No ja wcześniej sie z tym zetknołem, jeszcze nie widziałem teledysku a z ojcem słuchaliśmy Pink Floyd, Black Sabbath itp... mniodzio po prostu

Balthor napisał(a):No ja wcześniej sie z tym zetknołem, jeszcze nie widziałem teledysku a z ojcem słuchaliśmy Pink Floyd, Black Sabbath itp... mniodzio po prostu 
Widzisz, ja najpierw poznałem teledysk, miałem kilka lat, nawet nie wiem ile. Potem pozostała w podświadomości nazwa "Pink Floyd" i skojarzenie, że to jest dobre. I tak minęło chyba 10 lat i u kumpla dorwaliśmy pierwszą płytę - "The Division Bell" i nas zamurowało. To było niesamowite uczucie. Potem kolejne płyty odkrywaliśmy i tak teraz jestem zatwardziałym słuchaczem

.
Hmmm ja ostatni raz teledysk ABITW widziałem jakieś 11 albo i więcej lat temu i go nie pamiętam zbytnio wiem ze na początku tak za mgłą widze sklep chyba z lodami jakieś ludzie no i ten profesor jako taka nadmuchana maskotka jak są takie na meczach jakby na szczudłach jak ktoś zna cały to niech mi go opisze

no i oczywiście na końcu młoty które maszerują :!: :!: :!:
pink floyd - another brick in the wall part 2 - mioooooooodzio
...czy ja wiem?
mają kawałki znacznie bardziej godne uwagi ;)
to, że ABITW stał się ich piosenką sztandarową, bo zyskał największą popularność, nie oznacza, że jest najlepszym ich nagraniem.
Arion napisał(a):...czy ja wiem?
mają kawałki znacznie bardziej godne uwagi 
to, że ABITW stał się ich piosenką sztandarową, bo zyskał największą popularność, nie oznacza, że jest najlepszym ich nagraniem.
Wiadomo. Ja mam do tego utworu wielki sentyment, ale jest conajmniej kilka utworów w twórczości PF od tego lepszych, typu "Time" i dla mnie rządzące "Comfortably Numb" i "High Hopes".
przyznam, tapetka niezła

Nigdy wcześniej tego nie widzieliście? Okładki płyt prezentują się tutaj naprawdę dobrze. Heh, kumpel ma taki plakat powieszony w pokoju, więc jest pierwszą rzeczą, na którą zwraca się uwagę zaraz po wejściu ;D. Niektórzy nawet próbowali już sprawdzać, co jest z drugiej strony, ale cóż... Nie mogli liczyć na zbyt wiele.
W każdym razie - świetne dzieło i umiejętna prezentacja twórczości pana Thorgersona.
Kamael napisał(a):Nigdy wcześniej tego nie widzieliście? Okładki płyt prezentują się tutaj naprawdę dobrze. Heh, kumpel ma taki plakat powieszony w pokoju, więc jest pierwszą rzeczą, na którą zwraca się uwagę zaraz po wejściu ;D. Niektórzy nawet próbowali już sprawdzać, co jest z drugiej strony, ale cóż... Nie mogli liczyć na zbyt wiele.
W każdym razie - świetne dzieło i umiejętna prezentacja twórczości pana Thorgersona.
Zgadzam się w 100%

:!:
Fiuuu, widziałam to dawno, dawno temu i od tego czasu zbieram się w sobie, żeby kupić i coś nie mogę. Jak na razie wisi u mnie na ścianie taka ładna flaga PF, nad samym łóżkiem- miłych snów;D
Usłyszałem wreszcie "Another Brick In The Wall" w wykonaniu Korna i muszę przyznać, że jest to cienkawe. Praktycznie brzmi jak ich każdy inny utwór (dlatego też ogólnie ich słuchać nie lubię), solówka na końcu totalnie zepsuta (swoją drogą jeszcze nie słyszałem nikogo, kto w coverze zagrał ją dobrze). Z drugiej jednak strony daleki jestem od nazywania tego wykonania profanacją, bo zagrali po prostu w swoim stylu.