Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Socjalizmowi mówimy stanowcze NIE!!!
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8
moj ostatni esej propagandowy:

[Obrazek: pjkm1jk.jpg]

SOCJALIZMOWI MÓWIMY STANOWCZE NIE!!!

Czy ktokolwiek z Was zauważył, że wszystkie partie (poza Platformą Janusza Korwin-Mikkego), kandydujące teraz do Parlamentu, w zasadzie NIE RÓŻNIĄ SIĘ znacząco w kwestiach gospodarczych? Wszystkie, bez wyjątku, to partie SOCJALISTYCZNE!
Ktoś zapyta "No i co z tego? Potrzebujemy przecież opieki socjalnej." Tylko taki ktoś widocznie nie zdaje sobie sprawy z tego, że ta tzw. opieka socjalna, czyli "bezpłatna" służba zdrowia, "bezpłatne" szkolnictwo, "bezpłatna" policja, oraz szereg zasiłków i rent (dla bezrobotnych, matek z dziećmi, niepełnosprawnych), oraz emerytur - wszystkie są finansowane z NASZYCH PIENIĘDZY, ale zarządzanych przez przeżarty biurokracją, NIEEFEKTYWNY (a więc złodziejski) aparat państwa! Każdy wolnorynkowy ekonomista wie, że złotówka w kieszeni obywatela jest 40% bardziej efektywnie wykorzystywana w gospodarce, niż gdyby miała pójść do budżetu państwa. Państwo nie jest dobrym gospodarzem, nie może być - gdyż nie działa na zasadach ekonomicznych: państwowi biurokraci i urzędasy nie kierują się rachunkiem zysków i strat, ponieważ rozporządzają CUDZYM mieniem, które mało ich obchodzi. Dlatego pieniądze z NASZYCH KIESZENI, które trafiają w łapy biurokratów, są bezmyślnie rozdawane na lewo i prawo, przy czym większa część trafia przede wszystkim do kieszeni biurokratów i politykierów. To dlatego przeciętny Polak nie ma pieniędzy, a gospodarka leży w ruinie - ponieważ państwo wysysa z ludzi pracy 80% ich dochodu w postaci podatków, obowiązkowych świadczeń, akcyzy i składek - a te pieniądze są następnie przeżerane przez aparat biurokratyczno-urzędniczy, a "bezpłatne" usługi państwowe dostają niewielki odsetek z tego.
To teraz pomyślcie, co by było, gdyby państwo przestało KRAŚĆ nasze pieniądze. Każdy Polak miałby przeciętnie o 80% pieniędzy w portfelu więcej. Przykład: wyrobnik w supermarkecie zarabia przy dobrych wiatrach 1000 zł w obecnym systemie zamordyzmu ekonomicznego. Po zlikwidowaniu wszelkich podatków bezpośrednich, dostawałby na rękę 1800 zł !!! Idzie z tym do sklepu po chleb. Po zlikwidowaniu VATu (a więc podatku, który karze za to, że ludzie handlują), chleb nie kosztowałby 1,60 zł, lecz niecały 1,50 zł, ALE dzięki temu że zlikwidowano akcyzę na paliwo, koszt wytworzenia i transportu pieczywa spada DWUKROTNIE - chleb wobec tego kosztuje już tylko 1 zł ! Jaką to kolosalną różnicę robi dla ludzi ubogich!
Dalej, dzięki brakowi akcyzy i VATu w cenie benzyny, koszty transportu spadają tak radykalnie, że ceny wszystkich towarów mogą swobodnie spaść DWUKROTNIE - równa się to 50% deflacji, a więc praktycznie DWUKROTNEMU wzrostowi poziomu życia! I to tylko przez likwidację akcyzy, czyli haraczu za to, że się jeździ.
Sami widzicie, ile daje gospodarce, jak i każdemu przeciętnemu Polakowi likwidacja haraczu zwanego podatkiem. Wszystko momentalnie tanieje, a Polak ma 80% więcej pieniędzy w portfelu, dzięki czemu wzrasta gigantycznie popyt na dobra i usługi - bezrobocie przestaje istnieć!
TYLKO LIKWIDACJA PODATKÓW do tego może doprowadzić, nie żadne programy pomocy biednym (przez rozdawanie im pieniędzy "bogatych", czyt. normalnych Polaków, najbardziej obciążonych podatkowo), żadne programy "walki z bezrobociem" (które jeszcze bardziej zwiększają bezrobocie i obciążają podatników tworzących nowe miejsca pracy), żadne inne SOCJALISTYCZNE pseudoprogramy, które kosztują polskich obywateli coraz to więcej i więcej, a których skutek jest kompletnie odwrotny od zamierzonego. Dlaczego? Bo wdraża je państwo! A państwo nie działa efektywnie, nie może działać efektywnie - gdyż tylko działanie wg RACHUNKU EKONOMICZNEGO, a więc liczenie się ze stratami, daje racjonalną motywację do efektywnej działalności. A to może robić tylko prywatna osoba lub instytucja na WOLNYM RYNKU

