Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: KSU
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Tomash napisał(a):nie jest taka zła Surprised
Panie, daj pan spokój ;P. W życiu nikt mnie nie przekona, że to dobra płyta. Aż żal tego słuchać, gdy człowiek przypomina sobie dawną twórczość zespołu. Nie, nie, i jeszcze raz nie takiemu KSU! Po co Siczce tak marna płyta w dorobku?

A "Chodnikowy Latawiec" przynajmniej jako tako brzmi ; ), mniejsza już o ten "cudny" tekst.
Kamael dobrze mówi. Jeżeli ktoś nie słyszał jeszcze ksu to broń boże niech nie zaczyna od "nasze słowa". Można mieć po tym uraze i nie sięgnać już po poprzednie płyty (co byłoby błędem Smile ). Ja tak miałem. Kupiłem sobie "nasze słowa". Przesłuchałem. Pierwsza piosenka w porządku. Druga - hę? Dalej średnio (wyróżniały się wuje i marszałkowska kosa), aż w końcu doszedłem do piosenki tytułowej. W życiu nie słyszałem gorszego gówna. Muzycznie i tekstowo dno. Płyta powędrowała na półke.
Na szczęście jakimś cudem usłyszałem "pod prąd".
Miooodzio Smile.Jabol - Punk rządziSmile
Pod prąd najlepsz, to rockowe gównienko wydane w 2000 największa chujnia (oprócz "chodnikowego latawca").... pozamiatane.
To "rockowe gówienko" jest zaj..., udwowodniło, że Siczka umie komponowac nie tylko czady, i wspaniałe brzmienie, jedna z niwielu płyt KSu nagranych na tak dobrych akustycznych bębnach.
Podobno spora część "ludzi beztwarzy" pochodzi jeszcze z lat 70-tych(i to by się zgadzało z tym że ksu na początku było grupą hard rockową), więc teksty o rockowym gówienku to se wiesz gdzie wsadź cesarzu :]
hahaha boże czemu sobie nie zatrudnią teksciarza ?? znowu słucham NASZYCH SŁOW i ryje ze śmiechu. Texty z tego albumu to już apogeum wszystkiego Smile Cytaty z piosenki tytułowej: "nasze słowa znaczą to co znaczą, krzyk to krzyk a jeden to jeden"
"metafory zostawiamy tłumaczom co z jednego słowa zrobią siedem"
"socjologów spuszczamy do szamba, psychologow spłukujemy wodą"
To tylko niektore smaczki Smile)
Piosenka Bieszczady 2004 jest jeszcze "lepsza"
W takiej sytuacji najlepszym utworem na Naszych Słowach jest zdecydowanie "Poza światem słów" bo nie ma wokalu tylko gitarka Big Grin
to ze KSU jest chujowe wiemy od dawna, nikt nic nowego nie napisal Big Grin
XdkyX napisał(a):to ze KSU jest chujowe wiemy od dawna, nikt nic nowego nie napisal Big Grin
Płyta "Pod Prąd" mi się podoba akurat..i nie głupie teksty tam są..
MARSZAŁKOWSKA KOSA:
"...skąd tu się pojawił , mordę ma jak knur. Kiedy o nim myśle straszną sraczkę mam, bo to po prostu kolejny cham..."

BEZ komentarza Smile
[Obrazek: 9b0347bd6e295b4e72812135c3755e97.jpg]

Koncert zespołu KSU z Przystanku Woodstock 2005, płyta DVD, dźwięk DTS, Dolby Digital 5.1 oraz Dolby Digital 2.0, Region ALL, obraz 16:9 (do wszystkich typów telewizorów)

