KISIEL napisał(a):Co to jest "emo", "screamo" i "violence" ? Niech mnie kto oświeci, jak może...
emo - rites of spring, billy talent, red jumpsuit apparatus, taking back sunday
screamo - saetia, saosin, orchid, city of the caterpillar, underoath
violence - gas chamber melodies
ogolnie jest pare absolutnie przchujowych kapel, ale niektory potrafia zagrac fajnie via billy talent, wiekszosc kapel screamowych czy violence
Jak mniemam dałeś przykłady kapel grających coś takiego. A jakoś da radę streścić czym się dany typ charakteryzuje ?
"Emo" to skrót pochodzący od angielskiego słowa "emotional". Termin emo w odniesieniu do muzyki, oznacza naładowane emocjonalnie gatunki rocka. Dzisiaj nazwą "emo" błędnie określa się wiele punkowych i rockowych zespołów. Podobne pomyłki dotyczą też klasyfikowania pewnych zespołów, w których muzyce występuje sporadycznie wokal w postaci krzyku lub metalowego growlu, jako screamo. Screamo (emo violence) jest charakterystycznym gatunkiem, do którego takim zespołom jak chociażby Underoath stylistycznie daleko.
a tu więcej o gatunkach
http://www.lemon-tree.host.sk/emoforma.htm
może zamiast pieprzyć tu to byś poszukał bo zajeło to 5 sekund ...
Emo to są ci chudzi chłopcy w obcisłych koszulkach z grzywkami na bok?
Jesli mowa o stereotypowym wygladzie przedstawicieli tego stylu to... coz, tak

KISIEL napisał(a):Jak mniemam dałeś przykłady kapel grających coś takiego. A jakoś da radę streścić czym się dany typ charakteryzuje ?
emo - wiadomo
screamo - polaczenie emo z polamanymi melodiami, ryczacym wokalem, growlem. kawalki sa krotkie, czesto z bezsensownymi nazwami.
violence - najblizej temu jest do klasycznego mosh-coru czy beatdownu.
hmm,a jak ma sie metal core do tego emo?
metalcore to polaczenie hardkoru z metalem, wiec nijak
hhaahhahaha to forum jest w istocie bardzo rzetelne, merrini zna sie na emo jak malo kto

mauhahahaahahahhaahhahahahahaahhahahahahhaha i tetso tez, czy sa tam wypowiedzi lucka-be, pyrka i jaska?

trudno mi oceniac, moze to i lipa, na mnie zrobilo nawet dobre wrazenie..
czyli mowicie ze falszywe informacje?

Nie, bynajmniej, serio ciezko znalezc lepsze merytorycznie wiadomosci niz tam, bez ironii
Po prostu ciekawi ludzie tam siedza, wiem cos o tym i kennedy zreszta tez
No nie wiem ,ja jakos nie moge oddzielic wyglądu muzyków od tego co wykonują...Sorry Winetou
to znaczy ze jestes gowniarzem, niedorosles do prawdziwej sztuki etc bla bla bla