Dlatego pamiętajcie - 25 września, w wyborach parlamentarnych, głosujcie tylko na Platformę Janusza Korwin-Mikkego, LISTA NR 12 !
Tylko oni zapewnią Polsce i Polakom prawdziwy dobrobyt - przez pracę, której owoców Polakom nikt nie zagrabi!
Ok esej moze byc, teraz mam kilka pytan:
1. Jaki PKJM ma stosunek do wojska, policji, obrony granic itp - skad wezmie na to pieniadze i wogole jak to widzi.
2. Odnosnie sluzby zdrowia - zlikwiduje sie "bezplatna", podniesie sie standart leczenia itp - ok, tylko jak sie to bedzie mialo w rzeczywistosci - czy wszystkie koszty leczenia maja pokryc zaklady ubezpieczen? Chodzi mi o bardziej skomplikowane i kosztowne operacje, na ktore nie byloby stac przecietnej rodziny mimo podwojonego standartu zycia. Np dosc czeste urazy nog - strzaskania, zlamania, wylamania lakotek w kolanach, wymagajace operacji, ktorych koszt smialo przekroczy 2-3 tys (po 1-1.5 na noge).
A co JKM ma zamiar zrobić z postępującą w tempie geometrycznym klerykalizacją naszego kraju ?
Neth napisał(a):1. Jaki PKJM ma stosunek do wojska, policji, obrony granic itp - skad wezmie na to pieniadze i wogole jak to widzi.

PJKM chce by wojsko, policja i sądy były państwowe, i opłacane jednolitą stawką za te usługi, czyli w praktyce - podatkiem pogłównym - każdy dorosły mężczyzna-obywatel płaci tę samą stawkę, pewnie coś koło 100 zł miesięcznie. Jest to sprawiedliwe opodatkowanie w tym sensie, że każdy płaci tyle samo za to samo - czyli ochronę przestrzegania prawa własności, umów i nietykalności. Jest to jednocześnie podatek "od potencjału" , czyli im więcej się pracuje i zarabia, tym faktycznie mniej procentowo wynosi ten podatek, a nieroby nie są wyłączone od opłaty, i trafiają do więzienia jeśli chcą unikać opłaty. Kobiety niepracujące nie płacą podatku - ich potencjał to wychowywanie dzieci.

Cytat:2. Odnosnie sluzby zdrowia - zlikwiduje sie "bezplatna", podniesie sie standart leczenia itp - ok, tylko jak sie to bedzie mialo w rzeczywistosci - czy wszystkie koszty leczenia maja pokryc zaklady ubezpieczen? Chodzi mi o bardziej skomplikowane i kosztowne operacje, na ktore nie byloby stac przecietnej rodziny mimo podwojonego standartu zycia. Np dosc czeste urazy nog - strzaskania, zlamania, wylamania lakotek w kolanach, wymagajace operacji, ktorych koszt smialo przekroczy 2-3 tys (po 1-1.5 na noge).

no co ty, sfinansowanie operacji złamania nogi to pokryje każdy prywatny zakład ubezpieczeń bez problemu w wolnorynkowych warunkach.
Bardziej kosztowne operacje, których koszt idzie w dziesiątki tysiecy - tych i tak państwo nie pokrywa obecnie! a tylko w wolnorynkowych warunkach będzie możliwe istnienie bogatych fundacji charytatywnych, które będą w stanie sfinansować te operacje, jak i dużej ilości bogatych darczyńców. Poza tym wolnorynkowy tani kredyt będzie mógł być udzielony na sfinansowanie takiej operacji.
KelThuz napisał(a):no co ty, sfinansowanie operacji złamania nogi to pokryje każdy prywatny zakład ubezpieczeń bez problemu w wolnorynkowych warunkach.
Bardziej kosztowne operacje, których koszt idzie w dziesiątki tysiecy - tych i tak państwo nie pokrywa obecnie!

