05-02-2005, 09:35 PM
05-02-2005, 10:29 PM
Co mnie obchodzi zwierze, kobieto to czlowiek jest wartoscia najwyzsza... Tak dlugo, jak nie niszczymy przyrody, ktora nas zywi, to nie nasz jest problem i tyle...
05-02-2005, 10:53 PM
ReTuRn napisał(a):Tak dlugo, jak nie niszczymy przyrody, ktora nas zywi, to nie nasz jest problem i tyle...
a uwazasz ze nie niszczymy...

05-02-2005, 11:07 PM
ReTuRn napisał(a):Co mnie obchodzi zwierze, kobieto to czlowiek jest wartoscia najwyzsza...kto ci to powiedzial? w biblii wyczytales? rzygac sie chce jak takie cos widze... jak myslisz co czyni Ciebie lepszym od zwierzat? to ,że "myslisz"? jakbys myslal to wiedzialbys co znaczy szacunek do natury, ktorej wg Ciebie ludzkosc JESZCZE nie niszczy...
05-02-2005, 11:38 PM
ReTuRn napisał(a):Co mnie obchodzi zwierze, kobieto to czlowiek jest wartoscia najwyzsza..."7. Szatan reprezentuje opinię, że człowiek jest zwierzęciem, niekiedy lepszym, ale częściej gorszym od czworonogów, z powodu zaś swojego "boskiego - duchowego i intelektualnego rozwoju" stał się najbardziej drapieżnym zwierzęciem ze wszystkich!"

05-03-2005, 06:17 AM
ReTuRn napisał(a):Co mnie obchodzi zwierze, kobieto to czlowiek jest wartoscia najwyzsza... Tak dlugo, jak nie niszczymy przyrody, ktora nas zywi, to nie nasz jest problem i tyle...
EDIT: Poczytałeś streszczenia Nietzsche'go z jakiejś "ściągi"??
Idź posłuchaj honoru lepiej... zresztą już samo powstanie zwierząt typu krowy, które zdychają z bóluu jak ich się nie wydoi jest sprzeczne z naturą! więc w pewnym sensie jest to niszczenie natury, poza tym metan wydzielany przez krowy(wiadomo w jaki sposób

05-03-2005, 07:50 AM
ReTuRn napisał(a):Co mnie obchodzi zwierze, kobieto to czlowiek jest wartoscia najwyzsza... Tak dlugo, jak nie niszczymy przyrody, ktora nas zywi, to nie nasz jest problem i tyle...
o to to to!
ale nie zapominaj, iż
"Szacunek do zwierząt to charakterystyczna cecha ludów indo-germańskich"
wujek Heini
Cytat:kto ci to powiedzial? w biblii wyczytales? rzygac sie chce jak takie cos widze... jak myslisz co czyni Ciebie lepszym od zwierzat? to ,że "myslisz"? jakbys myslal to wiedzialbys co znaczy szacunek do natury, ktorej wg Ciebie ludzkosc JESZCZE nie niszczy...
wspakulturowcom mówimy stanowcze NIE!
Cytat:Idź posłuchaj honoru lepiej... zresztą już samo powstanie zwierząt typu krowy, które zdychają z bóluu jak ich się nie wydoi jest sprzeczne z naturą
na jakiej zasadzie ma być sprzeczne?
Cytat:poza tym metan wydzielany przez krowy(wiadomo w jaki sposób Laughing ) jest jedną z przyczyn efektu cieplarnianego(poważnie) Very Happy
bollocks
05-03-2005, 08:25 AM
Annunakki napisał(a):Cytat:Idź posłuchaj honoru lepiej... zresztą już samo powstanie zwierząt typu krowy, które zdychają z bóluu jak ich się nie wydoi jest sprzeczne z naturą
na jakiej zasadzie ma być sprzeczne?
Ano na tej, że ione po prostu nie mogą egzystować bez ludzi
05-03-2005, 10:20 AM
Neth napisał(a):BrawoReTuRn napisał(a):Co mnie obchodzi zwierze, kobieto to czlowiek jest wartoscia najwyzsza...kto ci to powiedzial? w biblii wyczytales? rzygac sie chce jak takie cos widze... jak myslisz co czyni Ciebie lepszym od zwierzat? to ,że "myslisz"? jakbys myslal to wiedzialbys co znaczy szacunek do natury, ktorej wg Ciebie ludzkosc JESZCZE nie niszczy...

