• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

==Manowar==

O k u r w a, ludzie ostatni raz wchodzę na to forum po kolacji, bo ze śmiechu i z przejedzenia brzuch mnie napierdala podwójnie.

Jedziemy od końca:

Cytat:pedalski wyglad to dla mnie dziwaczne pastelowe fatalaszki, ulizane wloski, wypielegnowane raczki i takie tam - Manowar troche nie pasuje do tego opisu

Co do skor i golych klat, to przypomnijcie sobie jak nosily sie inne zespoly 20 lat temu
wezmy taki Iron Maiden - kolorowe skory
Axel Rose - biala ramoneska
Rob Halford i jego dziwaczne skory
O nich jakos nie mowi sie ze to geje
A MAnowar cenie miedzy innymi za to ze trzymaja sie swojego stylu bez wzgledu na mode
Cytat:z tą większą heteroseksualnością nie zgodziłbym się - wszystko co nie wyglada pedalsko wyglada hetero :] a w owłosionych klatach, mięśniach i skórach chyba nie ma nic pedalskiego prawda? bo pedalski wyglad musiałby być domeną naszych praprzodków
Przyznasz, że Manowar ubiera się lekko pedalsko...
[Obrazek: B000005RF7.01.LZZZZZZZ.gif]
Na bafometa, stary, gdybyś zobaczył dowolnego faceta w takim ciuszku nawet na widowni koncertu Manowar, tobyś się nie odważył zawiązać sznurówek. Nie mówię, że zespół gra jakoś wybitnie chujowo, bo słyszałem w życiu dużo gorsze kapele, ale to już kurwa zakrawa na dwulicowość. Dla Was nawet ulizane, utlenione włoski Jona Bon Jovi i wielkie dildo w tyłku byłyby heterosexualne, gdyby tylko pojawiły się pod szyldem Manowar!!!

Co do bogów: Zauważyłem tutaj parę tekstów w stylu "Lemmiowiara" etc., ale chyba nietrudno się skapnąć po kontekstach, że były one używane w celu humorystycznym. Natomiast Wszebąd i ten jego koleżka przypominają najebanych kiboli, gotowych zapierdolić bejsbolem każdego, kto nie uklęknie przed naszywką samowara Question?:? Dla mnie np. bogowie to Azagthoth, Cronos, czy choćby Lemmy, ale nie przypominam sobie, bym na serio komuś obiecywał wpierdol za "niesłuchanie ich". (choć fakt, że brak szacunku dla ich dokonań jako przełomowych w muzyce metalowej oznacza ignorancję, którą trza tępić).

Podsumowując - zajebiste to forum. Dawno się tak nie uśmiałem.

EDIT: jednego nie zauważyłem:

Cytat:Rob Halford(...)
O nich jakos nie mowi sie ze to geje
Spieprzaj dziadu. Nawet pozerzy i kindermetale wiedzą, że Halford to zdeklarowany homoseksualista.
Odpowiedz

de7th napisał(a):.....
kilka postow do tyłu i przeczytaj co napisalem

btw. kulturystow tez uznalbys za gejów?
Odpowiedz

ta okladka ma juz pare ladnych lat, i kiedys taki wyglad nie byl czyms niezwyklym
Odpowiedz

Rumian napisał(a):
de7th napisał(a):.....
kilka postow do tyłu i przeczytaj co napisalem

btw. kulturystow tez uznalbys za gejów?
Kulturystów nie, ale facetów w takich szelkach na gołą klatę - za SDMS'ów.
Odpowiedz

to nie szelki to taka koszulka Big Grin
Odpowiedz

Kręgosłup napisał(a):ta okladka ma juz pare ladnych lat, i kiedys taki wyglad nie byl czyms niezwyklym

Korwa, juz naprawde nie wytrzymuje... nie rozumiesz do kurwy nedzy, ze nawet jesli ta okladka ma 25 lat, to nie ma czegos takiego, ze ten wyglad to norma? Ile osob w latach 80 widziales chodzacych po ulicy i wygladajacych tak? Klapki z oczu!! Ja wiem, ze bronisz swojej uber-hetero kapeli, bo jestes jakims korwa wojem, walczacym o stal, metal, dziewice i znizki na bilety autobusowe, ale do ciezkiej cholery nie powtarzaj z uporem maniaka tych samych debilnych argumentow, obalanych na tym forum nie raz, nie dwa i nie pietnascie razy !!
Odpowiedz

a czy napisalem ze byla to norma na ulicy,
chodzi mi o muzykow - wiem ze nie mieli jakiegos cudownego stylu ubierania sie, ale i wtedy i teraz znalazly by sie kapele o jeszcze "gorszym" wygladzie i wcale nie byly by wyjatkami

I nie, nie jestem Fanatykiem
Odpowiedz

Kręgosłup napisał(a):a czy napisalem ze byla to norma na ulicy,
chodzi mi o muzykow - wiem ze nie mieli jakiegos cudownego stylu ubierania sie, ale i wtedy i teraz znalazly by sie kapele o jeszcze "gorszym" wygladzie i wcale nie byly by wyjatkami

I nie, nie jestem Fanatykiem
Pewnie że są i teraz takie kapele, tyle że wtedy się z nich zlewasz, bo z ich wyglądem nie mają nazwy samowar.
Odpowiedz

nie zlewam sie bo sam wiem jak ludzie reaguja na Manowar(patrz to forum)i wiem ze nie ma nic przyjemnego w caglym sluchaniu tekstow o pedalach , to sie robi nudne
P.S staram sie nie oceniac ksiazki po okladce
Odpowiedz

Ja nawet o chłopakach z mojego ukochanego Loudness jestem w stanie poiedzieć, iż wyglądali gejowato, bo tak w rzeczy samej było (piszę o tzw. "antlantyckim" okresie w historii grupy [1986-1988]) - i potrafię to przyznać w odróżnieni od fanów Manowara Wink .

