Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Oryginal vs. Cover
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Czyli pojedynek miedzy pierwotną wersją a jej powielaną czyli coverem Tongue oczywiscie walki oceniamy nie porównująć covera do oryginału. Tylko same kawałki: kto go lepiej wykonał Smile

Na pierwszy ogien idzie Hell Awaits (Slaver vs. Credki) - i niestety musze was zawieść Tongue Cover wygrywa Tongue

drugi pojedynek hmmm Hallowed By Thy Name (Iron Maiden vs. Credki) - remis Laughing stety a moze i niestety obie wersje są geniealne.

Fear Of The Dark (Iron Maiden vs. Graveworm) : tez postawie na remis Tongue choc ze wskazaniem na IM. czyli jak to sie pięknie mawia przegrali (ew. zremisowali) po dobrej grze Smile

One (Metallica vs. Crematory) - Crematory sie postarało - szczerze mówiąc bardziej mi sie podoba cover dlatego tez wygrywa ten pojedynek. Czyściejsze gitary, mocniejsze brzmienie to jest to !

Smoke on The Water (Black Sabbath (muzyka) + Deep Purple (wokal)) ciezko tu mowic o oryginale i coverze ale połączenie tych dwóch potęg owocuje wspaniałym kawałkiem.

ZOMO
ps. Pisze sie orYginal..

^: wiem że sie pisze oryginał, tylko ja to chciałem z akcenotwac na angielski gdzie i tak powinno byc original Smile
A w temacie :Nazi Punks Fuck Off w wersji Napalm Death bije oryginał na łeb na szyję.

ZOMO
Misfits vs Metallica "Die Die My Darling"

Jak sadzicie?
stanowaczo Misfits ... Procol Harum - Winter shade of pale vs. Zakk Wylde - Winter shade of pale wg. mnie cover Zakka poprostu niszczy !!
Whiter Shade of Pale ?
oj ... sorry literówka ... Whiter Shade Of Pale

Dodam jeszcze cover Vadera - Raining Blood który nie jest lepszy od oryginalu ale jest mocno zajebisty Big Grin
Stripped - Depeche Mode vs Rammstein

Szczególnie klip tego drugiego rewelacyjny
Transylwania- Lepiej nagrane przez IE.
Zakk_Wylde napisał(a):Dodam jeszcze cover Vadera - Raining Blood który nie jest lepszy od oryginalu ale jest mocno zajebisty Big Grin

To juz lepszy jest ich cover Freezing Moon..
gannon napisał(a):Stripped - Depeche Mode vs Rammstein

Szczególnie klip tego drugiego rewelacyjny

Podpisuję się pod tym obiema rękami ;D A moja propozycja to "Raining Blood" - Slayer i Tori Amos (;P)
Widze ze skasowano moj szeroko wypocony post Laughing

Dance Of Death napisał(a):Na pierwszy ogien idzie Hell Awaits (Slaver vs. Credki) - i niestety musze was zawieść Tongue Cover wygrywa Tongue

ale przeciez to co jest tu napisane jest idiotyczne...

EDIT:
Miriam napisał(a):A moja propozycja to "Raining Blood" - Slayer i Tori Amos (;P)

Cover lepszy? LOL
statekx napisał(a):EDIT:
Miriam napisał(a):A moja propozycja to "Raining Blood" - Slayer i Tori Amos (;P)

Cover lepszy? LOL

Moim skromnym zdaniem tak, zresztą, pisałam o tym w innym temacie...
statekx napisał(a):Widze ze skasowano moj szeroko wypocony post Laughing

Dance Of Death napisał(a):Na pierwszy ogien idzie Hell Awaits (Slaver vs. Credki) - i niestety musze was zawieść Tongue Cover wygrywa Tongue

ale przeciez to co jest tu napisane jest idiotyczne...
nie inaczej!
a jeśli chodzi o dobry cover Hell Awaits to polecam ten vaderowski
nie ma dobrego coveru Hell Awaits ...tylko oryginał niszczy !!
Jimi Hendrix vs Type O Negative - Hey Joe (Hey Pete). Wygrywa TON - lepszy klimat utworu i przerobiony nieco tekst (toporek ma większą siłę wyrazu niż spluwa Smile )
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9