyli.
Odpowiedz

Kamael napisał(a):Tak jak i filmu "Kawa i papierosy" (to w luźnym tłumaczeniu, a pewnie mądrzy Polacy wymyślili jakiś inny tytuł), oglądał ktoś? Tam z tego, co wiem wystąpili Meg i Jack, a muzycznie też coś do filmu stworzyli.
Film w polskiej wersji tez sie nazywa "Kawa i papierosy"...niestety nie mialam okazji obejrzec ale wiele na jego temat czytalam...ja bym akurat wolala obejrzec czesc w ktorej wystapili Iggy Pop i Tom Waits...
Odpowiedz

Uwielbiam balladkę, która przerobili: "Jolene"
'...Ktokolwiek Bierze Miecz - Ginie Od Mieczy, A Ktokolwiek Nie Bierze Miecza - Ginie Na Krzyżu...'
Odpowiedz

Fanką The White Stripes zaczęłam być, gdy po raz pierwszy usłyszałam piosenkę "Hotel Yorba"... No po prostu koffam to!! Surprised
Odpowiedz

Cujo napisał(a):Fanką The White Stripes zaczęłam być, gdy po raz pierwszy usłyszałam piosenkę "Hotel Yorba"... No po prostu koffam to!! Surprised
"Hotel Yorba" to świetny utwór, teledysk może zwykły, ale też mi się podoba.
Odpowiedz

http://muzyka.onet.pl/mr,1089509,wiadomosci.html

jakos nie chce mi sie wierzyc.... Smile
Odpowiedz

Też to właśnie znalazłem... Aaaaa! Drugi koniec polski, ale ja chcę tam jechać ;D. Świetna impreza się tam szykuje (oczywiście jeśli nie zamyka się na jeden gatunek), wymieszanie stylów, może być ciekawie, ale nie wiem czy będę akurat dysponował tymi 200 złotymi na wejście. Może się uda wybrać ze znajomymi, byłoby to dla mnie coś wielkiego usłyszeć na żywo ten jeden z najbardziej lubianych przeze mnie zespołów.
Odpowiedz

Dzeyla napisał(a):http://muzyka.onet.pl/mr,1089509,wiadomosci.html

jakos nie chce mi sie wierzyc.... Smile

a jednak Smile całkiem koncertowy przełom wiosny i lata. szkoda tylko, że najciekawsze grupy (ws, qotsa) ominą południe polskiej krainy... a inne ominą ją całkowicie (audioslave) Sad
Odpowiedz

Tylko "Jolene" i "Seven nation army", reszta do mnie nie trafia.

Ale mam jakiś sentyment do Jacka Laughing
Kup sobie schemat, schemat buntu
Schemat walki ze schematami
Patrz na innych, rób jak inni
Krzycz tak jak oni: "Precz z systemami!"
Odpowiedz

Kamael napisał(a):
Więc chyba będę musiał gdzieś tego utworu poszukać, najlepiej samego dvd (jeśli rzeczywiście to na nim jest wykonanie). Tak jak i filmu "Kawa i papierosy" (to w luźnym tłumaczeniu, a pewnie mądrzy Polacy wymyślili jakiś inny tytuł), oglądał ktoś? Tam z tego, co wiem wystąpili Meg i Jack, a muzycznie też coś do filmu stworzyli.

włączając winampa i wchodząc w winamp.com videos można znaleźć koncertówkę "jolene". zresztą nie tylko to...
Odpowiedz

Ostatnio gdzieś udało mi się usłyszeć "Blue Orchid" z nowej płyty... Zapowiada się naprawdę ciekawie ;].

Dzięki borysso, poszukam.
Odpowiedz