Forum Rockmetalshop
==Manowar== - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Heavy/Power/Thrash (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-heavy-power-thrash)
+--- Wątek: ==Manowar== (/thread-manowar--1922)

==Manowar== - Tilomus - 05-07-2005

... co sądzicie o tym zespole, dla mnie jest on świetny i bardzo żałuje że, nie wydadzą już następnej płyty.

- Valhalla - 05-07-2005

Lepiej bylo nie zakladac tego tematu, wystarczy poczytac posty Wink
Pomijajac juz ze wrecz UWIELBIAM Big Grin Big Grin

- Kudłaty_87 - 05-07-2005

Z tego co widziałem teaki temat już był i wywołał spore emocje więc został zamknięty Confusedhock:

A wracając do sedna topicu. ManOwaR jest moim ulubionym zespołem. Nie zwracam uwagi na to, ze wielu ma ich za karykaturę zespołu metalowego, jak dla mnie są najlepsi i nic nie zapowiada tego abym zmienił zdanie. Są dla mnie niekwestionowanymi Królami Metalu Angry

P.S.: Jak nie wydadzą nowej płyty??? Przecie premiera zapowiedziana jest na początek 2006 roku Wink a już w wakacje 4 część HoE Big Grin radzę Tilomusie poczytać wnikliwiej www.manowar.com

- Frustra - 05-07-2005

chyba temat już jest i nie jestem pewna, czy aby zamknięty. A co do zepołu to zgadzam się z przedmówcą: niektórzy Manowar krytykują, ale ogólnie ich opinie mam gdzieś Smile dla mnie zespół jest naprawdę świetny, a do tego jako heavy metalowa kapela mają cudowne ballady... eh... jeżeli premiara nowej płyty ma być na początku 2006 roku (nie sprawdzałam, szczerze mówiąc), to nic innego, jak czekać Smile

- Tuomasss - 05-07-2005

Zespół wielki, jeden z tych od których zaczęła się moja przygoda z metalem. Grają wspaniale, i to jest Metal przez duże M Big Grin

Re: ==Manowar== - Atreju - 05-08-2005

Tilomus napisał(a):bardzo żałuje że, nie wydadzą już następnej płyty.
pojebało? :?

- Anonymous - 05-08-2005

ManOwaR - zespół legenda, każdy szanujący się fan metalu zna ten zespół, a przynajmniej powinien. To prawdzia muzyka, nie jakieś pitolenie. Nie ma takiego drugiego zespołu jak ManOwaR. Geniusz DeMaio, Rossa teraz Logana + Columbus i niesamowicie mocny głos Adamsa sprawiają że ich muzyka i oni zasługują na miano KRÓLÓW, które nadali im fani (a ManOwaR żeby oddać hołd fanom, nazwali tak koleją, zresztą jedną z najlepszych płyt w ich historii i historii heavy metalu). Ich muzyka dostarcza ogromną dawkę energii, mocy.

"Kings Of Metal" jest płytą która bezwzględnie niszczy

- Slayerd - 05-08-2005

DeMoN.|. napisał(a):ManOwaR - zespół legenda, każdy szanujący się fan metalu zna ten zespół, a przynajmniej powinien. To prawdzia muzyka, nie jakieś pitolenie. Nie ma takiego drugiego zespołu jak ManOwaR. Geniusz DeMaio, Rossa teraz Logana + Columbus i niesamowicie mocny głos Adamsa sprawiają że ich muzyka i oni zasługują na miano KRÓLÓW, które nadali im fani (a ManOwaR żeby oddać hołd fanom, nazwali tak koleją, zresztą jedną z najlepszych płyt w ich historii i historii heavy metalu). Ich muzyka dostarcza ogromną dawkę energii, mocy.

"Kings Of Metal" jest płytą która bezwzględnie niszczy
Dobrze gada, polać mu!!!

- Frustra - 05-08-2005

pewnie że dobrze gada. Z resztą w tym przypadku trudno się z jego opinią nie zgodzić Smile

- Tuomasss - 05-08-2005

Taa, nie da się ukryć, Demon mądrze prawi.

- aXe Rose - 05-08-2005

Nie inaczej!

- Tomash - 05-08-2005

Więc... Zawsze mam dylemat gdy słysze o tej kapeli... Nie podważam ich osiągnięć, i geniuszu wczesnych albumów, podobnie jak np. "Triumph of steel", który jest jednym z najciekawszych wydawnictwe jakie słyszałem, ale... image muzyków, niektóre wypowiedzi, określenia...sprawiają że nie potrafie ich traktować do końca poważnie, a już sytuacja z niesławnym polskim koncertem zakrawała na kpinę... sądze że DeMaio, oprócz tego że jest świetnym muzykiem, jest też niestet wyrachowanym biznesmenem, który dobrze wie jak zarabia się zielone..i niby w tym nic złego, ale z każdej nuty "Warriors of the world" bije nieszczerość i obłuda, takie jest moje zdanie. Reasumując: Manowar wielkim zespołem jest, ale do Judas Priest, Iron Maiden, Saxon,AC/DC, Venom, Motorhead czy Black Sabbath, jednak sporo im brakuje.

Hm - Mruczny - 05-08-2005

Pewnie by mnie zlinczowali gdybym wyraził tutaj swoje zdanie... Dlatego pozostawię bez komentarza.
O wiele bardziej podoba mi się Helloween i Iced Earth. [To tylko i wyłącznie moje zdanie.]

Re: Hm - Tomash - 05-08-2005

Mruczny napisał(a):Pewnie by mnie zlinczowali gdybym wyraził tutaj swoje zdanie... Dlatego pozostawię bez komentarza.

Smile mały żlśliwy cytacik z nowego Mega-sina(dla wszystkich nie lubiących Manowar Laughing

Cytat:Macie troche czasu 23 lipca? Tak? to już pakujcie manatki, bo na earthshaker fest wystąpią muzycy Manowar, których wspomogą wszyscy byli członkowie zespołu, a specjalną, uroczystą narracje wygłosi aktor Christopher Lee, czarodziej z Władcy pierścieni, i znany na całe Hollywood gej. Gdybyśmy byli złośliwi dodalibyśmy że wybór chyba nieprzypadkowy. Ale nie jesteśmy

I ja też nie jestem Laughing

- Anonymous - 05-08-2005

Tomash napisał(a):(...) Reasumując: Manowar wielkim zespołem jest, ale do Judas Priest, Iron Maiden, Saxon,AC/DC, Venom, Motorhead czy Black Sabbath, jednak sporo im brakuje.
no chyba Cię... |&@#($@