Plastelina napisał(a):Artrosis ma podobno skopana nazwe xP Bo procz sztuki róż, oznacza tez coś innego...
Raz wymienialam dziadkowi co słucham/znam. Jak wymieniłam "artrosis" to wywalił na mnie oczy i spytał, czy wiem, co to znaczy. Wtedy jeszcze nie wiedzialam ze chodzi o art-rosis, to pwiedzialam, ze nie. Odparł, że w medycnzym jezyku artrosis to cos w stylu zwyrodnienia stawów xD
no w końcu wokalista [Magda] jest po biologii

marcin napisał(a):w medycnzym jezyku artrosis to cos w stylu zwyrodnienia stawów xD
marcin napisał(a):w
No to tym bardziej powinni grac gore grind zamiast tego pedalstwa co teraz.
hegemon88 napisał(a):marcin napisał(a):w medycnzym jezyku artrosis to cos w stylu zwyrodnienia stawów xD
marcin napisał(a):w
No to tym bardziej powinni grac gore grind zamiast tego pedalstwa co teraz.
pedalski to ty sam jesteś
Tomash napisał(a):Batalion d'Amour ciągle istnieje! co za szczęścieeeeeeeee 
cały czas istnieje - tylko mają nową wokalistkę
Tomash napisał(a):Tak? bo przez jakiś czas któryś z gitarzystów śpiewał o ile się nie myle...
Pierwszą wokalistką była Ania i razem z nią na płytach śpiewał gitarzysta. Ania odeszła i założyła z mężem Anglikiem zespół Dance On Glass i teraz Batalion ma nową wokalistkę - nie pamiętam imienia.
Z polskiej sceny gotyku lubie Artrosis, Closterkeller, Moonlight
Ciekawe głosy kobiece i bardzo fajny klimacik tak wieczorkiem posłuchać

Z Polskiej muzki to tylko Closterkeller... Lilith nie polecam...takie szczerze mowiac do kitu...bardziej POP
Gaga napisał(a):Z Polskiej muzki to tylko Closterkeller... Lilith nie polecam...takie szczerze mowiac do kitu...bardziej POP
tak jakby ClozetKiller nie...
Anja to niech juz lepiej pokazuje w fakcie jak sie krowy doi...
Gaga napisał(a):Lilith nie polecam...takie szczerze mowiac do kitu...bardziej POP
RACJA !!!!!!! zgadzam się w stu procentach!
A co sądzicie o Darzamacie? Ja osobiście lubie posłuchać Artrosis i gliwickiego Midnightdate (chociaż odeszła od nich wokalistka, która teraz jest w Darzamacie...). Poza tym mają naprawde fajne kawałki, tylko niestety strona jest tymczasowo zamknięta.
a ja sie przyznam ze lubie Fading Colors

i Karpaty Magiczne (co prawda to nie gotyk ale wspomne...)
Ja też lubię Fading Colours

Tomash napisał(a):Za kapelami typu Artrosis, Moonlight... nie przepadam, nie wiem czemu, nie podchodzi mi takie granie, natomiast bardzo lubie tzw. zimną fale - czyli 1984, Siekiere z Adamskim na wokalu, takie rzeczy
No ,Siekiera jest niezła mam płytę "Nowa Aleksandria". Trochę to śmiesznie brzmi w dzisiejszych czasach ale trzeba przyznać ,że robi wrażenie.Najbardziej rozpierdala kawałek "Misiowie puszyści".
A z bardziej wspólczesnych ,polskich kapel doom/gothic polecam nieistniejącą już Sirrah.
G napisał(a):No ,Siekiera jest niezła mam płytę "Nowa Aleksandria".
nom, daje rade. tez lubie

Nom Nowa Aleksandria to bardzo dobra rzecz. Tylko małe uściślenie: oryginalny vinyl (posiadam

) kończy się na utworze "Czerwony pejzarz". "Misiowie puszyści" i "Jest bezpiecznie" to kawałki z singla.
pS: widział ktoś teledysk do "misiów"? jak dla mnie szok. Te fabryki, czarno białe zdjęcia, korytarze, ujęcia z rzeźni... to jest 1000 mroczniejsze niż te wszystkie "gothyckie" pierdy.