Forum Rockmetalshop
The White Stripes - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Rock/Hardrock (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-rock-hardrock)
+--- Wątek: The White Stripes (/thread-the-white-stripes)

Strony: 1 2 3 4 5

The White Stripes - Kamael - 09-30-2004

Wiem, że to forum głównie metalowe i takiej muzyki w większości słuchacie, ale mimo to taki temat dodaję. The White Stripes to zespół dla mnie szczególny. Niesamowite jest ile z muzyki można wycisnąć grając w dwie osoby. Dźwięk często surowy, zabrudzony. Stylem nawiązują do klasyki rocka. Jestem pod wrażeniem wiedzy jaką o niej ma Jack White. Mam ich trzy płyty, oczywiście najlepsza jest ta najnowsza - "Elephant". Z niej uwielbiam praktycznie wszystkie utwory z "Seven Nation Army" na czele.
Starsze płyty "De Stijl" i "White Blood Cells" jak dla mnie też świetne.
Co Wy sądzicie o Białych Paskach i ich muzyce?

- entropia - 12-08-2004

ja ich uwielbiam Big Grin najkrocej mowiac sa genialni w swej prostocie 8) i troche ubolewam nad tym ze w r&m shop nie ma zadnych artykulow dot. tego zespolu...
ps. a myslalam ze tego tematu nikt sie na tym forum nie podejmie

- Kamael - 12-09-2004

entropia napisał(a):ja ich uwielbiam Big Grin najkrocej mowiac sa genialni w swej prostocie 8) i troche ubolewam nad tym ze w r&m shop nie ma zadnych artykulow dot. tego zespolu...
ps. a myslalam ze tego tematu nikt sie na tym forum nie podejmie
Odbudowałaś we mnie wiarę w ludzi! ;D Już myślałem, że nikt poza mną i moimi znajomymi, których Stripesami zaraziłem, ich nie słucha.;D

A teraz szykuje się nowa płytka :>>> niach niach...

- gabrysia - 12-09-2004

A ja też lubię i słucham Smile aczkolwiek znam tylko najnowszą płytę. Ale na pewno się poprawię i już niedługo będę mogła coś powiedzieć na temat pozostałych. Bo Elephant nie wymaga komentarza po prostu... Big Grin

- entropia - 12-09-2004

mmm nowa plytka? nie moge sie doczekac Smile

- Saul Hudson - 12-09-2004

Fajnie graja . Podziwiam , że tylko z 2 instrumentami można nagrać taką fajową muzykę Wink

- Macias - 12-09-2004

Zeby nie bylo tak słodko to ja powiem ze mi sie nie podoba. Wokal jakis taki nijaki a ta typiara gra w specyficznym stylu ktory mi sie zupełnie nie podoba 8)

- Kamael - 02-26-2005

Miał może ktoś okazję obejrzeć nowo wydane koncertowe dvd? Ja niestety czytałem tylko recenzje (niezbyt pochlebne), a chętnie zobaczyłbym jak prezentują się na żywo.

- Emma - 02-26-2005

lubić

- Balthor - 02-26-2005

slucham.. nawet teraz leci Wink

- nowy - 02-27-2005

troche nie trawie...
ale podziwiamy ze dwie osoby robia muzyke Smile

- velvetova - 02-27-2005

ja ich strasznie nie trawie...dla mnie sa beznadziejni...a gdy czytam wypowiedzi Jacka to mam wrazenie ze to strasznie zarozumialy facet....ale to tylko moje odczucia...

- Kamael - 02-27-2005

Ja natomiast, gdy czytam wywiady z nim przeprowadzone zauważam wielką wiedzę jeśli chodzi o klasykę rocka, a w muzyce Stripes'ów ma ona odzwierciedlenie. Czy jest strasznie zarozumiały? Nie wiem, ja tego nie zauważyłem.

- velvetova - 02-27-2005

hmmm...moze czytalam te wywiady ktore nie powinnam?? no coz wiedze tam jakos napewno ma...

- Pete_Doherty_89 - 02-27-2005

White Stripes sa świetni. A szczególnie piosenka I just don`t know what to do with myself...i może jeszcze Jolien