01-27-2007, 09:35 PM
Ale zaskoczyli nazwą - trzymali to w tajemnicy do samej premiery ?
balzac napisał(a):1) jeśli chodzi o dyskografię PoS to co dalej?Remedy Lane
balzac napisał(a):2) skoro PoS i DT to dwa całkiem inne nurty prog metalu, to jakie inne kapele mi polecicie z tego (moim zdaniem duuuuużo Very Happy ) lepszego nurtu niż DT?Anathema gra podobnie.Jeszcze np.Ayeron.
balzac napisał(a):1) jeśli chodzi o dyskografię PoS to co dalej?każdemu na początek polecam Remedy Lane ze względu na to iż jest to bezwątpienia najprzystępniejsza płyta w ich dorobku (czyli wg powszechnie przyjętych standardów do łatwych w odbiorze zaliczyć jej nie można )...
balzac napisał(a):2) skoro PoS i DT to dwa całkiem inne nurty prog metalu, to jakie inne kapele mi polecicie z tego (moim zdaniem duuuuużo ) lepszego nurtu niż DT?
buubi napisał(a):Choć i tak Dream Theater jest najprzedniejszy - słyszałeś Scenes From a Memory ?Z Dream Theater słyszałem w całości tylko 'Images and words' oraz 'Octavarium', z innych rzeczy to tylko po fragmentach, które zapuszczał kolega.
Krzychun napisał(a):Anathema gra podobniegdzie?... sorki ale jakoś podobieństwa między tymi dwiema kapelami doszukać się nie mogę
Krzychun napisał(a):Jeszcze np.Ayeron.Arjen - król prog-kiczu... ja osobiście nie polecam kolo jest cholernie wtórny...
buubi napisał(a):MindFlownom MindFlow jest jakby pogodzeniem obu nurtów: Drimowego i PoSowego styl budowania kompozycji i wokal zdecydowanie PoSowy ale wszystko jest bardziej elekryczne i podlane technicznymi zagrywkami... mieszanka wybuchowa...
buubi napisał(a):może troszkę Fates Warningpłyty od "A Pleasant Shade of Gray" w górę jak najbardziej... piękna klimayczna muza bez popisów instrumentalych <mniam>
Krzychun napisał(a):No i z tego co zdazylem obadac to moze Redemption by Cie zadowoliło.akurat Redemption to już zupełnie inna para kaloszy... tu mamy niesamowitego kopa w dupę a nie muzykę którą można konteplować przy zgaszonych światłach... to je taki "headbanging progressive Metal" (przez duże "M")
Yogurt napisał(a):gdzie?... sorki ale jakoś podobieństwa między tymi dwiema kapelami doszukać się nie mogęA ja widze.Wspolnym mianownikiem sa te gotyckie elementy i lekka doomowosc.Nie wiem czy sie dobrze wyrazilem,ale chvj