Chcialbym poruszyc temat tego zespolu. ostatnio na vivie widzialem ich najnowszy teledysk" stand my ground".
Nigdy zbytnio nieprzepadalem za WT. Jednak ta piosenka mi sie strasznie podoba. Widac jedno dziewczyna sie uczy juz niezawodzi jak w poprzednich utworach typu "ice queen" lub mother earth". mam nadzieje ze "stand my ground" niebedie wyjatkiem i zostanie przy takim typu grania.A co wy sadzicie?
co znaczy "nie zawodzi"?? babka ma genialny głos a ty marudzisz...jak jesteś taki mądry to spróbój ja podrobić

eh niemarudze poprostu niepodobal mi sie jej wokal lecz po tej piosence zmienilem zdanie. moze nielubie jak ta wokalistka przeciaga, a jak dla mnie wokal lepszy ma nightwish, lorenna mckennit, enya(chociaz co do ostatniej mialbym watpliwosci).
mi sie podoba plyta Mother Earth mila dla ucha
Within Temptation grają "cukierkowy metal"

w pozytywnym tego stwierdzenia znaczeniu.
Ja nie lubię WT.... Taka muzyka do mnie nie przemawia, ale co do jednego się zgodzę - wokalistka zmieniła sposób śpiewania (na lepsze) Tego wcześniejszego nie mogłam przetrawić, ale teraz jest OK.
Po przesłuchaniu tej piosenki mógłbym dac im propozycję- Powinni zmienić nazwę zespołu na Withinsescence, to by było teraz bardziej adekwatne. Piosenka jest do dupy, oto przykład kiedy zespół ewidentnie chce zbić kasę
Within Temptation - zespół w sumie taki sobie za to wokalistka genialnie operuje wokalem.Coś tak pomiędzy Sarah Brightman,Kate Bush a Enyą.Lubię czasami posłuchać "Mother Earth" czy "Ice Queen".
brzyyyyyyyyyyyyyyydal... takie pitolenie, a nie granie... a co do wokalu... drze sie jak stare przescieradlo... fajnie to spiewa laska z Therionu (i ladna jest na dodatek

)
tyle ode mnie
WT? sory jak tego mozna sluchac :/
Hagall napisał(a):Lubię czasami posłuchać "Mother Earth" czy "Ice Queen".
A mnie sie bardziej podoba plytka pt. "Enter"

A tak BTW to co robi temat o WT w tej kategorii?

hock:
TisH napisał(a):A tak BTW to co robi temat o WT w tej kategorii?
hock:
Hmmmm... ponieważ zwalczamy wszelakie próby szufladkowania muzyki jako niesprawiedliwe i niewłaściwe

Wyznajemy zasadę, że zespoły są albo dobre, albo złe (choć to kategorie bardzo subiektywne!)

Już wiem jak się czuł Lenin głosząc swe rewolucyjne tezy
Swoją drogą to w ramach jakiego tematu chciałabyś pisać o WT??

Bo ja bym miał wątpliwości

A gdyby naprzykłąd MDB wydał nową płytkę (oby jak najszybciej!) to nie mam zielonego pojęcia gdzie o niej wspomnieć

W końcu to twórca doom-metal'u a takiegoż tematu brak

I pewnie wiele takich przykładów można by znaleźć. Co zespół to nowy gatunek

Ciekawe kiedy powstaną bandy typu hard-gore-brutal-disco-pink-satanic-polo...
z WT to mi się Mother Earth podobało

a tak to nie lubie.
WT nie sa najgorsi, powiem nawet ze ich lubie, ale wszyscy wspominaja tylko o mother earth i ice queen, a jest przeciesz mnostwo lepszych ale mniej znanych piosenek tego zespolu...