KlaudiaVanKilmister napisał(a):ja mam dosc idiotyczny problem
. no to ten, nie wiem co pic na sylwestra. narazie sie zdecydowalam na piwo i wodke. ale to sie pija prawie na kazdej imprezie. wiec pomyslalam,ze tym razem musi byc cos bardziej tr00 i kick ass. zastanawialam sie na whisky,a konkretnie jack'iem daniel's'em ale to kupe kasy kosztuje albo jagermaister. mozy w cos polecicie
?
a ten moze ktos wie albo zna jakies "triki" jak duzo pic i sie nie schlac po godzinie lub dwoch. tu chodzi mi bardziej o whisky itp.
wiem ,ze to dupny temat i zaraz to wszyscy skrytykuja,ale ja sie tylko pytam...z ciekawosci
na pewno ten temat jest lepszy niz jakbym sie spytala. "gdzie sie naszywa naszywki na dzinsowej kamizelce?"
dobra to ja ide teraz umyc twarz i nogi. albo nie, umyje tylko rece. 
Nie polecam Jagermeistera, żeby to pić trzeba duuuuuuuuuużo czasu, w dodatku ten trunek wogóle nie służy najebaniu się. To takie byle co, jakby połączenie smaku miętowej wódki z właściwościami objętości % typowymi dla likieru.
Co do whisky, to nie polecam Ballantinesa, nie idzie tego ani pić, ani się tym najebać. Jacka Danielsa co prawda nie próbowałem, ale też z tego co słyszałem to nic specjalnego. Wogóle whisky nie jest dla polaków, to co powiedział Nikoś Dyzma, że to jakieś bezużyteczne perfumy to prawda.
Natomiast jeśli chcesz wypić naprawdę COŚ, to polecam Finlandię grejfrutową i zapijać tonikiem (ten od Coca Coli najlepiej). Wódkę tą można dużo pić, dobrze się bawić, ale jednocześnie nie schlać się tak na maxa. Jest idealnie zbalansowana jeśli chodzi o skutki picia. Ma świetny smak, czuję się w gardle taki aromat grejfruta. Polecam, litr takiego cuda kosztuje coś powyżej 40 zł. Imo nie warto kupywać mniejszych objętości, bo wiadomo, że takie wódki schodzą szybciutko, złaszcza w dużym towarzystwie.
Jeśli chcesz coś bardziej egzotycznego, to możesz się pomęczyć z tequillą. Mają dosyć ostry smak. Raczej trunek dla kozaków. Musisz tylko pamiętać, że jest kilka sposobów picia tego np. zagryźć cytrynkę lub liznąć szczypte soli. Ceny zaczynają się od 7 dych za 0,7 l.