Zwierzeta sa 100 razy szlachetniejsze od ludzi. Osobiscie wole mojego psa niz stado jakichs ludzkich kretynow

05-03-2005, 10:26 AM
Zanim zostaly udomowione to karmily tym mlekiem swoje male i nie wydzielaly go wiecej...
Ale szacunek, nic wiecej. Sam mam czesto ochote mocno zapierdolic komus dreczacemu zwierzeta, badz zle je traktuajcego. Lecz szacunek nie oznacza, ze mamy zrezygnowac z miesa... Z futra moze i, bo juz nie jest nam potrzebne, jak kiedys...
Nie znosze Nietzsche'go :>
Nazwy zespolow, nawet nielubianych pisze sie wielka litera :>
Patrzcie, jak latwo zle zrozumiec znaczenie slow "Tak dlugo jak nie nisczymy". Chodzi o to, ze nie mozemy przyrody niszczyc, zas tak dlugo, jak to czynimy; losy pewnych czesci populacji zwierzat nie sa wazne.
Nie wyczytalem tego z Biblii, ale na gruncie pewnej drobnej obserwacji moj skromny umysl wymyslil. Rzygac mi sie chce, jak ktos porownuje zwierze do czliwkea...
Annuaki napisał(a):o to to to!
ale nie zapominaj, iż
"Szacunek do zwierząt to charakterystyczna cecha ludów indo-germańskich"
wujek Heini
Ale szacunek, nic wiecej. Sam mam czesto ochote mocno zapierdolic komus dreczacemu zwierzeta, badz zle je traktuajcego. Lecz szacunek nie oznacza, ze mamy zrezygnowac z miesa... Z futra moze i, bo juz nie jest nam potrzebne, jak kiedys...
Cytat:Poczytałeś streszczenia Nietzsche'go z jakiejś "ściągi"??
Nie znosze Nietzsche'go :>
Cytat:Idź posłuchaj honoru lepiej...
Nazwy zespolow, nawet nielubianych pisze sie wielka litera :>
Cytat:kto ci to powiedzial? w biblii wyczytales? rzygac sie chce jak takie cos widze... jak myslisz co czyni Ciebie lepszym od zwierzat? to ,że "myslisz"? jakbys myslal to wiedzialbys co znaczy szacunek do natury, ktorej wg Ciebie ludzkosc JESZCZE nie niszczy...
Patrzcie, jak latwo zle zrozumiec znaczenie slow "Tak dlugo jak nie nisczymy". Chodzi o to, ze nie mozemy przyrody niszczyc, zas tak dlugo, jak to czynimy; losy pewnych czesci populacji zwierzat nie sa wazne.
Nie wyczytalem tego z Biblii, ale na gruncie pewnej drobnej obserwacji moj skromny umysl wymyslil. Rzygac mi sie chce, jak ktos porownuje zwierze do czliwkea...
05-03-2005, 10:47 AM
Mi tez sie chce rzygac wtedy. Zwierze to czysta sila natury, zero zachamowan, zero falszywej moralnosci. A czlowiek? Zaklamane, patologiczne stworzenie. Brzydze sie tym gatunkiem.
05-03-2005, 11:47 AM
Czyli soba tez... :>
05-03-2005, 12:31 PM
Oczywiscie ze tez. Dlatego walcze ze swoja ludzka natura.
05-03-2005, 01:49 PM
Zacznij od zrezygnowania z korzystania z dorobkow cywilizacji... Na poczatek proponuje internet...
05-03-2005, 01:58 PM
Nie zrozumiales, mowie o duchowym wymiarze, a nie o tym ze sie zbuntuje i nie bede korzystal z urzadzen elektrycznych czy jezdzil autobusem.