• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Muzyka Grunge

Nie wiem czy jest ktoś kto potępia grunge.. ja z pewnoscia sie do nich nie zaliczam.
" Kobiety nie bij nawet kwiatem. "
Odpowiedz

Lady Novir napisał(a):Nie wiem czy jest ktoś kto potępia grunge

Kerry King w kilku wywiadach pojechał po grunge'u, więc pewnie to będzie on. Wink
Kill them all
Kill them all for slander
Kill them all
And mute their ways
Odpowiedz

Lady Novir napisał(a):Nie wiem czy jest ktoś kto potępia grunge.. ja z pewnoscia sie do nich nie zaliczam.

może nie cały, ale legendę Nirvany i Kombajna TAK Laughing
Odpowiedz

Manowar napisał(a):
Lady Novir napisał(a):Nie wiem czy jest ktoś kto potępia grunge.. ja z pewnoscia sie do nich nie zaliczam.

może nie cały, ale legendę Nirvany i Kombajna TAK Laughing

Zważajac że owa "legenda" powstała i rozwinęła się wbrew samemu Kurtowi proszę rozwiń swoją wypowiedź...
Odpowiedz

Nie wiem czemu ludzie (niektorzy) nienawidza Nirvany. Poprostu tego nie umiem pojac... co oni takiego zrobili?
Slucham Pearl Jam, Alice In Chains i Nirvany i jeszcze kilku zespolow... Ech... ale to akurat najmniej wazne Confusedhock:

Jesli znane i dosc lubiane to odrazu 'be'? Evil or Very Mad Rolleyes
Odpowiedz

taa PJ to underground jest:/
Odpowiedz

Blood napisał(a):Jesli znane i dosc lubiane to odrazu 'be'? :evil: :roll:

Ee, o tym juz chyba kilka razy bylo na tym forum. Po prostu Kombajn po smierci stal sie pewna ikona biznes swiata,.. Kazda zbuntowana nastolatka ma koszulke z Kurtem, naszywki narvanej (przy okazji mowiac, jak to sluchaja punka, itp).

Ja tam do muzyki Nirvany nic nie mam, z blaku laku lubie posluchac a pierwsze dwie linijki tekstu do "Love Buzz" (razem z motywem przewodnim) rzadza i dominuja.

Ach, no i dodatkowo jest jeszcze motyw smierci Kombajna, niektorzy maja gdzies samobojcow i gardza kims takim, ot co.
Odpowiedz

TEz tego nie rozumiem dlaczego Kurt jest tak dzis ubustwiany:/ Laseczki nosza koszulki z jego ryjem a takich nazwisk jak Janis Joplin,Jimi Hendrix czy Bon Scott nidy nie słyszaly...eh
Odpowiedz

Krzychun napisał(a):taa PJ to underground jest:/
Akurat niektorzy nie znaja PJ, a Nirvane kojarza natychmiast Confusedhock: Evil or Very Mad

Dla mnie glupota jest nienawidzenie muzyki danego zespolu tylko dlatego, ze nie przepada sie za wokalista. Przeciez tu o muzyke chodzi, a nie o zycie prywatne czlonkow zespolu.
Mnie tam nie ochodzi to czy sie zabil, czy ktos go zabil, czy ble ble... Evil or Very Mad
Odpowiedz

Krzychun napisał(a):TEz tego nie rozumiem dlaczego Kurt jest tak dzis ubustwiany:/ Laseczki nosza koszulki z jego ryjem a takich nazwisk jak Janis Joplin,Jimi Hendrix czy Bon Scott nidy nie słyszaly...eh

ryj to ma swinia.
m a s t e r s o f m e t a l, a g e n t s o f s t e e l !
Odpowiedz

Blood napisał(a):Przeciez tu o muzyke chodzi, a nie o zycie prywatne czlonkow zespolu.
Tyle, że w moim odczuciu Nirvana muzycznie się nie broni.
Odpowiedz

Krzychun napisał(a):TEz tego nie rozumiem dlaczego Kurt jest tak dzis ubustwiany:/ Laseczki nosza koszulki z jego ryjem
Rany, ile razy można powtarzać to samo??? Bo był przystojny i się zabił; każdy artysta po śmierci staje się legendą.
Cytat:a takich nazwisk jak Janis Joplin,Jimi Hendrix czy Bon Scott nidy nie słyszaly...eh
O rzeczywiscia od chvja ludziooof, którzy nie słyszeli o Hendriksie i Janis Confusedhock:
Odpowiedz

warsadal napisał(a):O rzeczywiscia od chvja ludziooof, którzy nie słyszeli o Hendriksie i Janis Confusedhock:

Chodzlo mi raczej o osoby w wieku 12-15 lat. WEz mi taka "metalóffe" w koszulce z Kurtem i spytaj o Genezis,Jimiego,Janis,Marillion czy Claptona.
Odpowiedz

Krzychun napisał(a):
warsadal napisał(a):O rzeczywiscia od chvja ludziooof, którzy nie słyszeli o Hendriksie i Janis Confusedhock:

Chodzlo mi raczej o osoby w wieku 12-15 lat. WEz mi taka "metalóffe" w koszulce z Kurtem i spytaj o Genezis,Jimiego,Janis,Marillion czy Claptona.

Znalem takową i znam nadal tylko teraz jest juz starsza.
m a s t e r s o f m e t a l, a g e n t s o f s t e e l !
Odpowiedz

"Genezis"! Genesis, bracie, Genesis, nie profanuj, maleńki...

A tak poza tym, żeby sobie posłuchać muzyki trzeba mieć korzenie w Hendriksie, no nie wspominając już o Bachu (no Bacha to nuta po nucie na blachę!)?
A niech se chodzą 13 latki z Kurtem, a niech se chodzą 80-latki w kozich beretach szyjące na drutach przy poleczce.
Taki porządek świata w końcu sobie wyrobiliśmy.
Odpowiedz