04-29-2006, 12:20 PM
04-29-2006, 04:51 PM
moim nieskromnym zdaniem tak nie jest
gotyk nie byl i nie jest podgatunkem metalu, jest osobnym i samodzielnym gatunkiem muzycznym tak jak np. jazz, pop....
ale tak sie utarło ze mamy "coś" co nazywane jest "goth metalem" bo poprostu nie bylo gdzie "wrzucić" coniektórych kapel....
oczywiście nikt nie musi sie ze mną zgadzać ^^
gotyk nie byl i nie jest podgatunkem metalu, jest osobnym i samodzielnym gatunkiem muzycznym tak jak np. jazz, pop....
ale tak sie utarło ze mamy "coś" co nazywane jest "goth metalem" bo poprostu nie bylo gdzie "wrzucić" coniektórych kapel....
oczywiście nikt nie musi sie ze mną zgadzać ^^
04-29-2006, 05:41 PM
Rzadko słucham gotyku, bojakoś specjalnie nie przepadam. Czasem zdarza mi się Clostekeller, rzadziej Moonlight, Delight, Artrosis.
04-29-2006, 11:28 PM
warsadal napisał(a):Nie wiem, co jest gotyckie a co nie, bo mnie to zresztą za bardzo nie ciekawi.Ymir napisał(a):Heh, to b. gotyckie tak brac wszystko na serio. Pragne zauwazyc, że zdanie, które byłeś łaskaw zacytować, było żartem i wydawało mi się, że to widać. Cóż, przeliczyłem się.warsadal napisał(a):A jesli Ty- jako facet, bronisz gejków z Artrosis, to i Twoja orientacja jest bardzo niepewnai właśnie min. z powodu tego typu tekstów dałem sobie spokój z tym forum
Natomiast wydaje mi się, że z mojego wcześniejszego posta nie wynika, że nie zrozumiałem, iż starałeś się zabłysnąć wielce śmesznym i wyrafinowanym poczuciem humoru. Owszem, jak najbardziej udało mi się odczytać twoje zacne intencje. A zdanie "i właśnie min. z powodu tego typu tekstów dałem sobie spokój z tym forum" jest wyrazem sprzeciwu przeciwko stylowi tegoż rozbrajająco-śmiesznego dowcipu, w którym to traktujesz homoseksualistów jak osoby drugiej kategorii, podludzi
04-30-2006, 07:40 AM
Cytat:homoseksualistów jak osoby drugiej kategorii, podludzi
O to, to

05-06-2006, 08:46 PM
warsadal napisał(a):Wyrazam tylko swoje zdanie o tym zespole, który wg mnie jest: 1)denny; 2)żałosny; 3)spedalony. A jesli Ty- jako facet, bronisz gejków z Artrosis, to i Twoja orientacja jest bardzo niepewna
Ciekawy jestem czy jesteś takim twardzielem że by powiedzieć nam to w twarz, czy tylko jesteś zwykłą ciotą - internetowym onanistą

Jeśli się mylę co do oceny, to zapraszam za tydzień na Starołękę na pętlę tramwajową.
Przekonamy się kto jest jak to piszesz "gejkiem"

