- Liczba postów:
- 62
- Liczba wątków:
- 0
- Reputacja:
-
0
A czego się spozdiewać, jak płyta była tak przygoptowana jak była. Kazik chciał czuwać nad całością produkcji itp, ale koledzy się nie zgodzili. Wobex tego Kultowcy pod batutą Banana zrobili całą muzykę, a Kazio w tym czasie pocił sie nad "Los się musi odmienić" i olewał Kult. No i chyba nie do końca zaakceptował to, co chłopaki zrobili, ale napisał teksty i nagrał wokale, ale zrobił to totalnie na odpiernicz, a efekty tego sa jakie są. Fałsze w Parku 21, a cały czas śpiewa jakby go obudzili na kacu o czwartej rano... W dodtaku dobre teksty można policzyć na placach jednej (i to mocno okaleczonej) ręki.
"Gdy mordy swe utuczą
kolejni pchają się
w koryta ryje włożą
i zaczną doić cię"
- Liczba postów:
- 62
- Liczba wątków:
- 0
- Reputacja:
-
0
Sorry, ale porównaj sobie bełkot z P.I. z tekstami z solowych płyt Kazika z lat 90...
A poza tym niby dlaczwego Kazio nie udziela wywiadów o nowej płycie Kultu, tylko Banan?
"Gdy mordy swe utuczą
kolejni pchają się
w koryta ryje włożą
i zaczną doić cię"
- Liczba postów:
- 62
- Liczba wątków:
- 0
- Reputacja:
-
0
No bo w solowych albumach Kazia (pierwszych trzech) teksty były najwazniejsze, jak zresztą w całokształcie rapu, którym się Kaźmierz wówczas inspirował).
Na PI są świetne muzycznie utwory (Pan Pancerny, Cham, Kocham Cię...), ale wyczyna pana K. psują skutecznie obraz całości, poza tym wykonawczo tez jakoś tak bez energii, brakuje tej świeżości... Może to wynik atmosfery w frupie?
"Gdy mordy swe utuczą
kolejni pchają się
w koryta ryje włożą
i zaczną doić cię"
- Liczba postów:
- 2,081
- Liczba wątków:
- 13
- Reputacja:
-
0
To zależy jak na to spojrzysz.Dla Ciebie brak świeżości to minus,dla mnie może być to pozytyw.Mnie na 'Poligono..' nie brakuje nic.Przeciwnie.
- Liczba postów:
- 62
- Liczba wątków:
- 0
- Reputacja:
-
0
Mi muzycznie generalnie odpowiada, chcoiaż niczym nie zachwyca, ale jako całokształt... Jeśli Kult będzie dalej wydawał takie płyty, to "kończ waść Kaziku, wstydu oszczędź".
"Gdy mordy swe utuczą
kolejni pchają się
w koryta ryje włożą
i zaczną doić cię"
- Liczba postów:
- 2,081
- Liczba wątków:
- 13
- Reputacja:
-
0
O odwołanym koncercie w Łodzi już nic nie mówię nawet..chociaż fakt faktem,najmniejszej winy zespołu tu dostrzec się nie da.Powiem wprost:jebana Funaberia.
- Liczba postów:
- 4,127
- Liczba wątków:
- 2
- Reputacja:
-
0
no i słyszeli już buldoga? jak dla mnie właśnie taką płytę powinien nagrać Kult.
KelThuz napisał(a):estem pieprzonym fanatykiem ATARI, zwalczam amigowców od roku 1989. Amigowcy to plaga świata, lewica wśród komputerowców, no i oczywiście skrajne pedalstwo
- Liczba postów:
- 3,190
- Liczba wątków:
- 61
- Reputacja:
-
0
Nie słyszeli - o uszy obił mi się tylko jakiś singiel, trzeba poszukać.
BTW, na koncert Kultu już się nie wybieram, ale pragnę zauważyć, że 35 zł, a tyle podobno kosztuje bilet na koncert w Krk, to gruuuba przesada.
- Liczba postów:
- 4,127
- Liczba wątków:
- 2
- Reputacja:
-
0
już od dwóch lat tyle kosztują ich koncerty, i to wszędzie...
KelThuz napisał(a):estem pieprzonym fanatykiem ATARI, zwalczam amigowców od roku 1989. Amigowcy to plaga świata, lewica wśród komputerowców, no i oczywiście skrajne pedalstwo
- Liczba postów:
- 3,190
- Liczba wątków:
- 61
- Reputacja:
-
0
W wielkich miastach pewnie tak (mój błąd, nie sprawdziłem jak sprawa wyglądała wcześniej), ja nie jestem do takich cen przywczajony ;D. U mnie zawsze za Kult płaciło się ok. 20 zł.