07-29-2004, 05:49 PM
08-07-2004, 12:53 PM
Przykro mi,ale nie słucham grunge'u ani trochę.Może to zabrzmi jak ignorancja gatunku,lecz uważam grunge za popłuczyny po klasycznym punku a la The Stooges,Ramones i The Clash.Sorry,nie lubię grunge'u !
08-11-2004, 09:44 PM
razem z cobainem...
żart

08-11-2004, 11:51 PM
A ja ostatnio przeżywam głęboką fascynację Alice in Chains.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
08-12-2004, 12:37 AM
Kiedyś Nirvana a teraz mi sie gust muzyczny wypaczył w stronę punk'a... I dobrze!!!
Punk Will NeVer Die!!!
Punk Will NeVer Die!!!

08-12-2004, 08:09 PM
Slayerd napisał(a):Kiedyś Nirvana a teraz mi sie gust muzyczny wypaczył w stronę punk'a... I dobrze!!!To zależy jakiego punka słuchasz.Jeżeli to jakieś naśladownictwo pierwszej fali punka z lat 70 to współczuję.
Punk Will NeVer Die!!!
08-12-2004, 09:06 PM
He He, Hagall współczuć nie musisz. 

08-13-2004, 06:39 PM
Slayerd napisał(a):He He, Hagall współczuć nie musisz.Wiem,że zabrzmiało to jakbym się ciebie czepiał.Nie to miałem na myśli.Moim skromnym zdaniem dzisiejsi punkowcy nie posunęli wcale tej muzy do przodu.Powielają stare patenty i to mnie martwi.
08-20-2004, 07:11 PM
niestety sie musze zgodzic
ale tak jest z metalem tez chociaz i tak wole punk...tam chociaz byl ten post/gotyk...a w metalu nic ciekawego juz chyba nie bedzie

08-21-2004, 04:11 PM
Hagall napisał(a):Przykro mi,ale nie słucham grunge'u ani trochę.Może to zabrzmi jak ignorancja gatunku,lecz uważam grunge za popłuczyny po klasycznym punku a la The Stooges,Ramones i The Clash.Sorry,nie lubię grunge'u !jestem całym sercem i strzałą z tobą.
niestety ktoś kiedyś chciał na tym zrobić dużo dolarów i wylansował nirvane pearl dżemy songardeny a potem "zabił" kobaina. ludzie idżcie do porządnego sklepu muzycznego i rozglądnijcie sie TAM JEST PRAWDZIWA MUZYKA
08-21-2004, 05:09 PM
pissant napisał(a):Fajnie,że się rozumiemy w tej kwestii.Trzeba odróżnić zespoły grające od serca,od kapelek sewujących słuchaczom mierną muzę.Kurde,niech nikt mi nie mówi o geniuszu grunge'a ,bo go śmiechem zabiję.Grunge to już nie to.Hagall napisał(a):Przykro mi,ale nie słucham grunge'u ani trochę.Może to zabrzmi jak ignorancja gatunku,lecz uważam grunge za popłuczyny po klasycznym punku a la The Stooges,Ramones i The Clash.Sorry,nie lubię grunge'u !jestem całym sercem i strzałą z tobą.
niestety ktoś kiedyś chciał na tym zrobić dużo dolarów i wylansował nirvane pearl dżemy songardeny a potem "zabił" kobaina. ludzie idżcie do porządnego sklepu muzycznego i rozglądnijcie sie TAM JEST PRAWDZIWA MUZYKA
08-21-2004, 05:50 PM
Grung hm...
każdy chyba słuchał Nirvany bo to najbardziej znany zespół grung'owy choć sam Cobain mówił o swojej muzie że to nie grung tylko muzyka jaką chce grać i tyle... 8)
każdy chyba słuchał Nirvany bo to najbardziej znany zespół grung'owy choć sam Cobain mówił o swojej muzie że to nie grung tylko muzyka jaką chce grać i tyle... 8)
08-24-2004, 11:15 PM
Alice in Chains zawsze bedzie moim ukochanym zespolem. Layne Staley swoim niesamowitym wokalem potrafil przekazac tyle uczuc, Jerry Cantrell ukladal swietne riffy.
Jesli chodzi o Creeda, lubie posluchac, Audioslave to jeden z nielicznych kapel umiejacych grac dobry rock, do tego maja juz wyrobiony styl, Pearl Jam jest swietny
Natomiast Nirvana - jakos nigdy nie przepadalem, kilka numerow mi sie podoba, Cobain mial talent do robienia prostych a jednoczesnie swietnych kawalkow.
Jesli chodzi o Creeda, lubie posluchac, Audioslave to jeden z nielicznych kapel umiejacych grac dobry rock, do tego maja juz wyrobiony styl, Pearl Jam jest swietny

Natomiast Nirvana - jakos nigdy nie przepadalem, kilka numerow mi sie podoba, Cobain mial talent do robienia prostych a jednoczesnie swietnych kawalkow.
08-29-2004, 11:33 AM
Cytat:Nie słucham wogóle. Rozwalają mnie te głównie teksty. Chociaż riff z Smells Like Teen Spirit jest niezły, ale i tak wolę ten Master Of Puppets.I dla jednego riffu czy kilku utwrów ma się słuchać danego zespołu ... to tak jak przeczytać książke na podstawie kilku ciekawych stron ... jak dlamnie głupota ... a Metallica w portki sika =]
Cytat:andzia... grunge juz dawno umarl....I całe szczęście ... zawsze miałem problemy z klasyfikacją ... ale czy nie może to być poprostu Rock a nie jakieś Grunge sobie wymyślają ludzi ... z tego co się orientuje to to był ruch w stanach i tam była jakaś konkretna grupka ludzi słuchających swojej muzy ubierających się po swojemu i co ważne już dawno to wygineło i po co to wskrzeszać ?! ... nie wystarczy "Wam" tylu Metali tudzież Kinder Metali na ulicach że jeszcze Grungu się czepiacie ... =]
Ja Narvaną słuchałem ... ale nie lubiałem i nie będe lubiał ... czemu mam lubić zespół który propaguje narkomanie i samobujstwo (choć to ostatnie nie jest takie złe na jakie się wydaje) ... a poza tym za bardzo komercją jak dlamnie wiejej ... wiem że się nieznam i czekam na styranie albo choć uargumentowaną wymiane poglądów ... =]
08-29-2004, 07:10 PM
Nirvana, Nirvana i tylko Nirvana!!!
Ale juz mniej, poniewarz Black Metal mnie pochlanal

Ale juz mniej, poniewarz Black Metal mnie pochlanal