• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Definicja Black Metalu

No i cóż ? Dalej nie wiecie, co to jest Black Metal. Oświece Was. Otóż black metal to czarnuch obwieszony pozłacanymi żelaznymi łańcuchami. Ot, cała filzofia !
"Beyond scorn, lies and calumny, I still stand and watch you rot"
Meychna'ch
Odpowiedz

seelenleib napisał(a):mysle ze to tez troche kwestia jakiejs "tradycji", przywiazania do konkretnej formy jako nieodzownej czesci zjawiska...

Zgadzam się.
Nie wszystko można opisać słowami. Muzyka jest dla nich nieuchwytna.
"Night, oh beloved night, your wisdom floats into my mind
and forms my thoughts of Middle-Earth"
Odpowiedz

Black metal - polaczenie metalu z hip hopem, jazzem, bluesem, R&B i innymi odmianami "czarnej muzyki". Prekursorem gatunku jest s.p. Ray Charles.
...rzekl Szyszak.
Odpowiedz

Nie no żeś teraz szyszak dojebałTongue bez komentarza witam wszystkich jestem nowy i początkujący można powiedzieć kindermetal którego pewni jezdzić będziecieSmile wsumie słucham metalu od jakiegoś 1.5 roku a blacku od roku i według mnie tej muzyki nei da się opisać słowami a jej prekursorem jest venom a dokładniej jego druga płyta a kapelami które najlepiej prezentuja ten gatunek według mnie są behemoth bathory meyhem burzum darkthrone słucham głównie dwóch pierwszych
Odpowiedz

To byl zart Tongue
...rzekl Szyszak.
Odpowiedz

kudłaty napisał(a):a kapelami które najlepiej prezentuja ten gatunek według mnie są behemoth

Behemoth już od dawna nie gra blacku

kudłaty napisał(a):meyhem

Nie ma takiego zespołu.
[Obrazek: logo.jpg]
Odpowiedz

kudłaty napisał(a):Nie no żeś teraz szyszak dojebałTongue bez komentarza witam wszystkich jestem nowy i początkujący można powiedzieć kindermetal którego pewni jezdzić będziecieSmile wsumie słucham metalu od jakiegoś 1.5 roku a blacku od roku i według mnie tej muzyki nei da się opisać słowami a jej prekursorem jest venom a dokładniej jego druga płyta a kapelami które najlepiej prezentuja ten gatunek według mnie są behemoth bathory meyhem burzum darkthrone słucham głównie dwóch pierwszych

Wez ty spierdalaj i jak nie masz pojecia o czym mowisz to zamilcz silo nieczysta. Behemot- Zos kia albo to nowe gowno- zajebisty black, tylko nie wiem w ktorym miejscu. Bathory- duzo plyt viking metalowych, troche chujni (typu Octagon) i raptem 3 pierwsze plyty bm. I ty mowisz ze to kwintesencja? Ze oni najlepiej prezentuja bm? A znasz jakies inne kapale? Jak nie to ZAMILCZ. Zreszta jak sluchasz behegowna to wypierdalaj na dyskoteke.
W ogole to bym zamknal ten temat, bo co nowy pajac wejdzie na forum to wymysla definicje czym black wg niego jest (a czym tak naprawde byc nie powinien). Zaorac.
Na pohybel katolickiemu scierwu!!!
Odpowiedz

LCF napisał(a):[W ogole to bym zamknal ten temat, bo co nowy pajac wejdzie na forum to wymysla definicje czym black wg niego jest (a czym tak naprawde byc nie powinien). Zaorac.
Masz rację ,tylko ty wiesz czym jest prawdziwy black metal. Big Grin
Odpowiedz

Biorac pod uwage cala ta forumowa ferajce to chyba tak. No i jeszcze a mowi z sensem.
Odpowiedz

Tez uwazam , ze nie mozna dokladnie zdefiniowac regulki BM. Hmmm Blacku nie slucham , ale postaram sie blizej zapoznac z tym gatunkiem , zobaczyc co maja nam do przekazania muzycy z zespolow. Laughing
:laughing:
Odpowiedz

Lepiej nie.
Odpowiedz

..bo niewiele do przekazania maja? Idea
[Obrazek: avatar0cn.jpg]
Odpowiedz

Dla romantycznych wrazliwcow spragnionych klimatycznej muzyki, mroku i mizantropii raczej niewiele.
Odpowiedz

Myslalem ze mizantropia to domena bm'ow.. ;>
[Obrazek: avatar0cn.jpg]
Odpowiedz

Z tego wniosek ze czlowiek uczy sie cale zycie. Angry
Odpowiedz