• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

==Manowar==

Rumian napisał(a):jedno tylko - Manowar nie poszli za modą porównaj sobie ich z innymi kapelami lat 80tych - imho oni chcieli bardziej nawiazac do przeszlosci o czym pisalem juz pare postow wstecz

Nie, nie o to mi chodzi. Troszkę źle zrozumiałeś. Nie chodzi mi o formę ale o sam fakt położenia takiego nacisku na image oraz show. Manowar przebierają się za wariorsów Smile, Running Wild za korsarzy, nawet blackowe zespoły mają coś w sobie z tego zjawiska etc. To pokazuje, że muzyka to przedstawienie. Mnie to nie przeszkadza jeśli się nie przegnie (jak choćby ten pożal się satanie Marylin Manson). Nie wiem troszkę jak 'ładniej' wyjaśnić to o co mi chodzi... Ale to Twoje zdanie oddaje po części sens mojej myśli:
Rumian napisał(a):scena to scena a ulica i codzienne życie to zupełnie oddzielna sprawa
[Obrazek: loudness-akira-nevermore-jeff.gif]
Odpowiedz

Rumian napisał(a):i jeszcze raz - przeciez do kurwy nedzy na ulice nikt by tak nie wyskoczyl - scena to scena a ulica i codzienne życie to zupełnie oddzielna sprawa
Oczywiście masz rację, ale w ubiorze scenicznym też jest coś takiego jak dobry gust. Taki image przemawia do mnie znacznie bardziej:
[Obrazek: 3983987_320X240.jpg]
Odpowiedz

MaFFej napisał(a):
Rumian napisał(a):jedno tylko - Manowar nie poszli za modą porównaj sobie ich z innymi kapelami lat 80tych - imho oni chcieli bardziej nawiazac do przeszlosci o czym pisalem juz pare postow wstecz

Nie, nie o to mi chodzi. Troszkę źle zrozumiałeś. Nie chodzi mi o formę ale o sam fakt położenia takiego nacisku na image oraz show. Manowar przebierają się za wariorsów Smile, Running Wild za korsarzy, awet blackowe zespoły mają coś w sobie z tego zjawiska etc. To pokazuje, że muzyka to przedstawienie. Mnie to nie przeszkadza jeśli się nie przegnie (jak choćby ten pożal się satanie Marylin Manson). Nie wiem troszkę jak to 'ładnie' wyjaśnić.
nie inaczej - dzięki odpowiedniemu imageowi muzyka nabiera bardziej wyrazistego charakteru i przestaje byc tylko muzyką
Odpowiedz

de7th napisał(a):Taki image przemawia do mnie znacznie bardziej:
[Obrazek: band.jpg]

U mnie sie ten obrazek nie pokazuje, zamiesc na czyms innym

@Rumian: rozpatrujac to w ten sposob... tak, masz racje. Z tym ze taki image kompletnie mi sie nie podoba. No ale, znajdzie sie legion myslacych inaczej, wiec spoko
Odpowiedz

de7th - to jest stosunkowo 'normalny' wygląd. Ja tu nie widzę nic z robienia 'show'.
[Obrazek: loudness-akira-nevermore-jeff.gif]
Odpowiedz

MaFFej napisał(a):de7th - to jest stosunkowo 'normalny' wygląd. Ja tu nie widzę nic z robienia 'show'.
No i o to chodzi Tongue

A jak chcemy show - tego kolesia nikt nie przebije:
[Obrazek: dead.jpeg] [Obrazek: dead_mayhem.jpg]
Odpowiedz

i MI taki Conanowy wyglad pasuje do tego rodzaju muzyki
Odpowiedz

de7th napisał(a):
Rumian napisał(a):i jeszcze raz - przeciez do kurwy nedzy na ulice nikt by tak nie wyskoczyl - scena to scena a ulica i codzienne życie to zupełnie oddzielna sprawa
Oczywiście masz rację, ale w ubiorze scenicznym też jest coś takiego jak dobry gust. Taki image przemawia do mnie znacznie bardziej:
[Obrazek: 3983987_320X240.jpg]
bo to bardziej "standardowy" image, co wcale nie oznacza, że w moim mniemaniu gorszy bo jak to mówią każdy ma swój styl i jak to Maffej napisał
Cytat:Mnie to nie przeszkadza jeśli się nie przegnie
Odpowiedz

Fajnie teraz ta dyskusja przebiega... ale co z tego, niedlugo przyjdzie KelThuz i od nowa sie zacznie Laughing Laughing Laughing
Odpowiedz

IstnyKurwaRomantyk napisał(a):Fajnie teraz ta dyskusja przebiega... ale co z tego, niedlugo przyjdzie KelThuz i od nowa sie zacznie Laughing Laughing Laughing
Faktycznie,pod nieobecnośc naszego tru pagan łorriora troche sie uspokoiło
Odpowiedz

KEL to fanatyk i z nim ciezko sie gada, nawet na forum Manowar
Odpowiedz

Nie chce myśleć, jak "dyskutował" z wytwórnią...
Odpowiedz

de7th napisał(a):
[Obrazek: band.jpg]

Tylko ,ze ten image ,ktory bardziej do Ciebie przemawia to jest jeden z wielu takich, nic szczegolnego. Od chuja bylo kapel, ktore tak wygladaly/wygladaja.

Ubior Manowar byl oryginalny i zarazem wiochowaty (ach te skory z bizonow). Mial budzic kontrowersje i naglasniac zespol (juz bez znaczenia czy pozytywnie czy negatywnie). Co zreszta dobrze czynil, ot kurva czesc marketingu. Pozatym ow ubior dobrze komponowal sie z lirykami zespolu.

btw. dobry gust w metalowym ubiorze ? ROTFL przeciez to zawsze byl mega kicz. Im bardziej trv tym wieksza wiocha.
Odpowiedz

mysle ze nie byl taki agresywny Smile
[Obrazek: bannerfin2af9.png]
Odpowiedz

de7th napisał(a):Nie chce myśleć, jak "dyskutował" z wytwórnią...

"Nagrywamy trve epic pagan anty-pozer hewi metal i mamy jaja ze stali, jesli nas nie wydacie to znaczy jestescie nic nie wartym scierwem, a do tego plugawymi bezjajecznymi wyznawcami nazarejczyka, niegodnymi stapac po splamionej krwia naszych ojcow swietej polskiej ziemi!! Jam jest Wszebad!!"
Odpowiedz