• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

(Gitara) Jak sie nauczyć? Od czego wy zaczynaliście?

hmmm... ja zaczynalem jakies 2 i pol roku temu, z tymze musialem nauczyc sie szybko, bo szybko pojawila sie propozycja grania w heavy- metalowym zespole. szybko kupilem sprzet, ktorego bede probowal sie pozbyc po wakacjach (gitara- Slammer Centauria, piec Crate GT212). co do nauki- nie mam problemow z graniem, zagram prawie wszystkie sola jakie znam (ofkors sa jeszcze takie, na ktore jeszcze przyjdzie czas, jak np.: Painkiller). zaczynalem od gtp (breaking the law to moj pierwszy kawalek), a teraz to jakis testament, overkill, caly czas judas priest, megadeth itd. mam jednak problem taki, ze ni chuja, nie znam teroii, ani nazw dzwiekow, ani akordow i planuje, z racji przerwy w graniu zespolowym, nadrobic zaleglosci, bo nuty, akordy i inne tego typu rzeczy, sa jednak kurewsko przydatne.
Odpowiedz

ja tez plumkam cos od 2 miesiecy na akustyku.Tez prubuje ze sluchu grac.Jakim programem utwierac tabulatory???próbowałem notatnikiem,Wordem i Adobe Reader i albo nie obsługuje albo jakies kwadraty same... Question
Odpowiedz

guitar pro..
Odpowiedz

sorry to było pisanee kilka razy i przeoczyłem najwyrazniej.W kazdym razie dzieki...
Odpowiedz

ja mam pytanie- zna ktos jakas dobra strona z podstawami muzyki, gdzie moglbym nauczyc sie nazw akordow, czytania nut i tego typu rzeczy?? za pomoc serdeczne dzieki
Odpowiedz

uczyć się od mistrza
http://www.youtube.com/watch?v=oFnoOm7q1...ch=dimebag
tu trochę słabsza jakość
http://www.youtube.com/watch?v=2wj8H0P7Q...kk%20wylde[/url]
Odpowiedz

8) cześc ja tez gram na gitarce klasycznej , ale mam nadzieję że niedługo dorobię się czegos wiecejBig Grin Wiesz jeżeli nie znasz kogos kumpele czy kumpla którzy graja na gitarach i mogą Ci pokazac cos powiedzieć, to problem z głowy , jezeli oczywiscie edzie im sie chciałao ac kilka rad..a jezeli nie to łatwym sposobem jest iśc na lekcje...wiesz sam też sie nauczysz ale...hmmm...to trudne , ja chodze na lekcje , i zadowolona jstem Big Grin probowałam się sama nauczyc miałam w kij tych książek do nauki...ale jakos nie wiedziałam jak się zabrac...można powiedziec że poszłam nałatwizne...ale , jestem zadowolona Big Grin
"...zabilem staruszke tylko dlateo ze trudno bylo mi żyć!trudno było pracwoać w polu a potem karmic ja ubierac i myć!a pozatym oanie sedzio wreszcie znalazłam kobiete!a ona mówiła ze będzie ze mną tylko w tedy gdy bede sam!!..."
Odpowiedz