Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Darkthrone!!
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
obecnie najlepsza kapela black metalowa na świecie. Genialnie kontynuuje dorobek Bathory, Hellhammer czy Sarcofago. Jeżeli black metal to brud, agresja i Szatan to ta kapela nie ma sobie równych w tym względzie.
Necroblood napisał(a):obecnie najlepsza kapela black metalowa na świecie. Genialnie kontynuuje dorobek Bathory, Hellhammer czy Sarcofago. Jeżeli black metal to brud, agresja i Szatan to ta kapela nie ma sobie równych w tym względzie.

Nie inaczej !!!! Szacun za to co napisałeś bo to (nie)święta prawda !!!
buubi napisał(a):
Necroblood napisał(a):obecnie najlepsza kapela black metalowa na świecie. Genialnie kontynuuje dorobek Bathory, Hellhammer czy Sarcofago. Jeżeli black metal to brud, agresja i Szatan to ta kapela nie ma sobie równych w tym względzie.

Nie inaczej !!!! Szacun za to co napisałeś bo to (nie)święta prawda !!!
Dobrzy byli może za czasów"Under the Funeral Moon" czy "A Blaze in the Northern Sky".Teraz odnosze wrażenie ze odcinają kupony od przeszlosci.Osobiscie wyzej stawiam MARDUKA-jeśli juz mówimy o agresji czy Szatanie to chyba nikt nie reprezentuje lepiej jednego i drugiego niz właśnie MARDUK
^

nie zgadzam się. Marduk napieprza bezmyślnie byle szybciej, natomiast Darkthrone nagrywa płyty proste, bez żadnego zbędnego kombinowania. Jednak jest w ich muzyce coś czego Marduk i większość kapel nigdy nie będzie miało, a mianowicie KLIMAT. Co z tego, że grają trzy riffy na krzyż? To jest muzyka która ma przyciągać swoją prostotą, syfem i Szatanem, a nie tempem 400
Marduk bynajmniej nie napieprza bezmyślnie ,radzę się wsłuchać w ich dyskografię.Ma swój styl który konsekwentnie kontynuuje na kazdej kolejnej płycie i IMO udaje im się unikać tego co niektórzy tak ładnie nazywają"polykaniem własnego ogona"a inni po prostu"autoplagiatem"To raz.
A dwa :klimat w muzie Darkthrone'a moze i jest ,ale to samo mozna o Marduku tez powiedzieć,tyle ze to już jest INNY klimat.
O ile tez Darkthrone ma najlepsze lata (i plyty) juz za sobą,o tyle MARDUK wciąz w najwyższej formie
przecież płyta Hate Them jest zajebista. Sardonic Wrath może nie jest najlepszy, ale trzyma poziom. Widać, że chłopaki nie zamierzają tak łatwo się poddać.
Nigdy nie byłem i raczej nie będe fanem black metalu, ale Darkthrone zawsze będzie najlepszy jeżeli chodzi o minimum środków, a maksimum treści.
Zeby nie było wątpliwosci-tez lubie Darkthrone i bynajmniej nie mam zamiaru umniejszać ich zasług.
"Hate Them" mi sie srednio podoba,to juz wolę "SW",generalnie jednak wole starsze nagrania
bardzo lubie DT jednak Ramzes tez ma duzo racji- DT gra to samo od lat, dlatego jest znany lubiany i szanowany, ale jednak wczesniejsze albumy miały, imo, lepszy klimat- to było to samo granie z płyty na płyty ale miały w sobie to coś. wtedy kazdy album DT był wydarzeniem teraz zas kazdy nowy album to...po prostu nowy album Smile DT jest legenda ale juz troche przyrdzewiałą.
Chłopaki nie zamierzaja sie tak łatwo poddać wiec beda wydawali płyty do swojej smierci Tongue

i oczywiscie nie zgodze sie ze marduk to bezmyslne napieprzanie w rytm 400 Smile swoja droga polecam również funeral mist- debiutancki album zrobił na mnie spore wrazenie
szczeze mowiac mam gleboko w odbycie co robi Fenriz poza zajeciami zwiazanymi z black metalem, wiadomo ze jakos zarobic kasiorke trzeba a z bm nie da sie utrzymac. wazne ze tworzy (a na pewno tworzyl) genialna muze ktora wyznacza kanony obeznego surowego black metalu
spellbound napisał(a):wiadomo ze jakos zarobic kasiorke

Ale bycie listonoszem to juz przegiecie.
hegemon88 napisał(a):
spellbound napisał(a):wiadomo ze jakos zarobic kasiorke

Ale bycie listonoszem to juz przegiecie.
Niech będzie nawet gejem ale ważne jest to jaką muzyke tworzy !!
dla mnie DARKTHRONE swietny byl i swietny jest! najlepsze albumy to TH i Panzerfaust... for me course Tongue btw. utworek Quintessence wymiata i przygniataTongue a najlepszy patent , ze mozna go "2" raz uslyszec na plytce Storma - utworek "Novegsgard"...hehe Fenriz poszedl na latwizne..myslal , ze nikt nie zauwazy Tongue Big Grin ...btw. widzial ktos moze wywiady z Darkthrone?...po wypowiedziach Fenriza stwierdzilem , ze czlowiek ten podchodzi z dystansem do zycia...i ma niezle poczucie humoruTongue
taaaa.... wywiady udzielanie przez Fenriza wymiataja Big Grin koles naprade ma nielze teksty i nie jest zapatrzony w siebie tak jak np nergal
I znowu Fenriz i Nocturno Culto rozpieszczaja swoich fanow- szykuje sie nowy album i singiel na 2006 rok!! Do tego reaktywowali wresZcie strone! www.darkthrone.no - Na niej znajdziecie wiecej info na temat nowych wydawnictw
podobno szykują jakiś cover... siouxie and the banshees (czy jak to sie pisze) no i nie wiem co mam o tym myśleć bo ta panna co tam śpiewa w tym zespole obwiesza sie jakimiś gwiazdami dawida. Oj bedzie skandal Laughing
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9