Ale płaci się i tak prawie za wszystko! bo ci których na to stać wolą dopłacić powiedzmy połowe kosztów, niż czekać na darmoche powiedzmy 5 lat( a takie są kolejki np. do endoprotez stawu biodrowego - żyć się bez tego wprawdzie da ale...). Przecież "państwo" nie zgadza się na operowanie chorych na raka jelita, którzy są po 60 - tce, bo... to się nie opłaca! Więc za taką darmową służbę zdrowia to ja dziękuje.
Ok Z punktem drugim to troche nie pomyslalem... Przypadki dlugotrwalej hospitalizacji rowniez moznaby podrzucic pod ten watek, teraz kumam ;]
Mam pytanie, Panie K. Thuz. Współpracujesz z tygodnikiem ,,Najwyższy czas"(swoja droga bardzo dobrym) ,czy twoja działalność to takie ,,samozwańcze" bojówki PJKM SA?<:
Co do eseju,to trudno się z toba nie zgodzić. Wystarczy przypomnieć sobie jak szybko Irlandia stała się dobrze prosperującym państwem dzięki wprowadzeniu radykalnej ,,ulgi" fiskalnej.Gospodarka wtedy odżyła tam niemalze ,,na dniach".
Necro Desecrator napisał(a):Mam pytanie, Panie K. Thuz. Współpracujesz z tygodnikiem ,,Najwyższy czas"(swoja droga bardzo dobrym) ,czy twoja działalność to takie ,,samozwańcze" bojówki PJKM SA?<:

zmobilizowałem siły na tegoroczne wybory, nie współpracuję z żadnym tygodnikiem , aczkolwiek zamierzam zacząć, choć mam zbyt radykalne poglądy i sposób pisania nawet jak na Najwyższy Czas. Poza tym wolałbym pisać bardziej merytoryczne artykuły, a do tego muszę jeszcze przyswoić sporo wiedzy tak teoretycznej jak i empirycznej.
Poza tym - przekonywanie przekonanych nie jest zbyt dobrym pomysłem. Przekonanie lewaków że się mylą - to jest ambitny cel. Ja jednak jestem zbyt radykalny by z nimi po dobroci...

Cytat:Gospodarka wtedy odżyła tam niemalze ,,na dniach".

dokładnie! likwidacja bezrobocia, to nie jest zadanie na 3 lata, jak nam chcą wmówić socjalistyczne partie, by usankcjonować drenaż podatników przez ten czas i napychanie sobie swoich kieszeni. Zniszczyć socjalizm można w 3 miesiące dobrze zaplanowanymi cięciami.
Kurna, ta fota mnie zniszczyła. Laughing

A co do tematu, to generalnie siem zgadzam.
Elvis napisał(a):Kurna, ta fota mnie zniszczyła. Laughing

A co do tematu, to generalnie siem zgadzam.

to nie zapomnij z tego wszystkiego pójść do wyborów 25 września i oddac głosu na listę nr 12! Angry
wszystko super i jakby na to nie patrzec to slowa KelThuza sa naprawde sluszne i to wszystko ma sens ale niestety PJKM wladzy nie przejmie Sad przynajmniej przy okazji tych wyborow bo troche za duzo naszych rodakow uwierzylo w "obietnice" ktore nigdy nie zostana spelnione - no bo jak trzoda dorwie sie do koryta to przeciez sama z siebie go nie odda
KelThuz napisał(a):to nie zapomnij z tego wszystkiego pójść do wyborów 25 września i oddac głosu na listę nr 12! Angry

Całkiem możliwe, że tak właśnie zrobię (tzn. zagłosuję na PJKM). Z jednej strony myślę, że to wyrzucenie głosu w błoto, ale takie myślenie to sranie w banie, nie o to przecież chodzi.
Sęk w tym, że chyba nie będzie mnie na chacie podczas głosowania :? , więc przydałby się świstek uprawniający do oddania głosu poza miejscem zamieszkania. Chociaż szczerze powiedziawszy nie chce mi się najpierw walić do urzędu po papier, a potem latać po gminie (bo wyjadę na wiochę) w poszukiwaniu urn.

Ale się rozpisałem, no ale czułem wewnętrzną potrzebę podzielenia się tymi rozterkami z szerszym gremium. Wink
Rumian napisał(a):wszystko super i jakby na to nie patrzec to slowa KelThuza sa naprawde sluszne i to wszystko ma sens ale niestety PJKM wladzy nie przejmie

ale jej obecnosc w parlamencie jest KONIECZNA by stanowic przeciwwage dla socjalistow z PiS. Koalicja PJKM i PO to szansa na liberalne reformy.
Oho,ktoś wpadł na pomysł zorganizowania darmowego koncertu Stinga w naszym pieknym kraju...Coś mi jednak mowi ,że ów show ,dla podatnika bynajmniej darmowe nie bedzie.A moze się mylę...
Nie bój, buraki wyślą tyle esemesów, że się zwróci.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8