Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Socjalizmowi mówimy stanowcze NIE!!!
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8
Ymir napisał(a):Zreszta czeste zmiany rzadow sa charakterystyczne dla mlodych demokracji,

bzdura! Czechoslowacja po I wojnie swiatowej miala najbardziej stabilny rzad w Europie. Teraz ma rowniez znacznie bardziej efektywny niz Polska. Przyczyna: Czechy sa krajem ateistyczno-protestanckim.
Akurar przyczynę wymyśliłeś sobie bzdurną- po prostu czeska mentalność i oczekiwania od państwa są zupełnie inne Wink
ReTuRn napisał(a):Akurar przyczynę wymyśliłeś sobie bzdurną- po prostu czeska mentalność i oczekiwania od państwa są zupełnie inne Wink

lol
w tym rzecz wlasnie, ze czeska mentalnosc jest formowana przez obowiazujacy tradycyjny ideal spoleczny, a ten zalezy wylacznie od panujacej religii.

Do Stachniuka marsz!
"Człowieczeństwo i kultura"
"Chrześcijaństwo a ludzkość"
"Dzieje bez dziejów - Teoria rozwoju wewnętrznego Polski"
"Państwo i gospodarstwo"
"Wspakultura"

www.toporzel.gower.pl

KATOLICTWO MUSI ZOSTAĆ ZNISZCZONE!!!
Socjalizm napaprał w Polsce tak, że skutki czujemy do dzisiaj Evil or Very Mad i nic w tym przyjemnego.Dlatego - w tym akurat aspekcie - zgadzam się z KelThuz'em w całej rozciągłości.

P.S. Ale Warrahy nigdy nie polubię Laughing
Socjalizm, to zaczął na dobre paprać od 1990 r. tak naprawdę. Jest to jego diabelska, podstępna odmiana - eurosocjalizm!
Morte napisał(a):Jeszcze większy OT>> Ja w przdszkolu uparcie twierdziłem że zostanę Darthem Vaderem Big Grin
Witaj w klubie Angry ja tak twierdziłem w podstawówce.
KelThuz napisał(a):KATOLICTWO

Czy tylko mi tu coś nie pasuje??
Elvis napisał(a):Morte - OK, ja też nie odczuwam sympatii (tylko antypatię) w stosunku do komuchów. Chodziło mi o użyte przez Ciebie nazewnictwo.

Oj trzeba było nadać sytuacji patosu Smile Poza tym w zasadzie od tego zaczeły się wszystkie problemy z czerwonymi w Polsce.

A jeśli mamy być uczciwi i obiektywni (ja taki nie jestem) to można by mieć do Polaków pretensję za wyprawę kijowską.
Morte napisał(a):A jeśli mamy być uczciwi i obiektywni (ja taki nie jestem) to można by mieć do Polaków pretensję za wyprawę kijowską.

Czegoś tu nie rozumiem. Chodzi Ci o... Question
Polska wtrąciła się wtedy zbrojnie w nie swoje sprawy. Oczywiście niektórzy nazywają to "walką o niepodległośc innych narodów" lub "działaniem prewencyjnym". Jakby na to nie patrzeć wkroczyliśmy zbrojnie na Ukrainę.
Huu, dzisiaj mam jakąś zaćmę, bo od razu pomyślałem o wyprawie Chrobrego, a tego nie skojarzyłem. Rolleyes Laughing
JA też pomyślałem o wyprawie Chrobrego Wink
Morte napisał(a):Polska wtrąciła się wtedy zbrojnie w nie swoje sprawy. Oczywiście niektórzy nazywają to "walką o niepodległośc innych narodów" lub "działaniem prewencyjnym". Jakby na to nie patrzeć wkroczyliśmy zbrojnie na Ukrainę.

LOL, odbyło się to na mocy układu pomiędzy Piłsudskim a ukraińskim naczelnym dowódcą sił zbrojnych,Petlurą ,który był do tego traktatu zmuszony ,i to nie ze względu na ,,ekspansywne" stanowisko '' Polski,lecz z uwagi na dobro Ukrainy! Toć kilka miesięcy przed podpisaniem tego dokumentu Armia Czerwona zajęła Kijów i stale posuwała się naprzód. A wiec całą ta operacja była ,,legalna" względem polityków ukraińskich;oczywiście nasi przywódcy i śmietanka polityczna mieli niecne zamiary lecz to nie ma znaczenia w kontekscie twojej wypowiedzi-nie było to wydarzenie pt. ,,Zbrojne wkroczenie na Ukrainę/Miesznie się w cudze interesy/Obrona innych narodowości" a normalny traktat soujuszniczy skierowany przeciwko siłom radzieckim ,będacym zagrozeniem zarówno dla nas jak i dla Ukrainy.
Necro Desecrator napisał(a):pomiędzy Piłsudzkim
Pomiędzy KIM? Laughing
Valhalla napisał(a):
Necro Desecrator napisał(a):pomiędzy Piłsudzkim
Pomiędzy KIM? Laughing

Auto Rotfl Wink ,przyznaje,s blisko z na klawierze...I cuś jeszcze?
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8