Ale z drugiej strony stanę po stronie SM*. Zespół jeszcze się mieści chyba w rozsądnych granicach 'hetero/homo' jeśli chodzi tylko i jedynie o image. Przecież jest wiele grup jak np. Ki$$, które wyglądają gejowato (jeżeli będziemy brali takie wyznaczniki jak w przypadku M), ale nikt ich o to nie oskarża i są ogólnie - pomimo tego wszystkiego - powszechnie szanowani. Chcecie zobaczyć prawdziwy gejowy band? Chyba wszyscy znają Twisted Sister Laughing .

PS. Jednak wątpię, żeby Manowar miał jakiekolwiek skłonności homoseksualne Wink . M to poprostu grupa, która zwyczajnie poddała się modzie panującej ogólnie na scenie muzycznej oraz prawom tam rządzącym i obok muzyki postawiła na image. Manowar paraduje w skurzanych gatkach a np. taka doda w mini do ramion i wywalonym biustem. Muzyka to też show i niektórzy wykonawcy wzięli to sobie do serca: mocniej czy też słabiej (czasami było to podparte rzeczywiście dobrą muzyką a czasami nie).

* Słudzy Manowara
[Obrazek: loudness-akira-nevermore-jeff.gif]
Odpowiedz

MaFFej napisał(a):Ale z drugiej strony stanę po stronie SM*. Zespół jeszcze się mieści chyba w rozsądnych granicach 'hetero/homo' jeśli chodzi tylko i jedynie o image. Przecież jest wiele grup jak np. Ki$$, które wyglądają gejowato (jeżeli będziemy brali takie wyznaczniki jak w przypadku M), ale nikt nich o to nie oskarża i są ogólnie - pomimo tego wszystkiego - powszechnie szanowani.
No troche pedalscy byli i KISS, tylko że oni stworzyli malowanie ryjów, które raczej nigdy nie było kojarzone z gejostwem.
Odpowiedz

Kręgosłup napisał(a):nie zlewam sie bo sam wiem jak ludzie reaguja na Manowar(patrz to forum)i wiem ze nie ma nic przyjemnego w caglym sluchaniu tekstow o pedalach , to sie robi nudne
P.S staram sie nie oceniac ksiazki po okladce

Tak samo nudne jest ciagle sluchanie tlumaczen fanow usprawiedliwiajacych Manowar.
Ja tez nie oceniam ksiazki po okladce. Slyszalem wszystkie ich albumy, dlatego tez moje opinie nie biora sie z powietrza. A okladka jest chujowa i wiesniacka, bez dyskusji Laughing
Odpowiedz

IstnyKurwaRomantyk tu sie moge z toba zgodzic okladka nie nalezy do najlepszych
A tlumaczenia sie biora sie z atakow, takie bledne kolo i mysle ze tez bys bronil swojego ulubionego zespolu
Odpowiedz

de7th napisał(a):No troche pedalscy byli i KISS, tylko że oni stworzyli malowanie ryjów, które raczej nigdy nie było kojarzone z gejostwem.

No ale spójrz na słynny, wieśniacki jęęęęzzzor Gene Simmonsa no i na same pseudo-fantasy-komiksowe ciuchy grupy. Mnie bardziej o to chodzi. No i gwoli ścisłości - ja tak na prawdę lubie Ki$$a, choć za każdym razem jak Ich widzę pojawia mi się mały uśmiech na twarzy (ale nie złośliwy jednak).

Ja bym tam nie dyskutował o orientacji Manowara podpierając się jednynie na materiale dowodowym w postaci fotek Wink. M to grupka kilku takich małych Conan'ów a przecież wiemy, że facet nie ujechiał ani kilmoetra bez przelecenia jakiejś to kolejnej babki. Czyli... niespodzianka może się gdzieś ukrywać Wink Laughing . Na szczęście grupie daleko do wspomninego Twisted Sister (nie zmienia to jednak faktu, iż wyglądają wieśniacko).
[Obrazek: loudness-akira-nevermore-jeff.gif]
Odpowiedz

MaFFej napisał(a):
de7th napisał(a):No troche pedalscy byli i KISS, tylko że oni stworzyli malowanie ryjów, które raczej nigdy nie było kojarzone z gejostwem.

No ale spójrz na słynny, wieśniacki jęęęęzzzor Gene Simmonsa no i na same pseudo-fantasy-komiksowe ciuchy grupy. Mnie bardzie o to chodzi. No i gwoli ścisłości - ja tak na prawdę lubie Ki$$a, choć za każdym razem jak Ich widzę pojawia mi się mały uśmiech na twarzy (ale nie złośliwy jednak).

Ja bym tam nie dyskutował o orientacji Manowara podpierając się jednynie na materiale dowodowym w postaci fotek Wink. M to grupka kilku takich małych Conan'ów a przecież wiemy, że facet nie ujechiał ani kilmoetra bez przelecenia jakiejś to kolejnej babki. Czyli... niespodzianka może się gdzieś ukrywać Wink Laughing .

no i w sumie słusznie prawisz
jedno tylko - Manowar nie poszli za modą porównaj sobie ich z innymi kapelami lat 80tych - imho oni chcieli bardziej nawiazac do przeszlosci o czym pisalem juz pare postow wstecz

i jeszcze raz - przeciez do kurwy nedzy na ulice nikt by tak nie wyskoczyl - scena to scena a ulica i codzienne życie to zupełnie oddzielna sprawa
Odpowiedz