Cena netto: 24.51 PLN
Cena brutto: 29.90 PLN

Koncert zespołu KSU z Kostrzyna 2005.
Wakacje w Egipcie, u nas wczesna wiosna, tutaj miłe ciepło, takie do nurkowania i siedzenia na leżaku i dzwoni do mnie Bubel. Bubel to ciekawa historia, to gościu, który wiele lat temu wyjechał do USA i tam sobie ułożył życie, związane między innymi z Polską Rozgłośnią Radiową 910. Konsekwentnie puszcza tam ogromną ilość polskiej muzyki i to tej niecodziennej, której nawet w naszych polskich rozgłośniach trudno szukać.
Kilka lat temu zadzwonił do mnie, że chciałby w Nowym Jorku zrobić Finał Orkiestry, bo poprzedni komitet organizacyjny umarł śmiercią naturalną. Potem kilka razy z nim rozmawiałem, ale tylko telefonicznie, dopiero później na przesłanym filmie zobaczyłem Bubla w pełnej okazałości. Długo by opowiadać. Finały organizował i organizuje fantastycznie, z roku na rok nie tylko zbierając coraz większe sumy, ale integrując całą bardzo rockową polonię, w wspaniałych koncertach i klubowym graniu. Doskonale radzi sobie we wszelkich underground’owych zjawiskach. No i dzwoni Bubel w tym Egipcie i mówi - słuchaj Jurek, a KSU to by u Ciebie nie mogło zagrać, na Przystanku? - A dlaczego KSU? - pytam Bubla - Bo słucham ich najnowszego materiału i świetnie to idzie. I trzeba przyznać, że istotnie KSU świetnie się nadaje na Przystanek Woodstock.
. Pamiętam ich Jarocińskie koncerty i płyty czarne, ebonitowe, które po prostu trudno było kupić. Często ich grałem w swoich audycjach radiowych, można powiedzieć jeszcze w XX wieku, ale dla mnie było to doskonałe, punkowe, melodyjne, raźne, bardzo polskie granie. Nie wyobrażam sobie, że Siczka mógłby to wszystko stworzyć, poza swoimi Ustrzykami, jego miejsce, jego muzyka, jego prawda. Jeszcze tego samego dnia, zadzwoniłem do grającego w KSU - Pawła i nieco zdziwionemu zaproponowałem Przystanek. Dla ścisłości podam, że chłopaki od kilku lat przysyłali swoje płyty, zgłaszając swój udział w przystanku. Dogadywaliśmy szczegóły koncertu, bo od razu pomyślałem o wydaniu DVD. No i poszło. Publiczność niezwykle gorąco przyjęła cały koncert, chłopaki dali z siebie wszystko i po kostrzyńskim polu popłynęły dźwięki, często starsze niż wielu uczestników koncertu. Ale wszystkich równo podrywały do zabawy, bo ta muzyka jest już klasyką, która od tej pory już nawet się nie starzeje. Tę atmosferę z powodzeniem powtórzyliśmy na koncercie finałowym, kiedy KSU zebrało pod Pałacem Kultury warszawiaków, rozkręcając ich w ten zimowy finałowy dzień. Piękne foty i tak jak w przypadku drugich dodatków z koncertu, Warsaw Berlin Two Step, który odbył się 1 września 1993 roku, dźwięk jest stereofoniczny, ale wszystko warte umieszczenia na tej płycie. Od zespołu jeszcze dostaliśmy ich teledyski, które często realizowane w dość bohaterskich warunkach, są także historią zespołu. I mimo tak częstych zmian muzyków w kapeli KSU z Siczką na czele jest ciągle tym KSU, który mnie ogromnie bujał ponad 15 lat temu.

Na płycie:

Koncert:

Przystanek Woodstock Kostrzyn 2005r.

1. Awaria Obrazu
2. Pod prąd
3. Nasze słowa
4. Po drugiej stronie drzwi
5. Liban
6. Na krawędzi snu
7. Ludzie bez twarzy
8. Moja nienawiść moja depresja
9. Umarłe drzewa
10. Ustrzyki
11. Deszcz
12. Pijany gówniarz
13. Martwy rok
14. Jabolowe ofiary
15. Moje Bieszczady
16. Pokolenie 80
17. Za mgłą
18. Dziwne drzewa
19. Kto Cię obroni Polsko?
20. Nocne kroki
21. Jabol Punk
22. 1944
23. Po drugiej stronie drzwi

Dodatki:

XIV Finał WOŚP – 08.01.2006r. Pl. Defilad

1. Pod prąd
2. Nasze słowa
3. Po drugiej stronie drzwi
4. Za mgłą
5. Kto Cię obroni Polsko?
6. 1944

Warsaw – Berlin 2 Step – 01.09.1993 Park Agrykola
1. Pod prąd
2. Runęły Mury
3. Po drugiej stronie drzwi
4. Wojownik

Teledyski
1. Kto cię obroni Polsko?
2. Dziwne drzewa
3. Chodnikowy latawiec
4. Czym jest wiary sens

30PLN jak za takie wydawnictwo to w sumie nic ;) (patrzac np. ze Izrael bedzie lecial za 60PLN a ma mniej materialu, w sumie to bez porownania, nom ale liczy sie tez wydawca). No i dodatkowo w teledyskach kvltowy Chodnikowy Latawiec ;D
Kupuje :] w media markcie pewnie będzie jeszcze tańsze Big Grin
Ooo! Jak fajnie Smile Ha! I Dzień Dziecka się zbliża Big Grin
Tomash napisał(a):Kupuje :] w media markcie pewnie będzie jeszcze tańsze :D

I tak cena jest niska, z tego co widze, to wszystkie wydawnictwa DVD z wospu potanialy. Chyba w koncu sobie sprawie Dezertera i 2xDzem ;)
Dorwałem to diwidi, jest zajebiste, świetnie zmontowane, znacznie lepiej niż poprzednie wydawnictwa brudstokowe - które przecież nie były złe, ale widać było że kręcili to "specjaliści" od różnych widowisk z TVP, tu jest zupełnie inaczej - kamery latają jak szlaone, dużo ujec na publike, swoją drogą nie wiedziałem że KSU obserwował aż taki tłum(byłem pod samą sceną). Dodatki - koncertu z finału WOŚPU jeszcz enie oglądałem, natomiast koncert z 1993 jest wybitnie true, to po prostu trzeba zobaczyć Laughing Co jeszcze... dzwięk zajebisty, trzeba mieć:]
Nieźle zagrali w Skarżysku
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9