Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Oryginal vs. Cover
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Dżemik napisał(a):
aXe Rose napisał(a):Bo Ty nie znosisz Mety Evil or Very Mad

Nie znosze. Smile Dlatego zawsze bardziej podobaja mi sie covery. Meta pisze dobre utwory, ale zle je wykonuje. If ya know what I mean. Wink
To już jest rzecz gustu. Nie wyobrażam sobie lepszego wykonania Master of Puppets, Fade To Black, Four Horsemen, Blackened czy To Live Is To Die. Po prostu poprawić ideału się nie da.
cover do piosenki depeche mode wykonany przez marilyna mansona jest lepszy od orginalu niecierpie depeche mode :/
Dżemik napisał(a):

Nie znosze. Smile Dlatego zawsze bardziej podobaja mi sie covery. Meta pisze dobre utwory, ale zle je wykonuje. If ya know what I mean. Wink
Popieram :!:

aczkolwiek nie powiedziałabym na przykład, że Sonata Arctica lepiej zrobiła FTB Wink
Nie wiem czy ktoś o tym pisał ale
"Imagine" w wykonaniu Lennona czy APC, IMO lepszy cover.
Metallica - "For whom the bell tolls"
Cover tak samo dobry jak oryginał, czyli "Angel of death" Angel Witch Big Grin
Dżemik napisał(a):

Hehe... chyba znalazłem klona. Dżem dobry! Myśli ta samo jak ja Smile. Zgadzam się w całej swej rozciągłości.
Ryhtyk napisał(a):Nie wiem czy ktoś o tym pisał ale
"Imagine" w wykonaniu Lennona czy APC, IMO lepszy cover.
Zgadzam się, choć pewnie wielu za takie stwierdzenie byłoby w stanie nas zlinczować. Swoją drogą cały "eMOTIVE" to świetne covery (nie wiem dlaczego to płyta tak nisko ceniona).
Wersja APC jest... przerażająca... serio... ciary po plecach jadą...
Moim zdaniem to właśnie jest właściwa interpetacja "Imagine".

Dodam może coś od siebie:
Dead Can Dance - How Fortunate Is The Man With None vs Anathema - How Fortunate Is The Man With None

Oryginał DCD wygrywa.
Świetliki - Pies (I'm wanna be yor dog Iggy'ego). Instrumentalnie pierwotna wersja lepsza, ale tekst (polski) i wokal lepszy w Świetlikach.
Children Of Bodom - The final.. (Europe) - cover zdecydowanie lepszy.
Świetlicki i "Non Stop" - Małe psy (w oryginale Kryzys) - całkiem inaczej zagrane. Zamiast punkowego grania panowie z "Non Stop" grają na skrzypcach. Nieźle im to wyszło Smile
balzac napisał(a):Children Of Bodom - The final.. (Europe) - cover zdecydowanie lepszy.

:!: Ju mast bi dzolking.
Dżemik napisał(a):
balzac napisał(a):Children Of Bodom - The final.. (Europe) - cover zdecydowanie lepszy.

:!: Ju mast bi dzolking.

toz to dziwak jaki.
Ja poprostu nie cierpie orygniału i tego Europe.
Dziwak?? No jasne Laughing
Ostatnio rozwaliło mnie "The Gate Of Nanna" Beherita w wersji NATTEFROST.Oryginał -mimo ze kvltowy - tym razem pobity przez cover!
Jak już jesteśmy przy Europe i "The Final Countdown", to dodam, że bardzo fajnie wyszedł ten utwór w wykonaniu Norther. Ciężko mi porwnać, bo jednak dość odmiennie się prezentują, ale chyba bardziej mi się podoba Norther.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9