• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Definicja Black Metalu

polskim polskim.....katowickim Big Grin
"And away they sailed..."
Odpowiedz

Crying or Very Sad zawsze myslalem ze sa z oborników wielkopolskich Embarrassed
no man can see me and live
Odpowiedz

kaśka napisał(a):Słuchaj sobie raczej zespołów, które sam wytypujesz
To chyba dobrze, że gość chce się rozwijać muzycznie i poznawać nowe kapele, zamiast ograniczać się do kilku komercyjnych kapel, nieuważasz? Nikomu muzyka przez pępowinę niepłynęła i to normalne, że gość pyta się o jakieś zespoły.
Nivo posłuchaj sobie tak jak juz Ci radzili pierwszych płyt Mercyful Fate (Nuns have no fun, Mellisa i Don't Break the oath), a napewno się niezawiedziesz. Jeśli natomiast interesuje Cię bardziej progresywne i cięższe granie to obowiązkowo posłuchaj sobie Emperor.
Odpowiedz

heh polecam Anthems To The Welkin At Dusk 8) 8)
"And away they sailed..."
Odpowiedz

Nightal napisał(a):
kaśka napisał(a):Słuchaj sobie raczej zespołów, które sam wytypujesz
To chyba dobrze, że gość chce się rozwijać muzycznie i poznawać nowe kapele, zamiast ograniczać się do kilku komercyjnych kapel, nieuważasz? Nikomu muzyka przez pępowinę niepłynęła i to normalne, że gość pyta się o jakieś zespoły.

Ha, przynajmniej jeden mnie rozumie!

Interesuje się metalem, chciałbym jednak poznać black, o którym nie mam bladego pojęcia. Dlatego założyłem ten temat i dziękuje za podanie ciekawych zespółów, które reprezentują ten gatunek! Z miejsca zabieram się do poszukiwania dyskografii Smile
Odpowiedz

A ja polecam (prawie) wszystko co norweskie!!
Odpowiedz

a ja na start polecam DB(pierwsze plytki, bo na najnowszych to kaszana totalna), CoF(do Midiana wlacznie),Dissection, Graveworm to z takiego bardzo lekkiego, latwego i przyjemnego black'u(chociaz CoF to nie do konca black, ale coz...), z ostrzejszego, ktory osobiscie trawie i lubie to Anorexia Nervosa, Immortal, Anaal Nathrakh, Dark Funeral, Marduk, Nargaroth, Rotting Christ, Vergelmer- to moje typy. zas z klasyki BM to posluchaj sobie Darkthrone, Burzum, Emperor, a przede wszystkim Venom- az wali piekielna siara, choc dosc lekkie jest Big Grin jak oni to zrobili Smile ? a co do progresywnego grania to Arcturus- i nie ma mocnych Tongue aha, mialem dorzucic jeszcze Summoning- klimatyczny calkiem Wink ufff- chyba wystarczajaco wyczerpujaca odpowiedz? a teraz synu idz i sluchaj czego nakazal szatan Big Grin
Live Like An Angel, Die Like A Devil
Odpowiedz

Nivo napisał(a):black, o którym nie mam bladego pojęcia.

Kindermetalom mowimy tutaj zdecydowane NIE!!!
Odpowiedz

jak chce sobie chlopak posluchac to niech poslucha, a noz mu sie spodoba. a jesli nie to niech da sobie spokoj, bo sluchac black'u "na sile" sie nie da Tongue a jesli pyta o zespoly od ktorych warto zaczac to prosze bardzo
Live Like An Angel, Die Like A Devil
Odpowiedz

hegemon88 napisał(a):

Głupota... Ty od urodzenia jesteś znawcą i fanem tej muzyki??
Odpowiedz

Nivo napisał(a):
hegemon88 napisał(a):

Nie inaczej! ;D
Odpowiedz

Nivo napisał(a):
hegemon88 napisał(a):

Wprawdzie bylem juz uprzedzonyy, ale tez odpowiem:

Nie inaczej!
Odpowiedz

A ja tam myśle że nawet powinien sie pytać bo jak niebędzie to sie weźmie za takie nowe płyty kredek i będzie pisał że blacku słucha!! Więc myśle że chłopak robi dobrze nie??
Odpowiedz

Dobrze robi, rozwija się muzycznie zamiast stac w miejscu, a to jest najważniejsze. Hegemon natomiast bulwersuje się bo będzie miał jednego kinermetala do bluzgania mniej, jak gość bedzie lepiej osłuchany w metalu Wink
Odpowiedz

Nightal napisał(a):jak gość bedzie lepiej osłuchany w metalu Wink

Powienien byc tez zorientowany w kwestiach ideologicznych. Sugeruje lekture ponizszego wywiadu http://rockmetalshop.pl/forum/viewtopic.php?t=1387zeby byc zorientowany jakie poglady powinni miec muzycy zespolow true BM.
Odpowiedz