11-19-2004, 09:22 AM
11-21-2004, 02:58 PM
Dobre solówki jak najbardziej.... te najlepsze wprawiają w oszołomienie i można je słuchać tysiące razy.... a solówki wciskane na siłe... wogóle nie powinny mieć racji bytu !!!! 

11-24-2004, 07:46 PM
solówki są coraz częściej w piosenkach metalowych a wisz dlaczego?? bo większośc wykonawców ma w swoich utworach właśnie gitarowe solówki. i tak sie już przyjęło że w większości piosenek jest solówka 

11-26-2004, 03:30 PM
Uważam solówki za ważny element, ze szczególnym upodobaniem solówek basowych
Ale takowe to przede wszystkim w jazzie/funk występują :/ A szkoda.

07-07-2005, 12:40 PM
Nie uważam, aby w każdym kawałku musiała być solówka. Dowodem mogą być SOAD i Limp Bizkit. Lubię te zespoły, a grają bez solówek. Co nie zmienia faktu, że gitarzyści, którzy grają solówki są uważani za najlepszych. Moim ulubionym jest niejaki Tom Morello.
07-07-2005, 12:50 PM
Może gdyby grali jakieś solówki, to jako tako bym ich trawił, bo niektóre kawałki mają prawie znośne.
Utwór może być bez solówki, może być z, ważne, by był dobry.
Utwór może być bez solówki, może być z, ważne, by był dobry.
07-07-2005, 02:51 PM
Solówka nie jest przymusem, chociaż jest mile widziana. To też zależy od autora i jego podejścia do muzyki, niektóre utwory bez solówek też są całkiem niezłe.
07-07-2005, 03:29 PM
Quostek napisał(a):Nie uważam, aby w każdym kawałku musiała być solówka. Dowodem mogą być SOAD i Limp Bizkit. Lubię te zespoły, a grają bez solówek. Co nie zmienia faktu, że gitarzyści, którzy grają solówki są uważani za najlepszych. Moim ulubionym jest niejaki Tom Morello.
a od kiedy to kurwo SOAD i LB, czy RATM to heavy/power/thrash???
Kawalki bez solowek moga spierdalac
07-07-2005, 07:06 PM
KelThuz napisał(a):Kawalki bez solowek moga spierdalac
Hmm...A ,,The crown and the ring"?

07-07-2005, 09:28 PM
Quostek napisał(a):Dowodem mogą być SOAD i Limp Bizkit. Lubię te zespoły, a grają bez solówek.
Hahahaha tylko bez disco polo prosze

07-07-2005, 09:34 PM
Necro Desecrator napisał(a):KelThuz napisał(a):Kawalki bez solowek moga spierdalac
ballady to nie heavypowerthrash. w zasadzie tez niech spierdalaja, dla Manowar robimy wyjątek

07-07-2005, 09:57 PM
KelThuz napisał(a):Necro Desecrator napisał(a):KelThuz napisał(a):Kawalki bez solowek moga spierdalac
ballady to nie heavypowerthrash. w zasadzie tez niech spierdalaja, dla Manowar robimy wyjątek
Wypada mi się tylko z tym zgodzić.Juz gdzieś to zresztą mówiłem - ballady metalowe to w 99% wieś ciężka.Pozostały procent należy do Manowar.
07-08-2005, 12:06 AM
Necro Desecrator napisał(a):"Destroyed And Damned" Venoma to w sumie też ballada metalowa. A miażdzy.KelThuz napisał(a):Necro Desecrator napisał(a):KelThuz napisał(a):Kawalki bez solowek moga spierdalac
Wypada mi się tylko z tym zgodzić.Juz gdzieś to zresztą mówiłem - ballady metalowe to w 99% wieś ciężka.Pozostały procent należy do Manowar.
07-18-2005, 02:46 PM
Musi być. 

07-20-2005, 09:27 AM
nie... nie musi być ...jedna... mogą być trzy