05-07-2006, 12:42 PM
MacKozer napisał(a):W kwestii orientacji: to był żart, nie sądziłem, że ktoś potraktuje to poważnie (przecież, dałem nawet stosowną emodkę). Przypszczam, że jeżeli obaj traktowalibyśmy to jako dowcip, to spokojnie mógłbym powiedzieć to w twarz i Tobie. Jeżeli natomiast, ja bym żartował, a Ty rzuciłbyś się na mnie z tasakiem, to rzeczywiście wole konwersacji forumowej nie przenosić na grunt rzeczywisty ;> Tyle z mojej strony.warsadal napisał(a):Wyrazam tylko swoje zdanie o tym zespole, który wg mnie jest: 1)denny; 2)żałosny; 3)spedalony. A jesli Ty- jako facet, bronisz gejków z Artrosis, to i Twoja orientacja jest bardzo niepewna
Ciekawy jestem czy jesteś takim twardzielem że by powiedzieć nam to w twarz, czy tylko jesteś zwykłą ciotą - internetowym onanistą
Jeśli się mylę co do oceny, to zapraszam za tydzień na Starołękę na pętlę tramwajową.
Co do naszego spotkania na Starołęce, to raczej w wakacje, gdyż jestem maturzystą, więc ostatnio moj czas jest mocno ograniczony. Zwłaszcza, że na Starołękę mam kawał drogi, bo mieszkam na Sołaczu (kawałek za Winogradami). Nie bywam tam więc zbyt często, bo ze szkoły (LO nr 7) mam tam równie daleko.
05-07-2006, 01:10 PM
warsadal napisał(a):MacKozer napisał(a):W kwestii orientacji: to był żart, nie sądziłem, że ktoś potraktuje to poważnie (przecież, dałem nawet stosowną emodkę). Przypszczam, że jeżeli obaj traktowalibyśmy to jako dowcip, to spokojnie mógłbym powiedzieć to w twarz i Tobie. Jeżeli natomiast, ja bym żartował, a Ty rzuciłbyś się na mnie z tasakiem, to rzeczywiście wole konwersacji forumowej nie przenosić na grunt rzeczywisty ;> Tyle z mojej strony.warsadal napisał(a):Wyrazam tylko swoje zdanie o tym zespole, który wg mnie jest: 1)denny; 2)żałosny; 3)spedalony. A jesli Ty- jako facet, bronisz gejków z Artrosis, to i Twoja orientacja jest bardzo niepewna
No proszę jak od razu zmieniasz ton. A przez ostatnie kilka postów wyzywałeś personalnie zespół używając dość mocnych epitetów (pedały, geje itp.) . Teraz obracasz to w żart. Żartowniś z ciebie.
Myślę że nawet nie spodziewałeś się tego, że ktoś z zespołu jest na tym forum zarejestrowany i nie spodziewałeś się jakiejkolwiek reakcji.
Czy coś jest żartem czy nie, nie zależy wyłącznie od Ciebie ale od ludzi z których żartujesz. Nie znam Cię, a Ty nie znasz nas, stąd to co napisałeś ma się tak do żartu jak pięść do oka.
Wrzucanie na nas w ten sposób nie miało z żartem nic wspólnego, a było po prostu obrzucaniem nas epitetami.
Co teraz napiszesz nie ma znaczenia. Żart to nie był, a ty jeśli nie jesteś internetową ciotą, powinieneś wziąć odpowiedzialność za słowo pisane - bo internet to słowo pisane w publicznym medium.
Nie mam nic do tego co piszesz o muzyce Artro - każdy ma prawo do swojego zdania, nawet maksymalnie krytycznego. To jednak co pisałeś o nas publicznie, epitety jakie użyłeś wobec nas to publiczna zniewaga kwalifikująca się pod cywilną sprawę sądową - nie wiem czy w ogóle miałeś tego świadomość.
warsadal napisał(a):o do naszego spotkania na Starołęce, to raczej w wakacje, gdyż jestem maturzystą, więc ostatnio moj czas jest mocno ograniczony. Zwłaszcza, że na Starołękę mam kawał drogi, bo mieszkam na Sołaczu (kawałek za Winogradami). Nie bywam tam więc zbyt często, bo ze szkoły (LO nr 7) mam tam równie daleko.
Sam wystawiasz sobie opinię. Napierdalać na kogoś w necie to TAK, ale spotakać się osobiście i powiedzieć to sam to już NIE.
Nie interesuje mnie gdzie mieszkasz i co robisz... myślę jednak że pojawienie się na Starłoęce w przyszłą niedzielę i wyjaśnienie tej sprawy leży w twoim dobrze pojętym interesie.
05-07-2006, 03:14 PM
Sprawa została wyjaśniona na PM. Ja natomiast, przepraszam zespół za inwektywy kierowane w stronę jego członków, gdyż, jak widzę, zostałem potraktowy b.poważnie i, tym co napisałem, uraziłem MacKozera, jako jego członka.
05-07-2006, 03:24 PM
Przeprosiny przyjęte.
07-13-2006, 09:52 PM
closterkeller i artrosis 

08-08-2006, 05:20 AM
Cytat:goth metal jest podgatunkiem gotyku.
AEnema napisał(a):moim nieskromnym zdaniem tak nie jestKtoś tu czegoś nie zrozumiał
gotyk nie byl i nie jest podgatunkem metalu,

08-08-2006, 09:12 AM
hmmm...Closter zawsze a Deathcamp Project ostatnio dość często
zdarza się Arcana i Via Mistica 8)
zdarza się Arcana i Via Mistica 8)
08-08-2006, 03:18 PM
Dracovinia napisał(a):Arcana
Hm,to jest polski zespół?
08-08-2006, 03:43 PM
nie arcana tylko aion miało być
w robocie mnie odmóżdżyło
w robocie mnie odmóżdżyło