Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Jakich polskich zespołów Gotyckich słuchaćie ?
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
osobiście uważam, że polska twórczość gotycka jest pełna niedoskonałości. i jakoś za nią nie przepadam. jednak zdecydowanie Moonlight ma najlepsze gotyckie teksty.
Ciulajt? I dobre teksty? Rotfl.
A co powiecie na taki tekst, wg. mnie bardzo drammatyczny a jednocześnie "literacki". Tylko trochę za romantyczny.
"Wiem!
Mój ogród zniknie
Wszystko zacznie się od nowa
Z żalu nie dotkniętego
Cisza spływa we łzach
Ogarnięta jej krzykiem
Wracam w przeszłość ,a tam
W samotności dryfuję
Coraz rzadziej wieje wiatr..."
(Fragment utworu "Posród kwiatów i cieni", Artrosis)
Moonlight/Artrosis/Klozet/Delight wszystko to samo Wink
Ostatnie 2 płyty minlajta nie są nawet złe, ale to raczej zwykły, mocniejszy rock a nie żaden gotyk(sami muzycy tak mówią), Delight to bardziej metalowe granie, takie dla mrrrrrocznych 15-latek w sam raz, a Closterkeller dawniej był niezły, ale teraz... "trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść..." Artrosis nie znam prawie wcale to się nie wypowiadam Big Grin
Nie będę oryginalny...

Moonlight. Chyba jedyny polski gotycki zespół którego słucham. Chociaż już otwiera mi się strona zespołu Artrosis. Big Grin
Moonlight,Artrosis, Via Mistica,Desdemona,Closterkeller,Sacriversum,Batalion D'amour, Darzamat, Delight, kolejność przypadkowa Big Grin
O, fuj! Neutral

[nie mogłam się powstrzymać, sorry.]
Artrosis (oklaski na stojąco!)

Co do Delighta... jak dla mnie te hjewimetalowe riffy sa o wiele zbyt wieśniackie, a głos wokalistki zbyt... nieklimatyczny żeby sie podobało. Lubie tylko ich cover Georga Michaela "nie-pamietam-jaki-to-był-tytuł", ale to chyba tylko dlatego że lubie przeróbki wieśniactw

[edit: lol! nie zauwazylem "POLSKICH" w temacie Big Grin]
ToT, LE i LP to nie polskie zespoły...
Ale ważne, że dobre- dobry gust masz Big Grin
Ymir napisał(a):ToT, LE i LP to nie polskie zespoły...
Ale ważne, że dobre- dobry gust masz Big Grin

ych wim, nie przeczytalem dobrze tematu Tongue juz sie poprawilem.

(jak ktos nie zdażył przeczytać - było tam Theatre of tragedy, Leaves Eyes i Lacrimas Profundere)
O ja się tu jeszcze chyba nie wypowiadałam Wink
Więc ogólnie co do polskiego gotyku- jakoś niezbyt mi podchodzi. To znaczy czasem lubię sobie czegośtam posłuchać, ale o wieeele bardziej wolę zagraniczne zespoły. Jakiś taki gust dziwny mam Tongue (O i zeby nie było- nie chodzi mi o teksty, bo teksty lubię rozumieć, a przeciez polskie zespoły tez czasem po angielsku śpiewają. Chociaż fakt, że jak się czasem jakiś "fajny" tekst trafi, to aż przykro słuchać, jak piosenkę psuje...)
Moonlight, Artrosis, Via Mistica, Closterkeller.
raczej polskiego nie słucham Big Grin
wole Opeth

a tak btw chciałem zaprosić na stronkę mojego nowopowstałego zespołu
www.sigma.metal.pl

może ma on coś w sobie z gotyku Tongue
ok. mam w nosie czy zespoły które wymienię będą odpowiadać kategorii- gotyk,po prostu wymienię:
Closterkeller-chyba z sentymentu...
Artrosis-jest tam coś miłego...Magda ma pazur i to mi się podoba a nie jakieś tam pitu pitu...ale zgadzam się z monotonią...
Lacrimosa-pięknę dzwięki i taki naturalny głos kobiecy i zdecydowany męski
Devil Doll-KLIMAT PRZEDNI :!: Niesamowita formacja 8)
XIII Stoleti-jestem z Cieszyna więc Czechy są mi bliskie Big Grin
Rammstein-Till...dawka fajnej muzyki z czadem i klimatem
Therion-był pierwszy...wiecie to jak z facetem...zawsze zostaje w głowie...
i co by tu jeszcze...to te podstawowe...o innych może kiedyś jeszcze napiszę Surprised
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9