Znaczy się to? :
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=oEIvlihb2Ms&feature=PlayList&p=F9A745EB651DC88D&index=34[/youtube]
Czasem się posłucha, ale ogólnie skrajne pedalstwo

Ja tam nie znam się na within temptation, ale uprzedzam lojalnie - możesz byc zdziwiony jakich fascynujących rzeczy dowiesz się na tym forum o swojej ulubionej kapeli.
tego kawałka powyzej nie trawie, zbyt to łzawe, zbyt czesto puszczane w radio i ,na szczescie, nie znajduje sie na poprzednim albumie..
Nosferatu napisał(a):Ja tam nie znam się na within temptation, ale uprzedzam lojalnie - możesz byc zdziwiony jakich fascynujących rzeczy dowiesz się na tym forum o swojej ulubionej kapeli.
A czego więcej można się dowiedzieć o kaziku?
Nie lubie i nie znam tego Within Temptation. Usłyszałem tylko w radiu to co tam zacytowałem i brzmiało ciekawie (przy odpowiedniej zadumie). Jednak pedalstwo pozostaje pedalstwem i stronię od tego

poniekąd i mniej więcej chodziło mi właśnie o to.
ogólnie ich muze mozna uznać za zbyt cukierkową, kwestia gustu, jednym sie to podoba, innym nie, ja mam nadzieje, ze nie sprzedadzą sie tak bardzo, jak to zrobili z powyzszym kawałkiem, ktory slychać ciągle w polskich stacjach radiowych, co mnie osobiscie drażni non stop słuchać tego samego. Ale te nagranie to jednorazowy skok w bok, pierwszy eksperyment z nagrywaniem łzawych ballad, co moim zdaniem, może sie nadawać do zdobycia fanek wśrod nastolatek. Ale nie mozna ich skreslac po wysluchaniu Utopi, bo kawalek daje mylne zdanie o twórczosci zespolu

takie me zdanie
A co oni grają zazwyczaj bo nie wiem? Black metal?
gothic, albo klimatyczny metal, jak kto woli
wiesz co powiem? można sobie grać klimatyczno-cukierkowy-symfoniczy metal(?) i mieć swoich fanów, ale na takie ewidentnie popowe wypociny (jak np w klipie który zamieścił Zoltan) nie ma, no kurwa nie ma żadnego wytłumaczenia. i wbrew temu co napisałeś, to wcale nie jest "jednorazowy skok w bok". przeleciałem pokrótce po youtube - podobnych gówienek zrobili trochę więcej.
Luki napisał(a):gothic, albo klimatyczny metal, jak kto woli
nie no, teraz doczytałem. gothic. gothic. gothic. a najtłisz to też gothic? coś fieldsów ani bauhaus ni kaduka tam nie słyszę.
nightwish to prędzej power metal z symfonicznym zacięciem, poza tym bauhaus i within to kapele z dwóch różnych światów, zupełnie nie powiązanych

poza tym już wczesniej powiedziałem, ze within moze sie nie podobać, ich granie jest dosyc cukierkowate, cholernie melodyjne, a te ich melodyjki mogą sie wydawac tandetne, i powiem szczerze o ile wczesniej szalałem za ich wszystkimi kawalkami, to teraz slucham tylko ostatniej płyty, całkiem niezłej, no i debiutu, moim zdaniem najlepszego, nie ma tu jeszcze tej cukierkowatej maniery, granie jest dosyc doomowe i klimatyczne, w pozytywnym słowa znaczeniu
no ja was blagam, jak te piosenke puszczaja na ESKA TV to chyba o czyms swiadczy
jak eska tv zacznie puszczac teledyski Marduk, to bedzie swiadczylo, ze komercyjne stacje zwrociły uwagę na szlachetną metalową muzyke. W chwili obecnej puszczaja utopie zarowno w radio jak w tv, co moze swiadczyc albo o komercyjnym sprzedaniu sie kapeli, albo o farcie, chociaz fart mozna wykluczyc, bo mnostwo teledyskow within lecialo juz w mtv i w innym szajsie
Luki napisał(a):na szlachetną metalową muzyke.
wiesz, imo o metalu mozna powiedziec wiele, ale na pewno nie powinno sie go okreslac epitetem 'szlachetny' ;]