Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Oryginal vs. Cover
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
TerrOrizeR napisał(a):Jak dla mnie w pyte jest cover Motorhead'u Ace of Spades w wykonaniu Sodomu jak ktoś się chce przekonać niech posłucha One Night In Bangkok.
nie możliwe, żeby było lepsze od oryginału, nie wierzę
Nie jest lepsze od oryginału. Słyszałem ten cover,. Jest on po prostu przyzwoitym i energetycznym coverem hitu Motorhead. Ale i tak lepsza jest wersja Bathory ;]
Oczywiście nie miałem na myśli że jest lepszy.A jeśli idzie o Bathory to ma coś w sobie ale za bardzo wikingowym klimatem zalatuje.Trochę się gryzie muza z tekstem (to tylko moje zdanie na ten temat).I oczywiście racja żaden cover nie będzie lepszy od oryginału Motorhead.Zresztą Ace of Spades to mój kawałek No1.
Blood For Blood zrobili zajebisty cover Ace Of Spades
no, jeden z niewielu słuchalnych
Communication Breakdown w wykonaniu Iron Maiden to dopiero kupa Big Grin

Ale prawda jest taka, że jakbym nie słyszał pierwowzoru, byłoby to dla mnie dobry kawałek :>
http://www.youtube.com/watch?v=1gZrk14eFsk

cover dobry jak oryginał. (i żeby nie było dobry=niechujowy)
ale to nie cover tylko remix
nie chciało mi się i nie bardzo był sens zakładać osobny temat pt. "wasze ulubione remixy"
Worm is Green - Love Will Tear Us Apart
Worm Is Green - Heart and soul

jedne z niewielu b.dobrych coverów Joy Division. W dodatku ładna blond-włosa kobieta je śpiewała.
ZOO (Piotr Fronczewski aka Pan Kleks vs Cremaster). Wygrywają panowie z Rzeszowa Wink
co ty korwa pierdolisz dzieciak, jak niby pan kleks mialby przegrac z kimkolwiek?

(poza popkiem ofc)
NIN- Hurt
Johnny Cash- Hurt

Zwycięzcą oczywiście jest Johnny Cash. Niesamowite wykonanie.
Mushroomhead - Crazy
Marylin Manson - Sweet Dreams - najlepszy cover jaki słyszałam
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9