Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Kilka kapel, do których czujecie wstręt bezgraniczny...
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Ogólnie nie lubie kapel typu Nightwish, Within Tempation itp. ze wzgęlu na strasznie nudną muzyke. A do tego zespoły takie jak: Linkin Park, Slipknot i inne wykonujące podobny styl. Tych wyjątkowo nie cierpie.
Jak wyżej prócz Slipknota.
Do tego dochodzą przeróżne formacje emo i wszystkie które mi nie podchodzą.Może kiedyś bedzie inaczej.
Zespoły z nurtu tzw. j-rocka, visual kei. Do tego, wiadomo: emo, nu-metal, metalcore, 95% wszelakiego "modern metalu", gotyku, głupkowaty pop itd. Od cholery tego. Nazw nie będe wymieniać bo miejsca nie starczy Wink.

KubusPuchatek napisał(a):Dream Theater.

Ostatnio mnie też wkurzają Laughing . A wokalu szczerze nieznoszę. Gdyby był inny to może dawaliby radę.
MaFFej napisał(a):Ostatnio mnie też wkurzają Laughing

i mnie też, mnie też Big Grin
^
MaFFej napisał(a):A wokalu szczerze nieznoszę.
Spoko,w Spodku nie było go słychac;>

Zdecydowanie najbardziej brzydzę sie kapelą zwaną -KULT.Kazik to skończony ciec i wieśniak,a teksty pisze tak tępe,ze głowa boli.

Dlaej:zespoły rege/ska czyli discopolo dla zjaranych ludzi.No i numetal oczywiscie.
Krzychun napisał(a):^
MaFFej napisał(a):A wokalu szczerze nieznoszę.
Spoko,w Spodku nie było go słychac;>

Zdecydowanie najbardziej brzydzę sie kapelą zwaną -KULT.Kazik to skończony ciec i wieśniak,a teksty pisze tak tępe,ze głowa boli.
Poważnie mówisz ?? Mi część tekstów nawet bardzo się podoba.
W temacie : Tokio Hotel
wszystko co tworzy grabarzv doprowadza mnie do kurwicy.
karakas napisał(a):wszystko co tworzy grabarzv doprowadza mnie do kurwicy.

O, o! Właśnie!
Krzychun napisał(a):zespoły rege

Ale nazwę mógłbyś chociaż napisać prawidłowo, bo cholernie to kłuje w oczy.

Cytat:Tokio Hotel

Jasne, tylko po co pisać tutaj o rzeczach oczywistych? ; )
Coma, Korn, Nightwish, Coal Chamber a i kredki ;/
Slipknot for sure.
Megadeth
Annihilator, zwłaszcza ostatnio...

Swoją drogą, czemu czujecie wstręt bezgraniczny do Comy ? Bo tego nie rozumiem ?
hatebreed - nic mnie bardziej nie wkurwia
Ja nie wiem jak można nazwać disco polo muzyką... Albo zespoły, gdzie główny odbiorca to wiek, nie przekraczający 16 lat.

Mnie najbardziej wkurwia nu"metal" (kiedyś TROCHE tego słuchałem, ale teraz patrzeć nie moge).
KubusPuchatek napisał(a):Dream Theater.
o tak.

Ghost_82 napisał(a):Rozumiem, że można ich nie lubieć
nie lubić?

Ghost_82 napisał(a):nazwanie tego zespołu symbolem rockowego kiczu, jest przesadą i nie na miejscu.
wcale nie. wszak m.in. od g'n'r wzięło się
pojęcie rocka stadionowego - czyli gownianych kapel, grających na masowych chamerykańskich imprezach - naleśniki, hot-dogi, finał ligi i te sprawy.
rozumiem Twoje oburzenie, boś wielki fan GNR. ale ta kapela była dla mnie zawsze synonimem rocka skurwionego i nigdy nie będę ich szanował. nuda ogromna, muzyka wtórna i z perspektywy czasu jeszcze bardziej śmieszna,
balzac napisał(a):od g'n'r wzięło się
pojęcie rocka stadionowego

gówno prawda. "Rock stadionowy", wziął się od kapel typu Journey czy Cheap trick, po naszej stronie wielkiej kałuży w ogóle nie znanych(chociaż może to i lepiej Big Grin ). Nie lubię GNR, ale pierwszej płycie nie można odmówić pewnej dawki autentyzmu i czadu.

Cytat:Swoją drogą, czemu czujecie wstręt bezgraniczny do Comy ?

PIOTR ROGUCKI
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12