Forum Rockmetalshop
Muzyka Grunge - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Rock/Hardrock (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-rock-hardrock)
+--- Wątek: Muzyka Grunge (/thread-muzyka-grunge)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Muzyka Grunge - anja - 06-23-2004

czy ktoś wogóle słucha takich zespołów jak:
Alice in Chains, Pearl Jam, Soundgarden, Creed, Audioslave (że nie wspomne o Nirvanie) ????????[/i]

- Dżemik - 06-23-2004

Nirvany sluchal chyba kazdy z tego forum.. =) Ja tez.. ale nie szaleje za Cobainem i reszta.. Przejadly mi sie te wszystkie Heart Shaped Boxy, Slivery, Siftingi czy Lithiumy..

- Miriam - 06-23-2004

Heh, kiedyś namiętnie słuchałam Nirvany i Creed'a, obecnie rzadko. A z innych wymienionych kapel lubię Audioslave- IMHO bardzo dobry zespół, co prawda do tej pory nagrali tylko jedną płytę, ale już zdążyli wypracować swój własny styl Smile Polecam Smile

- kwiatuszek - 06-26-2004

Nirvane slucham....Smile

- anja - 06-26-2004

no to świetnie! ale zauważyłaś Kwituszku same metale na forum (to dobrze!! w końcu sama słucham metalu ale nie tylko), nikt się grungem nie interesyje!

- Paweł - 06-27-2004

Soundgarden PJ i Alicja RULEZ!!! Smile Nirvany nie lubie:].

- kwiatuszek - 06-27-2004

nio ja slucham jeszcze:rokca, punk-rocka,gotyku(czasem),bluesaSmile
Smile

- Dune - 06-30-2004

Podobine jak Dżemik, sluchalem kiedys Nirvany, ale rowniez mi sie to przejadlo Big Grin

- Patyk - 06-30-2004

Nie lubie grunge chociaz kiedys sluchalem Nirvany ale to bylo dawno i nie prawda.

- Vanilie - 06-30-2004

Nirvany sluchalam, teraz juz mniej aczkolwiek nadal wracam do niektorych utworow

- sXeRocker - 07-14-2004

Hmm już gdzies pozostawiłem posta o grunge. Fajne brzmienia aczkolwiek nie kocham tak mocno jak emocore i punka. Nirvany sie troche nasłuchałem i wole se darować dalsze ich słuchanie, Creed ciekawa kapela, Pearl Jam ma jeden jak dla mne genialny kawałek. Pozatym nowa fala grunge bardziej mi sie podoba a zwłaszcza Quenns Of The Stone Age-świetni są!. Fajnie by było jak ktoś by docenił emocore, muzyke mało znaną ale przezemnie bardzo kochaną Big Grin

- Krolik - 07-17-2004

Cytat:Nirvany sluchal chyba kazdy z tego forum..
tu się mylisz...
Cały nurt tej muzyki jest ogólnie jakiś taki.. bezpłciowy..

- whydra - 07-21-2004

alice in chains number one Smile plyta nothing safe
Nirvana hmmm a co to? Big GrinBig Grin joke

- andzia - 07-28-2004

Witam wszystkich forumowiczów. Jestem tu nowa i to mój pierwszy post (oby nie ostatni Wink ). Widzę że mam tu kilka bratnich (przynajmniej muzycznie) dusz. Big Grin Słucham bardzo różnych odmian rocka i metalu, jednak mój absolutnie i niepodważalnie ulubiony zespół należy do grunge'u. Nic nie pobije Alice In Chains - najlepszego wg mnie wokalu wśród wszystkich zespołów, świetnych tekstów i melodii. Dla mnie Alicowie są the best. Lubię także Nirvane, choć moim zdaniem jest trochę przereklamowana. Ciekawym zespołem jest róznież Audioslave i Soundgarden. Pearl Jam - także spoko kapelka. No i nie można zapominać o Creedzie który niedawno się rozpadł. Czyżby grunge umierał? Sad
uff ale sie naprodukowałam...temat rzeka
jeszcze tylko pozdro for all

- whydra - 07-28-2004

andzia... grunge juz dawno umarl....